به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، فشار خون به نیرویی درونی اطلاق میشود که خون روی رگهای خونی بدن شما وارد میآورد. وقتی این نیرو بالاتر از محدوده طبیعی باشد، نشاندهنده فشار خون بالاست که بهطور اختصار به آن فشار خون نیز میگویند.
فشار خون بالا یک وضعیت خطرناک است که میتواند منجر به نارسایی قلبی، بیماری کلیوی یا سکته شود. به گزارش هلتی لایف فامیلی مدیسین، اگرچه برخی از عوامل خطر اجتنابناپذیر برای فشارخون بالا مانند سن یا ژنتیک وجود دارد، تغییرات ساده در سبک زندگی میتواند به شما کمک کند تا فشار خون شما در محدوده طبیعی نگه داشته شود. در این مطلب 8عاملی که امکان دارد در افزایش فشار خون شما نقش داشته باشد را بررسی میکنیم.
- استعمال دخانیات: یکی از اثرات منفی سیگار کشیدن بر سلامت، افزایش موقت فشار خون است.
- رژیم غذایی نامناسب: سدیم (نمک) بیش از حد بهخودی خود باعث فشار خون بالا نمیشود، اما زمانی که فشار خون بالا باشد میتواند شرایط شما را پیچیده کند.
- مصرف الکل: مصرف الکل بهطور منظم باعث افزایش فشار خون میشود.
- زندگی بیتحرک: فعالیت بدنی قلب شما را سالم نگه میدارد و به حفظ فشار خون طبیعی کمک میکند. افزودن روزانه 30دقیقه فعالیت متوسط، پایهای مناسب برای سلامتی فراهم میکند.
- اضافه وزن: چاقی یا اضافه وزن باعث میشود که قلب و سیستم گردش خون شما سختتر کار کنند که منجر به افزایش فشار خون میشود.
- استرس: استرس مزمن شما را در معرض خطر بیماریهای متعددی ازجمله فشار خون بالا قرار میدهد.
- سایر شرایط بهداشتی: برخی از مشکلات پزشکی، ازجمله دیابت، کلسترول بالا و آپنه خواب، بر نحوه کنترل میزان مایعات و سدیم در خون تأثیر میگذارد.
- داروهای خاص: برخی داروها میتوانند حفظ فشارخون در سطح سالم را برای بدن دشوارتر کنند. داروهای بدون نسخه مانند داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) یا ضداحتقانها میتوانند باعث افزایش فشار خون شوند. قرصهای هورمونی ضدبارداری نیز میتوانند خطر ابتلا را افزایش دهند.