مردم از نمایشگاه چه کتاب‌هایی خریدند؟

اقتصاد ایران: خبرگزاری تسنیم در گزارشی نگاهی انداخته است به آثاری که در سی‌وششمین دوره نمایشگاه کتاب تهران مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران،  امروز شنبه 27 اردیبهشت پس از11 روز به کار خود پایان می‌دهد. در این دوره نیز مانند سال گذشته نمایشگاه به دو شکل فیزیکی و مجازی برگزار شد. در این دوره ناشران از حضور فیزیکی در نمایشگاه بیشتر استقبال کردند و شاهد افزایش حضور ناشران بودیم.

آمارهای فروش ریالی در نمایشگاه مجازی و فیزیکی اگرچه نسبت به سال گذشته با رشد همراه است،‌ اما وقتی این اعداد و ارقام را در کنار افزایش قیمت کتاب در فاصله بین دو نمایشگاه بررسی کنیم خواهیم دید که ناشران  چندان رشدی به لحاظ فروش نکرده‌اند.

از سوی دیگر نمایشگاه کتاب تهران حالا دیگر در دوره پسا کرونا نسبتاً خلوت‌تر از سال‌های دهه 90 برگزار می‌شود،‌ جمعیت میلیونی استقبال کننده از نمایشگاه در دهه 90 و ... در سال‌های پس از کرونا دیگر در نمایشگاه تجربه نشده است،‌ البته برگزاری نمایشگاه مجازی از بار ترافیکی آن می‌کاهد. با وجود این، روز گذشته جمعه پایانی نمایشگاه را باید شلوغ ترین روز آن دانست.

انتخاب نوع آثار و کتاب‌های پرمخاطب در رویداد بزرگی همچون نمایشگاه کتاب تهران، می‌تواند یکی از معیارها برای سنجش ذائقه مخاطب و شناسایی کتاب‌های خوب از نگاه مخاطب ایرانی قلمداد شود.

اما در نمایشگاه امسال کدام کتاب‌ها شانس این را داشتند که بیشتر در سبد مخاطبان جای بگیرند؟ در این گزارش به پرفروش‌های 3 انتشارات پرداخته‌ایم.

انتشارات شهید کاظمی:

«ام علاء» نوشته سمیه خردمند، روایت زندگی زنی است که از دل رنج‌های مختلف به سعادت رسیده است. زنی به‌نام فخرالسادات طباطبایی که در نجف متولد شد و بعد از هم‌جواری با حرم‌امیرالمؤمنین علیه‌السلام و بعد از بسته‌شدن چشمانش، برای همیشه در کنار حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها آرام گرفت. اما نگارش این کتاب چه‌طوری شروع شد؟ نویسنده در ایام جوانی دچار یک بیماری می‌شود. در سال‌های شدت‌گرفتن بیماری، ناامیدانه به درگاه خدا التماس می‌کند تا دری را برایش بگشاید و این رنج را تمام کند. در همان روز‌ها و هفته‌ها به‌طور اتفاقی با شهیدی آشنا می‌شود که آن شهید عامل پیدایش و ظهور حلقه‌های مفقود زندگیش می‌شود و از دل این روز‌های تلخ و رنج‌آور دریچه‌ای از نور به رویش باز می‌شود.

مردی با آرزوهای دور برد،‌  نوشته فائضه غفارحدادی، روایت‌هایی است مستند از زندگی مردی که برد آرزوهایش از برد موشک‌هایش بلندتر بود. مردی که در انتها بر قله‌های تکنولوژی موشکی قدم می‌زد و دنیا را انگشت به دهان و دشمن را عصبانی کرده بود. بعضی‌ها فکر می‌کردند حاج حسن آخرِ اعتماد به نفس است؛ ولی واقعیت این بود که حاج حسن قائل به درستی سنت‌های الهی بود. واقعا باورشان داشت. تا می‌فتند فلان کشور فلان کارِ پیچیده و بهت‌انگیز را کرده، می‌گفت: «خدارو شکر. پس ما بهتر از اونا می‌تونیم همون کار رو بکنیم!» گاهی که تعجب و انکارِ ‌توی صورتشان را می‌دید ادامه می‌داد: «به دو دلیل این کار برا ما راحت‌تره. یکی اینکه خیالمون راحته این کار شدنیه. دوم اینکه ما شیعه هستیم و سهمیه‌ی نصرت الهی به ما تعلق می‌گیره نه به اونا که مسلمون نیستند!»

«دیدم که جانم می‌رود»،‌ نوشته  حمید داودآبادی خاطراتی از شهید مصطفی کاظم‌زاده به نقل از هم‌رزمش حمید داود آبادی است. شهید مصطفی کاظم‌زاده در 9 شهریورماه1344 در محلۀ شاهپور متولد شد. ماجرای بین حمید و مصطفی از همین برادری‌هاست که دو نوجوان کم‌سن‌وسال باهم راهی جبهه می‌شوند و درنهایت نیز شهادت مصطفی او را از حمید، که برادر واقعی‌اش شده بود، جدا می‌کند. نویسنده این اثر خود راوی و هم‌رزم و همراه شهید است، از زمان اولین برخورد، حضور در چادر وحدت برای مقابله با گروه‌های منافقین و معترضین جمهوری اسلامی، گرفتن رضایت خانواده و حضور در جبهه جنگ، اعزام به منطقۀ سومار و شهادت مصطفی... شرح این رفاقت آن‌قدر شیرین است که وقتی به لحظۀ جدایی آن دو می‌رسد، حمید می‌گوید: «دیدم که جانم می‌رود.»

«هواتو دارم» نوشته رسول ملاحسنی‌، روایت زندگی شهید مدافع حرم مرتضی عبدالهی است،‌ «هواتو دارم» دارای دو قهرمان است که قهرمان اول شهید و قهرمان دوم همسر شهید است؛ چنانچه شهید سلیمانی هم در وصف همسران شهدا گفته بود، پاداش همسران شهدا کمتر از شهدا نیست. کتاب در دوازده فصل جریان دارد. از سال 85 شروع و در سال 97 تمام می­‌شود. در حقیقت نویسنده در این اثر دو خط داستانی را در یکدیگر ادغام کرده است. یکی زندگی دختری با نام مستعار «ستاره» است که در قالب همسر، نقش روایتگری اثر را به عهده گرفته و این قصه زیرین کتاب است و دیگری داستان زندگی جوانی است 20 ساله که بعد از ازدواج با ستاره، شهید مدافع حرم می‌شود. شهیدی که داستان او قصه برجسته اثر است و عنوان کتاب براساس زندگی او نام‌گذاری شده است.

«نفوذ در موساد»، نوشته صالح مرسی صالح، روایت داستانی جوانان میهن‌پرست جهان عرب و رخنۀ اطلاعاتی در رژیم صهیونیستی است. این روایت شکست‌ناپذیری سرویس‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را به افسانه‌ای بی‌اساس بدل کرده است و سست بودن این خانه را در مقابل دیدگان جهانیان به‌تصویر کشیده است و البته نشانه‌ای است بر پیروزی حتمی جوانان غیور جهان اسلام دربرابر جنود شیطان. این اثر از مجموعۀ رمان «خانۀ عنکبوت» است.

«من اطلاعاتی بودم»  نوشته رضا اکبری آهنگر، در این کتاب با وقایعی شنیدنی از حوادث اوایل انقلاب تا همین سال‌های اخیر آشنا می‌شوید که کمتر شنیده‌اید، از خنثی کردن معجزه‌گونه توطئه‌های کودتاچیان سالهای ابتدایی انقلاب‌ بدست جوانان تازه‌کار انقلابی، تا اعدام فرزند ناخلف انقلاب، صادق قطب‌زاده، و نیز بررسی دقیق مواضع انجمن حجتیه مهدویه. حرفهای ناگفته آقای مهدوی درباره انجمن حجتیه طی سالیانی که ایشان مسئولیت بررسی این گروه را داشته‌اند، افشا‌کننده ارتباط تنگاتنگ برخی از سران این گروه با خواص حوزوی و دانشگاهی و مسئولین است. حضور راوی در معاونت حراست مجلس شورای اسلامی و اتفاقاتی که در مجلس می‌افتد و مشاغل جدیدی که تجربه می‌کند از دیگر فصول این کتاب است و در آخر هم نامِ نازنین سردارِ دلها، حاج قاسم عزیز، شیرینی بخش اتمام خاطرات می‌باشد.

 «مرد ابدی» نوشته معصومه سپهری،‌ جامع‌ترین کتاب با محوریت زندگی شهید حسن طهرانی مقدم؛ پدر موشکی ایران است، «مرد ابدی» روایت مستندی از زندگی فرمانده پرآوازۀ سپاه اسلام، شهید حسن طهرانی‌مقدم است. حاصل قریب به 12 سال، مصاحبه و معاشرت با اصلی‌ترین افرادی که حسن طهرانی‌مقدم در برابر چشم آنان رشد کرد و «حسن» شد!

کاری که هفت ماه بعد از شهادت او، از خانۀ باصفایش آغاز شد و با جست‌وجو و سفر در خاطرات، اسناد، تصاویر و مکان‌هایی که شاهد حیات و شهادت او بودند، تکه تکه ساخته شد تا آینه‌ای بی‌غبار، برابر زندگی مردی قرار بگیرد که در طول نزدیک به 13 سال بعد از شهادت، تازه با مطالعۀ این کتاب خواهیم فهمید چقدر او را نشناخته‌ایم.

انتشارات کتابستان معرفت:

«رویای نیمه‌شب»،‌ نوشته سالار مظفری، حکایت عاشقانه انسان‌هایی است که تفاوت مذهبی که وصال و رسیدن را برایشان غیر ممکن ساخته است. «مظفر سالاری» سعی دارد در این کتاب عشق را حرف مشترک آدم ها  و آن را عامل اصلی یگانگی  انسان نشان دهد.

«هاشم» که جوانی اهل سنت است، در کودکی یتیم شده، مادرش او را ترک کرده و او حالا نزد پدر بزرگ زرگرش قد کشیده و بزرگ شده است. اگر آن روز برای فروش زیورآلات به کمک پدربزرگش نمی رفت این قصه هم رقم نمی خورد. ریحانه که همراه مادرش برای خرید گوشواره به مغازه آنها در شهر حلّه رفته، هاشم را دچار خود کرده و عشقی آتشین را در وجودش روشن کرده است.

«عزارئیل»، نوشته نیما اکبرخانی،‌ تریلری است از ژانر جنایی. تمرکز اصلی آن بر خلق هیجان، طرح‌های پر از تعلیق و پیچش، اطلاعات دقیق و نوعی واقع‌گرایی سخت توام با خشونت است. رمانی که دغدغه‌اش عریان کردن لایه‌های عمیق جنگ و سیاست و امنیت است. رمانی که قصدش میخکوب کردن خواننده و نشان دادن فضایی تازه که تاکنون کمتر کسی آن را تجربه کرده است.

 عزرائیل روایت مبارزه دورادور حمیدرضا هدایتی  سرگرد حفاجا و علی علیزاده قاتل مرموز است. جغرافیای این مبارزه از شرق در تهران تا نیکوزیای قبرس در غرب است. داستان از ماجرای چند قتل در تهران و دوحه شروع می‌شود و ادامه پیدا می‌کند.

دختری که به دالان تاریخ افتاد،  نوشته نسیبه استکی، رمانی فانتزی ـ تاریخی است که داستان شیرین، دختری نوجوان را روایت می‌کند که با گردنبندی جادویی به دوران هخامنشیان سفر می‌کند و باید با یافتن سه زمرد گمشده، راه بازگشت به زمان خود را پیدا کند.

این اثر با ترکیب ماجراجویی، شناخت هویت و آشنایی با تاریخ ایران، مخاطب نوجوان را به دنیایی پر از کشف، چالش و تصمیم‌گیری می‌برد و در دل روایت سرگرم‌کننده‌اش، پیام‌های تربیتی و فرهنگی ارزشمندی ارائه می‌دهد.

چایت را من شیرین می کنم،‌ نوشته  «زهرا بلند دوست» است که توانسته است با جذب مخاطبانی بسیار، به چاپ های متعددی دست پیدا کند. این کتاب در اصل حکایت و جدال بین خیر و شر است که در سراسر داستان در تلاش اند تا خود را به اثبات برسانند. این جدال گاهی در قالب انقلاب و ضد انقلاب، گاهی در چارچوب اسلام واقعی و اسلام دروغین داعش، گاهی میان عشق حقیقی و غیر حقیقی رخ نشان می دهد.

  انتشارات مکتب حاج قاسم:

 «از چیزی نمی‌ترسیدم»، زندگینامه‌ خودنوشت سردار سلیمانی است که توسط انتشارات مکتب حاج قاسم منتشر شده است. این کتاب که شامل دست‌نوشته‌های شخصی شهید سلیمانی از دوران کودکی و زندگی در روستای قنات ملک کرمان تا میانهٔ مبارزات انقلابی در سال 57 است. کتاب ازچیزی نمیترسیدم، شرح زندگی مردی از دل روستایی دورافتاده در کرمان است که چند دوره از زندگی ساده و کوتاهش را روایت کرده و نشان می دهد که چگونه از چوپانی به جایگاه بلندی رسید. آنان که سردار سلیمانی را فقط با لباس نظامی دیدند خوب است ببینند که او چگونه پرورش یافته است.

  جهت،‌ کتاب «جهت» عنوان مجموعه کتاب‌هایی از انتشارات مکتب حاج قاسم است که به شرح و تبیین سخنرانی‌های شهید حاج قاسم سلیمانی می‌پردازد. در هرجلد از این مجموعه به یکی از سخنرانی‌های حاج قاسم سلیمانی پرداخته شده و مؤخره‌ای بر آنچه ذکر شد در بخش دوم کتاب آمده است. این مؤخره‌ها راهنمایی برای درک و دریافت بهتر کلام شهید و راهی در جهت تأمل بیشتر بر آن سخنانِ نورانی است.

جهت(1) جلد اول از این مجموعه است که شامل متن کامل سخنرانی شهید سلیمانی در جمع فرماندهان سپاه و مؤخره‌ای بر آن می‌باشد.شهید سلیمانی در این سخنرانی از آرمان‌های سپاه و آسیب‌هایی که ممکن است در اثر تغییر نسل‌ها متوجه نیروهای مسلح شود، سخن می‌گوید، ویژگی‌های اساسی سپاه را برمی‌شمارد و نصایح دلسوزانه و ارزشمندی درجهت رسیدن نیروهای انقلابی به قله‌های رفیعِ عزت و معنویت، ارائه می‌دهد.این سخنرانی در سال ٩٨، چندماه پیش از شهادت ایشان، ایراد شده و برای نخستین‌بار است که متن کامل آن منتشر می‌شود.

 «لانه کرکس» رمانی داستانی ـ تاریخی است که به نبرد با اشرار و نقش شهید قاسم سلیمانی در تسخیر قلعه «آورتین» می‌پردازد. این رمان به تسخیر قلعه «آورتین» (یک پایگاه استراتژیک اشرار) با طراحی شهید سلیمانی می‌پردازد. داستان بر اساس رویدادهای واقعی و با تمرکز بر تدبیر و اقتدار حاج قاسم سلیمانی در نبرد با گروه‌های تروریستی نوشته شده است. داستان با تمرکز بر جنگ، مقاومت و توصیف واقع‌گرایانه شرایط نبرد (مانند تسخیر پایگاه‌های اشرار) نوشته شده است. 

انتشارات انقلاب اسلامی

«خاک‌سپاری دوم بانوی مرگ»‌، داستان بلندی است از جنگ؛ داستان انسان است در کوران سختی‌ها. داستان جمعی از دوستان که دوشادوش هم به خط شدند و صفی ساختند محکم، استوار و پابرجا. داستان سه نسل است از ایرانی‌های رزمنده در نبردی طولانی. جنگی که به اندازه عمر سه نسل طول کشیده و همچنان برقرار است.

«جاودانه‌ تاریخ»، این کتاب به بررسی شخصیت و زندگی امیرالمومنین علی(ع) در اندیشه‌ی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدّظلّه‌العالی) می‌پردازد. 

«گزیده احادیث بحارالانوار»، این کتاب دربرگیرنده گزیده‌ای از احادیث بحارالانوار به انتخاب و شرح حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) است.

«خون دلی که لعل شد» این کتاب شامل خاطرات حضرت آیت‌الله العظمی سید علی خامنه‌ای(مدّظلّه‌العالی) از زندان‌ها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی است. 

«خون‌آورد» این کتاب دربرگیرنده گفت‌وگو حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، شهید مرتضی مطهری و علی شریعتی درباره‌ قیام و انقلاب امام حسین علیه‌السلام است. 

«آقای ایرانشهر» این کتاب روایتی از خاطرات حضور حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در دوران تبعید به ایرانشهر را روایت می‌کند. 

«گزیده‌ احادیث الخصال» این کتاب گزیده‌ای از احادیث الخصال را به انتخاب و شرح حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) ارائه می‌دهد. 

«گزیده‌ احادیث مکارم‌الاخلاق» این کتاب گزیده‌ای از احادیث مکارم‌الاخلاق را به انتخاب و شرح حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای  (مدظلّه‌العالی) ارائه می‌دهد.

«روایت اول‌شخص از شخص اول» این کتاب روایت‌هایی از حاشیه‌ی دیدارهای حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدّظلّه‌العالی) ارائه می‌دهد. 

«راه روشن مدیران» این کتاب شرح رهبر معظم انقلاب اسلامی بر بخش‌هایی از نهج‌البلاغه که در دیدارهای رمضانی با اعضای هیأت دولت ایراد شده است را روایت می‌کند. 

انتشارات جمکران:

«معبد زیرزمینی»، نوشته معصومه میرابوطالبی داستان دست‌های پینه‌بسته مقنیان یزدی است که در عملیات فتح‌المبین با حفر یک تونل زیرزمینی آن هم در هوای 50 درجه جنوب، این امکان را به نیروهای ایران دادند تا از سد معبر مینی که عراق تعبیه کرده بود، به سلامت بگذرند و دشمن را غافلگیر کنند؛ این در حالی است که پیش از این به دلیل شرایط منطقه و انبوه مین‌های کاشته شده، عبور از خط مقدم دشمن غیر ممکن به نظر می‌رسید. 

انتشارات شهرستان ادب:

«غزل زندگی کنیم»، منتخبی از آثار محمدعلی بهمنی است که به کوشش مبین اردستانی و محمدحسین نعمتی تدوین شده و تلاش دارد گزیده‌ای از بهترین آثار این استاد نامدار شعر امروز را به مخاطب معرفی کند. 

بهمنی که اولین مجموعه شعرش را در 30 سالگی منتشر کرده، به عنوان نمادی از جریان غزل نو در سال‌های اخیر مطرح است. بهمنی که رسم و الفبای شعر را از فریدون مشیری آموخته بود، در گذر ایام با مسیری که به روی شعر امروز گشود، خود را به عنوان یکی از شاعران تأثیرگذار در ادبیات معاصر به اثبات رساند. شعر بهمنی در کنار داشتن ظرافت‌های ادبی، سخنی استوار دارد که بیانگر انس او با آثار گذشته و تأملش در شعر است. شعر او را می‌توان آینه‌ای از خلق و خوی شاعر تعریف کرد. 

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ