کشف ۶۰۰ کیلومتر لوله برای قاچاق سوخت!
اقتصاد ایران: چند روز پیش و ضمن اجرای عملیاتی پیچیده، جمعآوری کامل زیرساختهای ذخیرهسازی سوخت قاچاق، پاکسازی ۳۰۰ انبار غیرمجاز فرآوردههای نفتی، کشف ۴ هزار مخزن سوخت و تخلیه ۶۰۰ کیلومتر خطوط لوله انتقال گازوئیل قاچاق در بندر کلاهی محقق شد. در ادامه جزئیات بیشتری از این طرح بزرگ مبارزه با قاچاق سوخت میخوانید.
سود کلان شبکههای قاچاق!
جانشین فرمانده کل انتظامی کشور از عملیات گسترده و چندلایه برای مقابله با قاچاق سازمانیافته سوخت در بندر کلاهی میناب خبر داد و گفت: «تاراج منابع ملی پایان خواهد یافت.»
سردار قاسم رضایی با حضور در عملیات مقابله با قاچاقچیان سوخت در منطقه کلاهی میناب با اشاره به اهمیت صیانت از سرمایههای ملی کشور اظهار داشت: «ما وظیفه داریم از سرمایههای ملی صیانت کنیم و نگذاریم در اختیار مافیا و شبکههای سودجوی داخلی و خارجی قرار گیرد.»
سردار رضایی با بیان اینکه بسیاری از عوامل قاچاق، سازمانیافته هستند و از ساختارهای حرفهای استفاده میکنند، گفت: «برخی از این افراد، سوداگرانی هستند که با پوشش معیشت، در واقع در قالب باندهای بزرگ و حرفهای فعالیت میکنند. در مواردی نیز عوامل آنسوی آبها از طریق ایادی داخلی، این قاچاق را هدایت میکنند. برخی از خانههای مجلل و زیرساختهای قاچاق در این منطقه، خود گواهی بر سود کلان این شبکههاست.»
جانشین فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره به حجم کشفیات در روزهای اخیر اعلام کرد: «در همین راستا در بندر کلاهی، بالغ بر ۳۰۰ نقطه دپوی غیرمجاز شناسایی و پاکسازی شد. در برخی از این مکانها مقادیر بسیار زیادی سوخت از چند هزار تا صدها هزار لیتر در تانکرها و مخازن حرفهای انبار شده بود. لولهکشیهایی بهطول ۴ تا ۵ کیلومتر، این سوختها را تا لب ساحل منتقل میکرد؛ اینها عملیاتهای تصادفی نیستند، بلکه برنامهریزیشده، هدفمند و دقیق هستند.»
نابودی همه زیرساختهای غیرقانونی مرتبط با قاچاق
سردار رضایی افزود: «این عملیات در قالب مصوبات قرارگاه مرکزی مقابله با قاچاق فرآوردههای نفتی انجام میشود که با تاکید رئیسجمهور و تصویب شورایعالی مقابله با قاچاق در حال اجراست. یکی از بندهای مصوبه، نابودی همه زیرساختهای غیرقانونی مرتبط با قاچاق است؛ از ساحل تا خشکی، از کشتیها در آب تا دپوهای روستایی. این یک اقدام همهجانبه و فرابخشی است.»
وی با تاکید بر نقش مردم در موفقیت این طرح تصریح کرد: «ما به هیچ عنوان رفتار خشن یا تحقیرآمیز با مردم نداریم. اما تحت هیچ شرایطی هم اجازه زیر پا گذاشتن قانون، قاچاق و تضییع حقوق عمومی را نخواهیم داد.»
سردار رضایی با اشاره به فضاسازی برخی رسانههای معاند تاکید کرد: «ممکن است در فضای مجازی، کسانی جوسازی کنند یا بخواهند چهره عملیات را وارونه جلوه دهند. اما این عملیات، مقطعی نیست و تا ریشهکنی کامل شبکههای قاچاق ادامه خواهد داشت.»
جانشین فرمانده انتظامی کشور در پایان گفت: «امروز بار دیگر شاهد همان همدلی و هماهنگی روزهای دفاع مقدس هستیم. نیروهای انتظامی، قضایی، اطلاعاتی، خدماتی و مردم، در کنار هم بهدفاع از اقتصاد کشور برخاستهاند. این بار دفاع از خاک نیست؛ دفاع از سرمایههای ملی است. اگر لازم باشد، یک سال هم در اینجا مستقر میشویم. اما اجازه تاراج یک قطره از ثروت ملت را نخواهیم داد.»
طرح بزرگ و بیسابقه پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت
24 اردیبهشتماه، رئیسکل دادگستری هرمزگان نیز با تشریح مهمترین اهداف و دستاوردهای اجرای بزرگترین عملیات مقابله با قاچاق سوخت کشور در بندر کلاهی میناب گفت: «در نتیجه اجرای این عملیات، موفق شدیم ضمن جمعآوری کامل زیرساختهای ذخیرهسازی غیرمجاز متعلق به قاچاقچیان با ظرفیت حدود ۲۱ میلیون لیتر سوخت قاچاق و پاکسازی حدود ۳۰۰ انبار و محل دپوی غیرمجاز فرآوردههای نفتی، نسبت به کشف و ضبط بیش از ۴ هزار مخزن سوخت و انهدام بیش از ۶۰۰ کیلومتر خطوط لوله انتقال گازوئیل قاچاق اقدام کنیم.»
مجتبی قهرمانی اظهار داشت: «هدف از اجرای این عملیات پاکسازی کامل منطقه آلوده بهقاچاق سوخت است.»
وی همچنین در تشریح جزئیات اجرای این عملیات گفت: «بهدنبال مطالبات ملی و عمومی گسترده و ابلاغ مصوبه قرارگاه مرکزی مقابله با قاچاق سوخت و مصوبات استانی، طرح بزرگ و بیسابقه پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت و جمعآوری زیرساختهای مرتبط با آن بهصورت علمی و با برنامهریزی دقیق و اجرای میدانی توسط فرماندهی انتظامی استان و فرماندهی دریابانی با همکاری دستگاه قضایی و نهادهای خدماتی در بندر کلاهی و مناطق همجوار با آن بهمرحله اجرا گذاشته شد و با موفقیت کامل به پایان رسید.»
همراهی مردم برای اجرای طرح مقابله با قاچاقچیان
رئیس شورای قضایی استان هرمزگان هم با اشاره به مهمترین تاثیرات اجرای طرح ضربتی مقابله با زیرساختهای قاچاق سوخت در بندر کلاهی میناب، این طرح را الگویی عملی و موفق در سطح کشور برشمرد و اظهار داشت: «طرح مذکور هم از نظر ابعاد بهکارگیری نیرو و حجم عملیات و هم بهلحاظ سطح برنامهریزی، نوآوری و فناوری به موازات مردمداری و هماهنگی میان دستگاههای قضایی - انتظامی و تاثیر راهبردی آن در کاهش ناترازی انرژی، مقابله با قاچاق سازمانیافته سوخت و جلوگیری از ضربه بهاقتصاد ملی، منحصر بهفرد و حائز اهمیت است.»
رئیس کل دادگستری هرمزگان ضمن تشکر از همراهی بسیار خوب مردم شریف بندرکلاهی و بزرگان منطقه برای اجرای موفق طرح مقابله با قاچاقچیان سوخت تاکید کرد: «رصد اطلاعاتی و اشراف عملیاتی بر موضوع همچنان ادامه دارد و هرگونه تلاش قاچاقچیان برای بازگشت به وضعیت سابق، با پاسخ قاطع، قانونی و همهجانبه مواجه خواهد شد.»