سرمایه‌گذاری و دانش‌بنیانی دو بال تحقق امنیت غذایی کشور هستند

اقتصاد ایران: قم- رئیس اسبق سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: سرمایه‌گذاری و توسعه دانش‌بنیان در بخش کشاورزی دو مؤلفه کلیدی در تحقق امنیت غذایی کشور است.

جعفر خلقانی در گفتگو با خبرنگار مهر، سرمایه‌گذاری و توسعه دانش‌بنیان در بخش کشاورزی را دو مؤلفه کلیدی در تحقق امنیت غذایی کشور عنوان کرد و گفت: بدون توجه به این دو محور، امکان پاسخگویی بخش کشاورزی به نیاز روزافزون جمعیت کشور وجود ندارد.

رئیس اسبق سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به نقش حیاتی بخش کشاورزی در تأمین غذای مردم، بیان کرد: اگر کشاورزی کشور به‌صورت علمی و اقتصادی توسعه یابد، می‌توان نیاز تولیدی ۳۰۰ میلیون تنی را پوشش داد و پاسخگوی رشد جمعیت بود.

خلقانی با تأکید بر لزوم اقتصادی شدن کشاورزی تصریح کرد: کشاورزی کشور شامل دو بخش اصلی است؛ یک بخش محصولات با ارزیابی‌های اقتصادی مشخص و بخش دیگر، محصولات استراتژیک که در هر دو حوزه، استفاده از ظرفیت‌های دانش‌بنیان و فنی می‌تواند بهره‌وری را افزایش دهد.

معاون اسبق وزارت جهاد کشاورزی نمونه‌هایی از کشاورزان موفق را مثال زد و گفت: کشاورزانی که فناوری و دانش را در تولیدات خود به کار گرفته‌اند، چند برابر میانگین کشاورزان کشور بهره‌وری دارند که اگر میانگین عملکرد کشاورزی کشور به نیمی از سطح این کشاورزان برسد، تحول چشمگیری ایجاد خواهد شد.

خلقانی یکی از چالش‌های اصلی پیش‌روی توسعه پایدار کشاورزی را بحران آب دانست و اظهار کرد: باید حکمرانی حوزه‌های آبخیز به‌درستی اجرا شود و تصدی‌گری از حکمرانی منابع آب جدا گردد و بودجه‌های این حوزه باید به‌درستی از بالا دست تا مزرعه توزیع شود تا منابع آبی هم حفظ و هم بهینه مصرف شوند.

رئیس اسبق سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به سند برنامه هفتم توسعه کشور و سند امنیت غذایی عنوان کرد: اگر راهبردهای این اسناد با اصلاحاتی اجرایی شوند، رشد ۸ درصدی هدف‌گذاری‌شده برای توسعه اقتصادی در بخش کشاورزی قابل تحقق است.

معاون اسبق وزارت جهاد کشاورزی نقش بخش خصوصی را نیز حیاتی خواند و افزود: هر جا که از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شده، رشد کشاورزی محسوس بوده است که با این حال، بخش کشاورزی به‌رغم مردمی بودن، هنوز عمدتاً به شکل دولتی اداره می‌شود که این موضوع نیاز به بازنگری جدی دارد.

خلقانی اذعان کرد: برای مردمی‌سازی اقتصاد و تحقق شعار سال، باید مردم را در سرمایه‌گذاری‌های کشاورزی مشارکت داد که این سرمایه‌گذاری‌ها صرفاً مالی نیست، بلکه باید به سرمایه انسانی، اجتماعی و فنی نیز توجه شود؛ با این نگاه، کشاورزی کشور می‌تواند به‌سوی خودکفایی حرکت کرده و تراز تجاری آن به سمت مثبت تغییر کند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ