عملکرد دولت شهید رئیسی توسط رسانه‌ها طوری روایت شد انگار ناکارآمد است

اقتصاد ایران: نویسنده کتاب «میراث ابراهیم» گفت: عملکرد دولت سیزدهم در رسانه‌ها به نحوی روایت می‌شد که گویی دولت ناکارآمد است، ما در پژوهش‌های خود شاهد ثبت رکوردهای متعددی در حوزه‌های مختلف بودیم.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رونمایی از کتاب «میراث ابراهیم» نوشته محمدرضا حسن‌آبادی، عصر امروز در غرفه بنیاد بین‌المللی شهید رئیسی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

این مراسم با حضور نویسنده کتاب، مدیر انتشارات دفتر نشر معارف و جمعی از علاقه‌مندان به حوزه کتاب و شخصیت شهید رئیسی همراه بود و به بررسی دستاوردهای دولت سیزدهم از منظری پژوهشی اختصاص داشت.

محمدرضا حسن‌آبادی، نویسنده کتاب، در ابتدای این نشست با تشکر از بنیاد حفظ آثار شهید رئیسی و نشر معارف، روند شکل‌گیری کتاب را شرح داد. او گفت: نقطه آغازین این اثر به انتشار بیانیه گام دوم انقلاب در سال ۱۳۹۸ بازمی‌گردد. از همان زمان با همراهی جمعی از اندیشه‌ورزان، شاخص‌های پیشرفت و اقتدار کشور را استخراج و روند این شاخص‌ها را رصد کردیم.

به گفته او، ورود آیت‌الله رئیسی به عرصه اجرایی کشور در سال ۱۴۰۰، هم‌زمان با بحران‌هایی نظیر همه‌گیری کرونا و به ارث‌رسیدن اقتصادی نابه‌سامان، نقطه‌ای کلیدی در این پژوهش بود. وی افزود: علیرغم اینکه عملکرد دولت سیزدهم در رسانه‌ها به نحوی روایت می‌شد که گویی دولتی ناکارآمد است، ما در پژوهش‌های خود شاهد ثبت رکورد عملکردهای متعددی در حوزه‌های مختلف بودیم.

وی با تأکید بر اینکه اخلاص و تقوای شهید رئیسی باید در میدان عمل نیز بازتاب یابد، گفت: مطابق با وعده‌های قرآنی، تقوا زمینه‌ساز موفقیت در میدان است. اگر ایشان با اخلاص بودند — که بودند — باید ردپای آن در دستاوردها نیز دیده می‌شد، که در این کتاب تلاش کردیم آن را با آمار و شواهد مستند تبیین کنیم.

مدیر دفتر نشر معارف، محمدیان، در ادامه این نشست، «میراث ابراهیم» را پاسخی به یک نیاز جدی در حوزه روایت عملکردی دانست. وی تصریح کرد: بعد از آنکه رهبر معظم انقلاب فرمودند دل‌شان برای شهید رئیسی سوخت، درک کردیم که این سوختن از جنس فقدان یک کارگزار اجرایی مؤثر برای نظام بود. لازم بود این مظلومیت عملکردی ثبت و برای مردم تبیین شود.

او افزود: اگر دولت سیزدهم ناکارآمد بود، رهبر انقلاب با کسی تعارف نداشتند. اما آنچه در این سه سال رقم خورد، با وجود هیجانات سیاسی و فضای آلوده رسانه‌ای، نیازمند یک روایت تحلیلی و مستند بود. کتاب حسن‌آبادی می‌کوشد تا این خلأ را پر کند.

حسن‌آبادی در ادامه نشست، جنبه تعاملی کتاب خود را نیز تشریح کرد و گفت: این کتاب فقط یک تجمیع آمار نیست. بیش از ۶۰ سوال کلیدی در آن پاسخ داده شده و بالغ بر ۱۵۰۰ منبع رسمی از بانک مرکزی، مرکز آمار و نهادهای معتبر در آن به کار رفته است. ما آمار را نه از نظر سیاسی، بلکه از مراجع رسمی همان‌طور که در دنیا مرسوم است، استخراج کرده‌ایم.

وی همچنین به برخی از رکوردهای اقتصادی دولت سیزدهم اشاره کرد: در سال ۱۴۰۲، ایران به بالاترین نرخ تجارت غیرنفتی تاریخ خود رسید؛ رقمی بالغ بر ۱۱۵ میلیارد دلار. این در حالی است که در سال‌های پیشین این عدد حدود ۸۰ تا ۸۵ میلیارد دلار بود. همچنین رشد اقتصادی کشور طی دهه ۱۳۹۰ نزدیک به صفر بود، اما در سه سال اخیر این نرخ به طور میانگین به ۴ درصد رسید.

در پایان این نشست، حسن‌آبادی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در پایان دولت سیزدهم گفت: حضرت آقا فرمودند اگر این دولت ادامه می‌یافت، احتمال حل بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور بسیار بالا بود. ما نیز در این کتاب تلاش کرده‌ایم با زبان آمار و پژوهش، این حقیقت را نمایان کنیم.

کتاب میراث ابراهیم تلاشی است در مسیر بازخوانی واقع‌گرایانه و تحلیلی عملکرد سه ساله دولت شهید آیت‌الله رئیسی، فراتر از هیجانات سیاسی و روایت‌های رسانه‌ای. این اثر اکنون از سوی دفتر نشر معارف در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ