مبنای عمل گزینش علاوه بر فرمان امام(ره) قانون گزینش مصوب سال ۱۳۷۴ است

اقتصاد ایران: دبیر هیئت عالی گزینش کشور گفت: مبنای عمل گزینش، علاوه بر فرمان تاریخی حضرت امام (رحمة‌الله‌علیه)، قانون گزینش مصوب سال ۱۳۷۴ است که ابتدا برای وزارت آموزش و گزینش معلمان در نظر گرفته شد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدشهاب جلیلوند جلیلوند دبیر هیئت عالی گزینش کشور در نشست خبری خود با موضوع همراستایی اهداف و ضوابط هیئت عالی گزینش با فرمایشات مقام معظم رهبری در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری با حضور خبرنگاران، گفت: در بحث گزینش، مبانی مختلفی در مثال‌های انقلابی‌ترین مؤلفه در امر گزینش در کشور ما وجود دارد. فرمان تاریخی و تاریخ‌ساز حضرت امام خمینی (رحمة‌الله‌علیه) در پانزدهم دی‌ماه سال ۱۳۶۱، انقلابی در گزینش ایجاد کرد و ملاک عمل جدیدی را در نهاد گزینش و برای گزینش‌گران برای همیشه تاریخ بنیان نهاد.

وی تصریح کرد: گزینش امروز از یادگارهای ماندگار حضرت امام خمینی (رحمة‌الله‌علیه) است که از دل انقلاب برآمده اسس و تردیدی نیست که نهاد گزینش یکی از نهادهای برخاسته از انقلاب است که سابقه‌ای درخشان در گزینش نیروی کارآمد برای دستگاه اداری جمهوری اسلامی ایران دارد.

وی بیان کرد: مبنای عمل گزینش، علاوه بر فرمان تاریخی حضرت امام (رحمة‌الله‌علیه)، قانون گزینش مصوب سال ۱۳۷۴ است که ابتدا برای وزارت آموزش و گزینش معلمان در نظر گرفته شد. در سال ۱۳۷۵ همین قانون تصری پیدا کرد و شامل همه دستگاه‌های اجرایی شد.

دبیر هیئت عالی کشور تصریح کرد: آیین‌نامه گزینش کشور نیز برخلاف رویه مرسوم مقرره‌گذاری و آیین‌نامه‌نویسی در کشور ما که معمولاً توسط نهادهای قوه مجریه صورت می‌گیرد، منبعث از مجلس شورای اسلامی است و شأن قانونی دارد.
وی بیان کرد: به اصطلاح حقوق‌دانان، آیین‌نامه اجرایی قانون گزینش نیز هم‌شأن و هم‌سنگ قانون گزینش از حیث رتبه هنجاری است.

دبیر هیئت عالی کشور تصریح کرد: آیین‌نامه گزینش کشور نیز برخلاف رویه مرسوم مقرره‌گذاری و آیین‌نامه‌نویسی در کشور ما که معمولاً توسط نهادهای قوه مجریه صورت می‌گیرد، منبعث از مجلس شورای اسلامی است و شأن قانونی دارد.
وی بیان کرد: به اصطلاح حقوق‌دانان، آیین‌نامه اجرایی قانون گزینش نیز هم‌شأن و هم‌سنگ قانون گزینش از حیث رتبه هنجاری است.

جلیلوند با اشاره به بیانات و فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص موضوع گزینش در کشور، اظهار کرد : کلیه بیانات ایشان در خصوص جذب نیروی انسانی است که در آن بر بهبود معیارها و روزآمدی روش‌های گزینشی تأکید شده است.

وی افزود : در این بند از سیاست‌های کلی نظام اداری، به‌صورت صریح بر جذب نیروی انسانی توانمند، متعهد، شایسته و پرهیز از تنگ‌نظری و نگرش‌های سلیقه‌ای و غیرحرفه‌ای در گزینش تأکید شده است.

دبیر هیئت عالی کشور خاطرنشان کرد: نهاد گزینش در کشور ما به‌عنوان یک نهاد حاکمیتی دیده شده است. امروز در رأس مجموعه گزینش کشور، هیئت عالی گزینش قرار دارد که این هیئت تحت مسئولیت مستقیم ریاست محترم قوه مجریه فعالیت می‌کند.

وی ادامه داد: هیئت عالی گزینش کشور متشکل از نماینده ریاست محترم قوه قضائیه، ریاست محترم سازمان امور اداری و استخدامی، و دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که به‌عنوان اعضای هیئت عالی گزینش کشور فعالیت دارند.

جلیلوند گفت : نهاد گزینش یک نهاد فرایندی و منزلت‌یافته در اصل حاکمیت بوده و مفهوم گزینش در کشور ما مورد تأکید و اراده قانون‌گذار محترم قرار گرفته است.

وی در پاسخ به این پرسش که روند فعلی گزینش در دولت چهاردهم چگونه است و مبنا و ملاک صلاحیت افراد چیست، بیان کرد: همچنان‌که عرض کردم، مبنای گزینش چیزی جز سه عنصر اصلی نیست. همچنان‌که در ابلاغ‌نامه ریاست محترم هیئت عالی گزینش کشور برای بنده صادر شده، مبنای عمل هیئت عالی کشور بر سه عنصر استوار است:

اولاً، فرمان تاریخی و تاریخ‌ساز حضرت امام خمینی (رحمة‌الله‌علیه) در سال ۱۳۶۱؛

ثانیاً، سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری، چراکه مشی دولت چهاردهم توجه و تأکید بر اجرای هرچه بهتر این سیاست‌هاست؛

و ثالثاً، گفتمان و مشی ریاست محترم جمهوری مبنی بر وفاق ملی.

وی عنوان کرد:  همه این موارد مبتنی بر قانون گزینش کشور به انجام می‌رسد و در عین حال، ضوابط و معیارهایی که صلاحیت مقرره‌گذاری آن‌ها در قانون گزینش کشور به هیئت عالی گزینش کشور سپرده شده است، نیز رعایت می شود.

وی افزود: تأکید مؤکد امروز دولت چهاردهم به هیئت عالی گزینش کشور رعایت سیاست‌های کلی، فرمان حضرت امام و قانون است.

دبیر هیئت عالی گزارش کشور بیان کرد : آنچه که در فرآیند گزینش اتفاق می‌افتد، خارج از ضوابط قانونی و مؤلفه‌های مندرج در قانون صورت نمی‌گیرد و هر فعل و انفعالی در مفهوم گزینش کشور صرفاً مبتنی بر قانون است.

وی افزود : این همان تأکید حضرت امام و مقام معظم رهبری است مبنی بر پرهیز از برخوردهای سلیقه‌ای است.

جلیلوند اظهار کرد:  قانون گزینش کشور صلاحیت مقرره‌گذاری در امر گزینش و معیارهای گزینشی را به هیئت عالی گزینش کشور واگذار کرده است.

وی بیان کرد : در عین حال، سیاست‌های کلی نظام که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده، تأکید دارند که معیارها باید روزآمد شوند، بهبود پیدا کنند و روش‌ها نیز ارتقاء یابند.

وی ادامه داد:  معیارهای گزینشی باید مبتنی بر شرایط زمان و مکان، شرایط خاص جامعه و شرایط نسبی که امروز با آن مواجه هستیم، باشند؛ چراکه افراد در معرض جذب در دستگاه‌های دولتی هستند و باید گزینش بر اساس این مؤلفه‌ها صورت پذیرد.

جلیلوند اظهار کرد:  ما تکالیف قانونی مشخصی داریم که در ماده ۲ قانون گزینش به نهاد گزینش تکلیف شده است.

وی گفت : طبق این ماده، شخصی که داوطلب ورود به دستگاه‌های دولتی است، حتماً باید عدم اعتیادش به مواد مخدر احراز گردد؛ حتماً باید عدم وابستگی‌اش به جریان‌های منحله و گروه‌های ضدانقلاب اثبات شود؛ و همچنین انجام واجبات و ترک محرمات به‌عنوان یک ملکه در او اثبات شود.

دبیر هیئت عالی کشور بیان کرد: این‌ها شرایطی هستند که قانون گزینش کشور مقرر کرده است، اما ضوابط احراز این شرایط بر عهده هیئت عالی گزینش کشور است.

وی افزود:  در دولت چهاردهم، علاوه بر توجه به معیارهای اعتقادی و دینی افراد ـ که حتماً باید وجود داشته باشد ـ ویژگی‌های ممتاز اخلاقی کارگزاران نهادهای دولتی کشور نیز باید احراز شود.

وی تصریح کرد : ما معتقدیم که فردی که مقیّد به انجام واجبات و ترک محرمات است، شرط لازم را دارد، اما شرط کافی زمانی احراز می‌شود که آن فرد خوش‌برخورد نیز باشد، اخلاق کریمه داشته باشد، برخوردار از فرمان‌برداری از حضرت امام باشد، روحیه تعامل با مردم داشته باشد، و همچنین عشق و عرق ملی و میهنی نیز در وجود او باشد.

جلیلوند بیان کرد:  چنین روحیه‌ای برای کسی که مسئولیت کارگزاری در دستگاه اجرایی کشور را بر عهده می‌گیرد، یک شرط لازم است که در کنار مجموعه قوانین و مقررات مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی افزود : در مفهوم گزینشی که در ماه‌های گذشته از عمر دولت چهاردهم سپری شده، دقیقاً همین رویکرد پیاده‌سازی شده است، و این همان فرمان حضرت امام و فرمایش مقام معظم رهبری است.
 

در حال تکمیل

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ