آموزش های مهارتی نسخه اشتغال در خراسان جنوبی ؛ چند درخواست از استاندار
اقتصاد ایران: بیرجند-مدیر کل فنی و حرفهای خراسان جنوبی گفت: طبق رهگیری اشتغال مهارتآموختگان فنی و حرفهای یک سال پس از پایان دوره، میانگین اشتغال این افراد در کشور ۶۰ درصد و در خراسان جنوبی ۷۲ درصد است.
به گزارش خبرنگار مهر، حسن کامرانیفرد، صبح چهارشنبه در نشست کارگروه توسعه مهارت خراسان جنوبی اظهار کرد: این کارگروه با هدف تبیین و برنامهریزی آموزشهای مهارتی و با مدیریت استاندار محترم ذیل شورای برنامهریزی استان فعالیت میکند.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی گفت: نخستین جلسه این کارگروه در سال گذشته برگزار شد و امروز نیز نخستین جلسه سال ۱۴۰۴ با حضور مدیران و مسئولان مربوطه برگزار میشود.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای مهارتی موجود در استان بیان کرد: استان خراسان جنوبی دارای ۱۹ مرکز آموزش فنی و حرفهای است که ۱۷ مرکز دارای چارت سازمانی و ۲ مرکز فاقد چارت در حال فعالیت هستند.
کامرانی فرد تأکید کرد: مجموع پرسنل شاغل در این مراکز ۲۵۰ نفر است که از این تعداد ۹۶ نفر مربی و ۱۵۴ نفر در حوزه پشتیبانی مشغول به کار هستند.
کامرانیفرد ادامه داد: در حوزه آموزشگاههای آزاد، استان دارای حدود ۵۰۰ آموزشگاه است که ۳۱۱ حرفه آموزشی را مدیریت و راهبری میکنند.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی ادامه داد: در بخش دولتی نیز ۵۵۰ حرفه در حال آموزش است.
کامرانی فرد گفت: عملکرد سال ۱۴۰۳ نشان میدهد که ۲۱ هزار نفر در ۱۹ گروه هدف آموزش دیدند که این رقم معادل بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر ساعت آموزش است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی گفت: طبق رهگیری اشتغال مهارتآموختگان یک سال پس از پایان دوره، میانگین اشتغال این افراد در کشور ۶۰ درصد و در خراسان جنوبی ۷۲ درصد است.
وی بیان کرد: در حوزه آموزش روستایی نیز ۱۸۲ دوره برگزار شد که دو هزار و ۷۵۱ نفر در ۱۲ شهرستان استان تحت آموزش قرار گرفتند و در مجموع ۵۰۰ هزار نفر ساعت آموزش ارائه شد.
وی با اشاره به برنامههای سال ۱۴۰۴ گفت: یکی از مهمترین برنامههای امسال، اجرای طرح «همنوا» با مشارکت ادارهکل آموزش و پرورش است که بر اساس آن، ظرفیتهای کارگاهی ما در اختیار هنرستانها قرار خواهد گرفت.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی گفت: همچنین کنسرسیوم مهارت با همکاری صنایع مختلف در استان شکل گرفته و در حال گسترش است.
کامرانیفرد افزود: چهار فرصت سرمایهگذاری در راستای شعار سال پیشبینی شده که شامل دپارتمان ماشینآلات معدنی در نهبندان، مرکز ایمنی طبس (اولین مرکز ایمنی کشور)، مرکز مهارتآموزی خانکوک در فردوس و دپارتمان گوهرتراشی در چند مرکز دیگر استان میشود.
وی همچنین بر لزوم توجه ویژه به اعتبارات تملک داراییها و مسئولیتهای اجتماعی تأکید کرد و گفت: با وجود انجام مکاتبات متعدد، تاکنون اعتباری در این زمینه جذب نشده است. بر اساس بند ث تبصره ۲ قانون بودجه، دستگاههای اجرایی موظف هستند نیم در هزار از اعتبارات طرحهای عمرانی خود را به آموزش نیروهای انسانی همان طرح اختصاص دهند، اما در استان هنوز عملیاتی نشده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی ادامه داد: در حوزه مسئولیتهای اجتماعی نیز با وجود مکاتبات رسمی، از جمله نامه امضاشده توسط استاندار محترم و دستورات صادرشده از سوی وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه، تاکنون منابعی از محل شرکتهای وابسته به وزارت نفت جذب نشده است.
وی افزود: این در حالی است که بر اساس ضوابط اجرایی بودجه، هزینهکرد در زمینه ایجاد هنرستانها و مراکز آموزش فنی و حرفهای از شمول محدودیتها مستثناست.
وی افزود: با همکاری شرکتهای زغالسنگ طبس و سیمان و با هدف هدفمند کردن اعتبارات مسئولیت اجتماعی، زیرساختهای آموزشی در استان توسعه خواهد یافت.
کامرانیفرد در پایان گفت: با توجه به همکاری مناسب سازمان مدیریت و برنامهریزی و سایر نهادها، امیدواریم بتوانیم در سال جاری گامهای مؤثری برای توسعه آموزشهای مهارتی و افزایش اشتغال پایدار در استان برداریم.