به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، متخصصان تغذیه بر این باورند که آبمیوههای صنعتی باعث افزایش قند و افت انرژی میشوند و بهدلیل میزان بالای قند میتوانند منشأ خیلی از بیماریها باشند. اما به هر حال مردم آنها را مصرف میکنند و برخی از خواصش هم میگویند.
کوروش جعفریان، متخصص تغذیه درباره ویژگیهای آبمیوههای صنعتی و اینکه اساسا میتوان خاصیتی برای آنها متصور شد، به چند نکته اشاره کرد که در ادامه میخوانید.
بهگفته جعفریان، آبمیوهها 2دسته هستند؛ طبیعی و غیرطبیعی. برخی از آبمیوهها قند دارند، برخی دیگر خیلی حاوی قند نیستند؛ یعنی قندی جز قند میوه به آنها اضافه نمیشود؛ بنابراین مصرفکننده باید به این نکته توجه داشته باشد که چه نوع آبمیوهای را انتخاب میکند.
اگر آبمیوه با قند افزودنی باشد، بهاحتمال زیاد به معنی آن است که میوه آن نیز کم است. تنوع آبمیوههای صنعتی در حال حاضر زیاد شده؛ برخی را میتوان صددرصد طبیعی عنوان کرد و برخی دیگر نیز بهدلیل کمبود نوع میوه یا هزینه بالای تولید، ممکن است فقط حاوی درصدی از آبمیوه طبیعی باشد.
او با تأکید بر اینکه آبمیوه بدون قند نداریم، ادامه میدهد: در برخی مواقع روی برچسب آبمیوهها مینویسند قند صفر یا Sugar Zero که واقعیت ندارد؛ چرا که خود میوه هم حاوی قند است. این برچسبها فقط نشاندهنده این است که آبمیوه شکر افزودنی ندارد.
جعفریان در پاسخ به این سؤال که آیا آبمیوههای صنعتی باعث افت انرژی میشوند، توضیح میدهد: قندهای ساده موجود در آبمیوهها در بدن تبدیل به گلوکز یا فروکتوز میشوند. گلوکز قند خون را سریع بالا میبرد؛ درحالیکه فروکتوز قند خون را با یک فاز تأخیر بالا میبرد.
فرد ورزشکاری که این قند را مصرف میکند، قندش زیاد بالا نمیرود اما فردی که ورزش نمیکند پس از مصرف آبمیوه صنعتی قند خونش بالا میرود چون بلافاصله انسولین در بدنش ترشح میشود. در افرادی که آبمیوههای صنعتی مصرف میکنند بهدلیل بالا رفتنهای مکرر قند و تکرار ترشح انسولین پانکراس خسته میشود و خطر ابتلا به دیابت در طولانی مدت میتواند این افراد را تهدید کند.
او درباره خاصیت آبمیوههای صنعتی بیان میکند: آبمیوه صنعتی، خوراکی با خاصیتی نیست. البته اگر فردی تشنه و در جایی است که آب آشامیدنی وجود ندارد، اگر آبمیوه صنعتی بخورد اشتباه نکرده، اما مطالعات نشان داده که یکی از دلایل ابتلا به بسیاری از بیماریها، همین مصرف آبمیوههای صنعتی است. البته چرخهای صنعت نیز باید بچرخد؛ به همین دلیل بهتر است صنعت آبمیوهسازی به سمت تولید نوشیدنیهای طبیعی و پروبیوتیک برود که به باکتریهای روده هم کمک میکند.