ضرورت افزایش بهره‌وری کشاورزی برای مقابله با چالش‌های اقلیمی در ایران

اقتصاد ایران: اهواز - معاون وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به افزایش جمعیت جهان تا ۱۰ میلیارد نفر تا سال ۲۰۵۰، باید برای تأمین نیاز غذایی و مقابله با چالش‌های اقلیمی، بهره‌وری کشاورزی را افزایش دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید آنجفی عصر امروز سه‌شنبه در رویداد فناورانه حاصلخیزی خاک در شرایط تنش آبی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان اظهار کرد: امسال دومین سال بحران اقلیمی در نیم‌قرن اخیر است که با خشکسالی گسترده همراه خواهد بود.

وی افزود: ۷۵ درصد کاهش تولید محصولات کشاورزی به دلیل تنش‌های محیطی مانند خشکسالی و شوری خاک و ۲۵ درصد به دلیل آفات و بیماری‌هاست.

وی با اشاره به محدودیت‌های اراضی قابل کشت در ایران، اظهار کرد: از ۱۶۵ میلیون هکتار مساحت کشور، تنها ۲۴ میلیون هکتار برای کشاورزی مناسب است و ۱۸.۵ میلیون هکتار آن زیر کشت است.

آنجفی تأکید کرد: تولید گندم در ایران به طور متوسط چهار تن در هکتار است در حالی که پتانسیل تولید هشت تن در هکتار وجود دارد.

وی، ناکارآمدی روش‌های تغذیه‌ای را مسئول ۳۵ درصد این شکاف عملکرد دانست.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین به نیاز سالانه سه میلیون تن کود شیمیایی برای مزارع اشاره و بر اهمیت تأمین به‌موقع نهاده‌ها تأکید کرد و افزود: برنامه هفتم توسعه ایران خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید محصولات کشاورزی را هدف‌گذاری کرده است. در حال حاضر، ایران سالانه ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌کند که ۹۷ میلیون تن آن مربوط به بخش زراعت است.

آنجفی با ستایش از نقش کلیدی استان خوزستان که یک‌ششم تولیدات زراعی کشور را تأمین می‌کند، بر لزوم اصلاح الگوی کشت و همکاری دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد.

وی همچنین از دستاوردهای کشاورزان و کارشناسان این استان در تولید محصولات استراتژیک مانند گندم و نیشکر قدردانی کرد.

آنجفی ابراز امیدواری کرد که همکاری بین جامعه دانشگاهی و بخش اجرایی به راهکارهای علمی برای کاهش شکاف عملکرد و افزایش بهره‌وری منجر شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ