توسعه مهارت‌آموزی راهکار ماندگاری جمعیت در روستاهاست

اقتصاد ایران: بیرجند- استاندار خراسان جنوبی توسعه مهارت‌آموزی را راهکار ماندگاری جمعیت در روستاها اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدرضا هاشمی صبح چهارشنبه در جلسه کارگروه توسعه مهارت استان، بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق و عملیاتی برای تأمین نیروی کار ماهر تأکید کرد.

وی گفت: یکی از مشکلات جدی فعالان اقتصادی، کمبود نیروی کار ماهر است در حالی که دغدغه تسهیلات و مواد اولیه ندارند، اما نبود نیروی انسانی متخصص تبدیل به معضل جدی شده است.

وی افزود: ضروری است سازمان فنی‌وحرفه‌ای با همکاری دستگاه‌های مرتبط، برنامه عملیاتی سالانه خود برای سال ۱۴۰۴ را تدوین کرده و مشخص کند با چه اعتباری و چه برنامه‌ای نیروی ماهر تربیت خواهد شد.

هاشمی به موضوع خالی شدن روستاها اشاره کرد و گفت: ما همه زیرساخت‌ها را به روستا برده‌ایم، اما به دلیل بی‌توجهی به اشتغال، جمعیت روستاها کاهش یافته است.

استاندار خراسان جنوبی تأکید کرد: مهارت‌آموزی باید با اولویت در روستاها دنبال شود و ظرفیت ۶۰۰ کارگاه ایجادشده در استان، فرصت خوبی برای توسعه بوم‌گردی، صنایع تبدیلی و فرآوری گیاهان دارویی است.

وی افزود: با داشتن بیش از ۸۲۰ نوع گیاه دارویی، خراسان جنوبی پتانسیل بسیار بالایی در این حوزه دارد که می‌تواند به اشتغال جوانان کمک کند.

استاندار خراسان جنوبی همچنین با اشاره به طرح آموزش سربازان اظهار کرد: این دوران طلایی جوانی نباید تنها به آموزش نظامی محدود شود.

هاشمی بیان کرد: سرباز می‌تواند طی ۱۸ ماه خدمت خود، مهارتی بیاموزد و پس از آن وارد بازار کار شود.

وی فرصت همکاری آموزشی با کشور افغانستان را نیز مهم خواند و تصریح کرد: مهارت‌آموزی در کشور افغانستان می‌تواند هم در بعد آموزشی و هم فرهنگی مؤثر باشد و گروه‌های جهادی و دانشجویان دانشگاه‌های مطرح کشور باید آموزش‌های لازم برای فعالیت‌های میدانی و انتقال دانش را ببینند.

وی به اهمیت حمایت از تولید داخل نیز اشاره کرد و گفت: محصولات تولیدی استان باید مورد حمایت قرار گیرند و نباید برای محصولاتی که در استان تولید می‌شود سراغ نمونه‌های غیربومی برویم.

هاشمی بیان کرد: حتی در موضوعاتی مثل آب معدنی هم اولویت با محصول استان باشد.

استاندار خراسان جنوبی با پیشنهاد راه‌اندازی نمایشگاه دائمی محصولات تولیدی استان در محل استانداری گفت: باید فضایی شکیل و مرتب برای نمایش محصولات استان در نظر گرفته شود تا در دید مقامات و مدیران قرار گیرد.

وی بیان کرد: این کار باعث معرفی ظرفیت‌ها و کمک به فروش محصولات تولیدی خواهد شد.

وی در پایان افزود: ادارات می‌توانند برای فرزندان کارکنان خود دوره‌های آموزشی در تابستان برگزار کنند و از ظرفیت‌های فنی‌وحرفه‌ای استفاده نمایند.

هاشمی ادامه داد: همچنین دهیاران باید نقش فعال‌تری در پیگیری آموزش‌های مهارتی در روستاها داشته باشند، نه اینکه فقط پیگیر آسفالت معابر باشند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ