تلاش هنری نوجوانان سنندجی به ثمر نشست؛ اتمام فیلم کوتاه «دفن»
اقتصاد ایران: سنندج_ دو نوجوان کردستانی با حمایت انجمن سینماگران جوان کردستان موفق به تولید نخستین فیلم کوتاه حرفه ای خود با عنوان «دفن» شدند که به دغدغه های اجتماعی می پردازد.
خبرگزاری مهر- گروه استانها: محمد مرادی و محمد رضایی، دو نوجوان هفده ساله اهل سنندج، با همت و پشتکار خود و با حمایت انجمن سینماگران جوان، نخستین فیلم کوتاه حرفهای خود را با عنوان «دفن» به مرحله تدوین رساندهاند. این اثر که دغدغههای اجتماعی و خشونت را از نگاه کودکان به تصویر میکشد، بهزودی در سینما بهمن سنندج اکران و سپس در سطح ملی و بینالمللی عرضه خواهد شد.
محمد مرادی که از سال ۱۳۹۸ در عرصههای مختلف هنری از جمله دکلمهخوانی، بازیگری و نمایشنامهنویسی فعال بوده، کارگردانی «دفن» را در کنار محمد رضایی تجربه کرده است.
این کارگردان فیلم کوتاه سنندجی که دانشآموز رشته علوم انسانی است، درباره انگیزهاش از فیلمسازی میگوید: خیلی به دنبال داستانهایی هستم که مخاطب را به تفکر وادار کند و بر او تأثیر بگذارد. یک جورایی عاشق بیدار کردن احساسات مخاطب در کارهایم هستم.
همکاری و تعامل منجر به تولید فیلم کوتاه دفن شد
مرادی با اشاره به همکاری نزدیکش با محمد رضایی در ساخت فیلم «دفن» بیان میکند: حدود شش ماه بر روی پیش تولید آن کار کردیم و در این مدت بحثها و مخالفتهای زیادی بر سر مسائل مختلف داشتیم و معتقدم همین باعث پیشبرد کارمان بود. ما در این همکاری یک جورایی مکمل همدیگر بودیم و واقعاً از همکاری با محمد رضایی لذت بردم.
وی یادآور شد: نکته قابل توجه در مورد فیلم «دفن»، انتخاب زاویه دید کودکان برای روایت داستان است.
مرادی در این باره توضیح میدهد: وقتی به روی متن کار کردیم به این نتیجه رسیدیم که از نگاه و دنیای کودکان روایت را انجام بدهیم و مقابل دوربین ببریم، گاهی کودکان خیلی بالغانه تر از بزرگترها عمل میکنند و تصمیم میگیرند.
وی بیان کرد: فضای فیلم در یک مکان متروکه و دور از شهر میگذرد و داستان چند کودک را روایت میکند که با پوشیدن لباس ابرقهرمانها قصد دفن چیزی را دارند که به تمام دنیا آسیب میرساند و امیدواریم این اتفاق بتواند تلنگر بزرگی به دنیا باشد.
وی همچنین از نقش مشاور کارگردان، صباح گویلی، کارگردان شناخته شده سینمای کوتاه کردستان، و حمایت بیدریغ مادرانشان به عنوان تهیهکنندگان فیلم قدردانی میکند.
مرادی با اشاره به تأثیر آثار موفق سینمای کوتاه کردستان بر او میگوید: فیلم کوتاه خیلی میتواند تأثیر بگذارد بر روی مخاطب از جهتهای مختلف روایی و تصویری. هدف من فیلمساز از تهیه فیلم کوتاه انتقال ذهنیات و اندیشه خودم به مخاطب است.
هنر بوی اصالت و آفرینش دارد
محمد رضایی، دیگر سازنده این فیلم کوتاه و دانشآموز رشته تولید برنامههای تلویزیونی، از سال ۱۴۰۰ وارد دنیای هنر شده و در زمینههای بازیگری، کارگردانی و نویسندگی تجربه کسب کرده است. وی با بیان اینکه علاقه و تخصص اصلیاش بازیگری است، میگوید: کلاً هنر برای من بوی اصالت و آفرینش میدهد. ناگفته نماند تئاتر بخش جدا نشدنی از هنر و آیندهی من است.
رضایی با اشاره به دغدغههای اجتماعی خود به عنوان منبع الهام برای آثار هنریاش میگوید: در حال حاضر بیشترین چیزی که توجهم را به خودش جلب میکند جامعه است و دوست دارم در آینده هم از دل مردم و جامعه الهام بگیرم و بتوانم واقعیتها را به نمایش بگذارم.
وی نیز از صباح گویلی به عنوان مشاور کارگردان و پروژه و همچنین خانوادههای خود و محمد مرادی برای حمایتهایشان تشکر ویژه میکند. رضایی درباره موضوع فیلم کوتاه «دفن» میگوید: «این فیلم کوتاه در مورد خشونت و دغدغه همیشگی جامعه و پیامآور صلح است.
هر دو نوجوان بر این باورند که فیلم کوتاه به دلیل ماهیت مختصر و فشردهاش، میتواند چکیده مطلب را به خوبی و صریح به مخاطب منتقل کند و نظر آنها را جلب نماید.
آنها برای تهیه تجهیزات حرفهای فیلمبرداری از انجمن سینمای جوان استان کردستان کمک گرفتهاند و امیدوارند با برنامهریزی مناسب، فیلم «دفن» در تابستان پیش رو برای مخاطبان به نمایش درآید.
این دو هنرمند جوان، علیرغم استعداد و پشتکارشان، تنها از حمایت انجمن سینمای جوان برخوردار بودهاند.