اقتصاد کارآمد و رشد تولید با تکیه بر تقویت حسابرسی سیستمی
اقتصاد ایران: عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: تکیه بر مالیاتستانی با استفاده از روندهای نوین و هوشمند منجر به یک نظام مالیاتی کارآمد و عدالتمحور خواهد شد که علاوه بر رشد تولید، امکان سودجوییهای حاصل از فعالیتهای مخرب از بین میرود و عدالت مالیاتی محقق می شود.
شهباز حسنپور بیگلری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اهمیت تحقق بودجه و هزینههای کشور از محل مالیات و اهمیت اخذ عادلانه مالیات گفت: باید تولید در راس امور قرار گیرد و بودجه نیز به جای اتصال به نفت، به منابع متعدد و متنوع نظیر مالیات و معادن متکی باشد و سهم نفت در بودجه کاهش یابد و هزینههای کشور از محل مالیات تامین گردد. یک گام اساسی در راستای رشد درآمدهای مالیاتی و عدالت در اخذ مالیات مبتنی بر تقویت حسابرسی سیستمی است که در سال 1403 به وقوع پیوسته است.
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به لزوم تقویت حسابرسی سیستمی و پیگیری و تقویت این مسیر هوشمندسازی نظام مالیاتی در سال 1404 خاطرنشان کرد: مالیاتستانی دقیق، هوشمند و سیستمی به اعتماد بیشتر مودیان به روندهای مالیاتستانی در کشور میانجامد. در این فضا، مودیان با رضایت بیشتری اقدام به مالیاتدهی میکنند. در سال 1403 به خوبی در این زمینه گامهایی برداشته شده است و باید در سال 1404 نیز این مسیر تقویت شود و ادامه یابد تا شاهد تحقق کامل حسابرسی سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی و جایگزینی نظام مالیاتی دادهمحور به جای ممیزمحور باشیم.
وی ادامه داد: وقتی مالیاتستانی در چارچوب سامانهها و به صورت هوشمند صورت بگیرد، نیروی انسانی سازمان امور مالیاتی فرصتی پیدا میکند که بر مقابله با فراریان مالیاتی متمرکز شود. به این ترتیب، افزایش درآمدهای مالیاتی دولت اتفاق میافتد و امکان حمایت هدفمند از بخشهای مولد به وجود میآید.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در یک نظام مالیاتی کارآمد و هوشمند، مالیاتستانی از بخشهای واسطهگری و مخرب در دستور کار قرار دارد و حمایت ویژه از بخشهای مولد به عمل میآید. در این شرایط، فعالیتهای سوداگرانه از جذابیت میافتد و انگیزه برای فعالیت در حوزههای مولد به وجود میآید.
وی ادامه داد: اهمیت استفاده از روندهای نوین، سیستمی و هوشمند مالیاتستانی به خوبی در کشور درک شده است. در این راستا در حرکت هستیم و در ابتدای راه قرار داریم. لازم است با برنامهریزی عمل کنیم و نواقص احتمالی رفع شود.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه با اشاره به اهمیت هوشمندسازی نظام مالیاتی تأکید کرد: تکیه بر مالیاتستانی با استفاده از روندهای نوین و هوشمند منجر به یک نظام مالیاتی کارآمد و عدالتمحور خواهد شد که در آن علاوه بر رشد تولید، امکان سودجوییهای حاصل از فعالیتهای مخرب از بین میرود و عدالت مالیاتی بیشتری را شاهد هستیم. همین امر باعث میشود که سرمایهگذاران به روندهای اجرایی و حاکمیتی کشور اعتماد کنند و توسعه سرمایهگذاریها را شاهد باشیم.
حسنپور گفت: تأکید مقام معظم رهبری بر این است که معادن جایگزین نفت شوند و از طریق تولید و تبدیل مواد خام به محصولات نهایی به رشد اقتصادی برسیم. باید اقدامات عملی در این راستا انجام دهیم. انضباط بخشی به روندهای مالیاتی و اقتصادی در کشور و هوشمندسازی امور میتواند در این راستا کمککننده باشد.
انتهای پیام/