درخواست مقامات دولت ژاپن از «نیسان»

اقتصاد ایران: گزارش شده است که نیسان در حال بررسی تعطیلی یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های خود در ژاپن است. بر اساس گزارش‌های اخیر «رویترز» و «نیکی» آسیا، خودروساز ژاپنی نیسان ممکن است برخی از فعالیت‌های تولیدی خود را در ژاپن و بازارهای نوظهور به‌عنوان بخشی از برنامه بازسازی تهاجمی و بلندپروازانه خود تعطیل کند.

منابع به این رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که ۲ کارخانه از کارخانه‌های ژاپنی این برند که هر دو در استان کاناگاوا قرار دارند، در فهرست حذف قرار دارند. به‌طور خاص، ۲ کارخانه مورد بحث، کارخانه اصلی اوپاما نیسان در یوکوسوکا و کارخانه شونان واحد نیسان شاتای است که وسایل‌نقلیه تجاری را تولید می‌کند.

کارخانه‌های دردسرساز

این دو کارخانه بخش بزرگی از ظرفیت تولید نیسان در ژاپن را تشکیل می‌دهند. از دست دادن کارخانه اوپاما (نخستین کارخانه نیسان که ‌تولید انبوه خودروهای برقی را در دستور کار دارد) تاثیر زیادی بر وضعیت این خودروساز خواهد داشت. زیرا این کارخانه یک جاذبه گردشگری محبوب در این منطقه به‌شمار می‌رود و درضمن ظرفیت تولید سالانه حدود ۲۴۰ هزار دستگاه خودرو دارد و ۳ هزار و ۹۰۰ نفر نیز در آن مشغول به‌کار هستند. با این حال براساس گزارش‌های نشریه تجاری ژاپنی «کیودو نیوز»، برخی کارگران کارخانه اظهار داشتند که نیسان روز دوشنبه، ۱۹ مه به کارمندان کارخانه اوپاما گفته است که گزارش‌های مربوط به‌تعطیلی برنامه‌ریزی‌شده آن‌ها قطعی نیست.

علاوه‌بر این، مقامات دولتی استان کاناگاوا در همان روز یک جلسه اضطراری برگزار کردند تا درصورت تعطیلی کارخانه، برنامه‌هایی را برای ارائه خدمات استخدام مجدد و مشاوره به‌کارمندان احتمالی آسیب‌دیده مورد بحث قرار دهند.

یوجی کورویوا، فرماندار کاناگاوا در این جلسه گفت: «اگر آن‌ها واقعا این کارخانه‌ها را تعطیل کنند، تاثیر زیادی بر اشتغال و اقتصاد خواهد داشت. ما گزینه‌های خود را از زوایای مختلف در نظر خواهیم گرفت.»

کورویوا همچنین خاطرنشان کرد که نیسان پس از انتشار گزارش‌های «رویترز» و «نیکی» با استان تماس گرفت و پس از آن با حضور در دفتر استانی به آن‌ها اطلاع داد که هیچ تصمیمی گرفته نشده است. بنا به‌گزارش‌ها، مقامات دولت محلی به‌نیسان گفته‌اند که امیدوارند خودروساز عواقب احتمالی تعطیلی تاسیسات خود را در نظر بگیرد. طی کنفرانس مطبوعاتی در ۱۹ مه، کاتسوآکی کامیجی، شهردار یوکوسوکا خاطرنشان کرد که این کارخانه نزدیک به ۶۰ سال سابقه غنی در این شهر داشته است و ابراز امیدواری کرد که «به درخشش سابق خود بازگردد».

سایر کارخانه‌های بین‌المللی هم تحت‌تاثیر هستند

برنامه‌های احتمالی برای تعطیلی کارخانه‌های ژاپنی به‌طرح‌های ادغام Re:Nissan توسط ایوان اسپینوزا، مدیرعامل نیسان مربوط می‌شود که طی یک سخنرانی در مورد نتایج مالی فعالیت این شرکت در سال ۲۰۲۵-۲۰۲۴ فاش شد. این طرح‌ها شامل کاهش حدود ۲۰ هزار جایگاه شغلی و تغییرات اساسی در ظرفیت تولید جهانی آن، از جمله تعطیلی هفت کارخانه مونتاژ جهانی برای کاهش تولید جهانی آن به‌تنها ۱۰ کارخانه تا پایان سال مالی ۲۰۲۸-۲۰۲۷ است.

به‌گفته منبعی که با «رویترز» صحبت کرد، نیسان در حال بررسی تعطیلی کارخانه‌ها در آفریقای جنوبی، هند، آرژانتین و مکزیک است. گزارش نیکی آسیا بیان کرده که دو مورد از سه کارخانه مکزیکی این شرکت که در فهرست حذف قرار دارند، شامل کارخانه CIVAC است که از سال ۱۹۶۱ در این کشور به‌تولید خودرو مشغول بوده است. ماه گذشته، نیسان آمریکای لاتین اعلام کرد تولید پیکاپ‌های فرانتیر و ناوارا را از کارخانه‌های خود در مکزیک و آرژانتین در یک مرکز تولید واحد متمرکز در اطراف این کارخانه ادغام خواهد کرد.

هنوز مسیر زیادی در پیش است

روایت‌هایی که از طریق رسانه‌های خبری تجاری ژاپن منتشر شده است، ما را به‌یاد نقل قولی در مورد حدود ۲۰ هزار مورد تعدیل نیرو می‌اندازد که ایوان اسپینوزا، مدیرعامل نیسان در جریان اعلام طرح «Re:Nissan» در هفته گذشته به آن اشاره کرد. اسپینوزا گفت: «این یک تصمیم بسیار دردناک و غم‌انگیز است. اگر برای بقای نیسان ضروری نبود، این کار را انجام نمی‌دادیم. آیا اطمینان داریم که این کافی است؟ پاسخ مثبت است.

این برای به‌دست آوردن نتایجی که نیاز داریم کافی خواهد بود؛ اما باید سریع حرکت کنیم. ما می‌خواهیم ضربان و تپش را دوباره به‌قلب این خودروسازی برگردانیم.» اسپینوزا و سایر مدیران ارشد نیسان کارهای زیادی برای انجام دادن در مورد آینده نیسان دارند. با این حال، ظرفیت تولید متورم تنها یکی از فهرست بلندبالایی از مشکلاتی است که مدت‌ها قبل از سیاست‌های تجاری تعرفه‌ای سنگین دولت ترامپ به‌وجود آمد. در حال حاضر، باید روند بازسازی را از ابتدا تا انتها زیر نظر داشته باشیم و ببینیم اوضاع برای این خودروساز باسابقه ژاپنی چگونه پیش خواهد رفت.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ