آغاز نهضت نهجالبلاغهخوانی در دشتستان ضروری است
اقتصاد ایران: بوشهر- امام جمعه دشتستان با بیان اینکه نهجالبلاغه، برادر قرآن و چراغ هدایت بشر در زندگی است، گفت: آغاز نهضت نهجالبلاغهخوانی در شهرستان ضروری است.
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام حسن مصلح صبح دوشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان دشتستان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید جمهور آیتالله سید ابراهیم رئیسی و شهدای خدمت، بر ضرورت انس با نهجالبلاغه و ترویج معارف آن در جامعه تأکید کرد.
وی با اشاره به جایگاه والای نهجالبلاغه بهعنوان یکی از گنجینههای ارزشمند اسلامی، گفت: نهجالبلاغه، پس از قرآن، جامعترین کتابی است که راهنمای انسان در تمامی ابعاد زندگی و هدایتگر بشر در عرصههای گوناگون است. این اثر جاودانه را بهحق «برادر قرآن» نامیدهاند و کلام آن بالاتر از سخن بشر و پایینتر از کلام خداوند است.
وی با ابراز تأسف از مهجوریت نهجالبلاغه در میان مسلمانان، افزود: با وجود گذشت بیش از هزار سال از عمر این کتاب ارزشمند، بسیاری از شیعیان تنها با نام نهجالبلاغه آشنا هستند و از دریای بیکران معارف آن بهرهمند نشدهاند.
امام جمعه دشتستان با اشاره به آمارهای قابل تأمل در خصوص انس با نهجالبلاغه، گفت: در یک جامعه آماری مشخص شد که از میان شش هزار نفر، تنها پنج درصد از افراد، حتی یکبار این کتاب را بهطور کامل مطالعه کردهاند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی دشتستان همچنین از جرج جرداق نویسنده مسیحی لبنانی، بهعنوان یکی از نمونههای بارز علاقهمندان به نهجالبلاغه یاد کرد و گفت: این ادیب برجسته بیش از دویست مرتبه نهجالبلاغه را مطالعه کرده و کتاب «الإمام علی (ع)، صوت العدالة الإنسانیة» را بهعنوان یکی از بهترین آثار درباره شخصیت امیرالمؤمنین (ع) تألیف نموده است.
حجت الاسلام مصلح با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص مهجوریت نهجالبلاغه، گفت: رهبر انقلاب فرمودهاند که ما مانند بیماری هستیم که نسخه کاملی از یک طبیب حاذق در اختیار داریم، اما آن را باز نمیکنیم و به آن عمل نمیکنیم. این تأسف بزرگ، نیاز به توجه ویژه به معارف نهجالبلاغه را در جامعه اسلامی نشان میدهد.
وی در ادامه سخنان خود به ارائه راهکارهایی برای گسترش انس با نهجالبلاغه در سطح شهرستان پرداخت و تأکید کرد: باید نهضت فرهنگی انس با نهجالبلاغه در جامعه آغاز شود، که از جمله راهکارها تهیه نسخههای نهجالبلاغه در منازل، مدارس، مساجد و ادارات، مطالعه کتابهای پیرامون نهجالبلاغه برای افزایش شناخت و علاقه به این گنجینه ارزشمند، تشکیل محافل انس با نهجالبلاغه در مساجد، مدارس، و ادارات با حضور اساتید فن، نصب جملات کوتاه و حکمتآمیز نهجالبلاغه در محیطهای عمومی و فضای مجازی، برگزاری مسابقات نهجالبلاغهخوانی در سنین مختلف همراه با جوایز تشویقی، ترویج حفظ نهجالبلاغه در کنار حفظ قرآن کریم، تشکیل جلسات خانوادگی برای انس با نهجالبلاغه و استفاده از شیوههای موضوعی در مطالعه این کتاب است.
امام جمعه دشتستان همچنین بر ضرورت تبلیغ نهجالبلاغه در مدارس، مساجد و ادارات و برنامهریزی مناسب جهت آغاز نهضت فرهنگی ترویج این کتاب تأکید کرد و گفت: نهجالبلاغه مانند قرآن، یک کتاب سبک زندگی است و جامعه ما همانگونه که به آموزههای قرآن نیاز دارد، به معارف نهجالبلاغه نیز محتاج است.
رئیس شورای فرهنگی عمومی دشتستان با تأکید بر اینکه نهجالبلاغه باید به یکی از محورهای اصلی برنامههای فرهنگی شهرستان تبدیل شود، گفت: این جلسه باید سرآغازی برای نهضتی عظیم در تبلیغ کلمات قصار امیرالمؤمنین (ع) باشد. امیدواریم تمامی دستگاهها، مساجد و مدارس، پیشگام این حرکت فرهنگی شوند.
در پایان این نشست، احکام مسؤولیت اعضای شورای مشورتی و نمایندگان بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان توسط امام جمعه، فرماندار و دیگر مسؤولان به اعضا تقدیم شد.