مریجی: خدمات شهید رئیسی با کوتاهی رسانهها پنهان میماند
اقتصاد ایران: رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) میگوید مدیریت شهید رئیسی به گونهای بود اگر خودش مینشست همه چی مینشست. آقای رئیسی، خدماتش را خودش نباید میگفت. امروز رسانه همه کار میکند. متأسفانه رسانهای که در حد دولت شهید رئیسی باشد، نداشتیم.
حجت الاسلام دکتر شمسالله مریجی، رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) در گفتوگو با گروه حوزه و روحانیت خبرگزاری تسنیم، درباره اینکه شهید رئیسی چه ویژگی داشت که این گونه در دل مردم جای گرفت، گفت: ما یک کلیتی در مکتب اسلام داریم که حتی امام هم در همین فضا بود. امام خودش را رهبر نمیدید. میگفت خدمتگذار مردم هستم. شما اگر خودت را از دیگران بالاتر بدانی، طبعا هم حواشی شروع میشود. ویژگی شهید رئیسی این بود که خودش را برتر نمیدید. هر مدیری که این ویژگی را داشته باشد، جز خدمت جیزی نمییینید. برجستهترین نکته این است که خودش را برتر از دیگران ندید و این نقطه عزیمتی در کارهایش شد و ماندگارش کرد.
وی افزود: شهید رئیسی را مردم دوست داشتند، چون مردم را دوست داشت. چون مردم را دوست داشت، خستگی نمیشناخت و چون خودش را بزگتر نمیدید، خادم بود.
استاد تمام دانشگاه باقرالعلوم(ع) در چرایی تخریبهایی که علیه شهید رئیسی بود، کمآوردن را دلیل این تخریبها ذکر کرد و خاطرنشان کرد: اگر در یک جمله کوتاه بخواهیم بگوییم، چون ما نمیتوانیم خودمان را به آن درجه برسانیم تخریب میکنیم. شهید رئیسی مسیری را طی میکند که دیگری بعد از ریاست جمهوری او نمیتواند همان مسیر را برود. من و جناح من نمیتواند این مسیر را بروم. من روز جمعه باید در خانه خودم باشم؛ اما او در در سیل و گرما است.
مریجی با بیان اینکه از دو جهت به عملکرد شهید رئیسی لطمه وارد شد و باعث شد آنطور که شایسته است این عملکرد دیده نشود، اظهار داشت: یکی خود دولت بود. بقیه اعضای دولت به همان اندازه حرکت نمیکردند. مدیریت شهید رئیسی به گونهای بود اگر خودش مینشست همه چی مینشست. آقای رئیسی، خدماتش را خودش نباید میگفت. امروز رسانه همه کار میکند. متأسفانه رسانهای که در حد دولت شهید رئیسی باشد، نداشتیم که نشان بدهد.
وی نکته دوم را همراهی نکردن و عدم حمایت شایسته برخی حوزویان دانست و ابراز کرد: متأسفانه زخم زبان هم زدند. اگر او تیم رسانهای نداشت، من طلبه که منبر می رفتم تبیین میکردم. به خاطر اینکه دیگران نگویند این هم دولتی است داشتههای دولت را نمیگفت. چقدر کارخانههای بسته شده را باز کرد! چقدر کارگرهای اخراج شده را برگرداند! اینها را چه کسی باید میگفت؟ حوزه رسانهای به نام طلاب مبلغ داشت، چرا نرفتند این فرزند حوزه را حمایت کنند؟! اگر حمایت میکردیم، دیگران احساس میکردن که پشتوانه دارد.
شهید رئیسی به دنبال دانشگاه مشکلگشا برای مردم و نظام بود
رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) با اشاره به طرح دانشگاه حکمت بنیان که طرح خوبی در دوره شهید رئیسی در عرصه علمی و دانشگاهی بود، گفت: معاونت آموزش وزارت علوم بیست مورد از دانشگاههای توانمند کشور را که میتوانند حکمت بنیان باشند را شناسایی کرد، مسیر داشت پیش میرفت، طرحی هم بود که مورد توجه رهبر انقلاب بود و دنبال دانشگاهی بود که حل مسأله نظام و مردم کند. در دولت ایشان این کار انجام شد؛ اما متأسفانه با رفتن ایشان این کار زمین ماند. مسیری بود که شروع شده بود و امیدی ایجاد کرده بود که تحولی در عرصه علم صورت بگیرد که متأسفانه نشد.
مریجی با اشاره به این که شهید رئیسی توانست تصور شخصیت شهید رجایی را در اذهان مردم احیا کند، خاطرنشان کرد: شهید رئیسی این را به ریل اول برگرداند که در فرهنگ اسلامی رئیس قوم، خادم قوم است. باید دائم در دسترس باشد و تمام وقتش را برای خدمت بگذارد.
وی با بیان این مطلب که شهید رئیسی و شهید سلیمانی مکتب جدیدی نیاوردند و مکتب، همان اسلام است، گفت: شهید رئیسی در خدمت، و شهید سلیمانی در جنگ آوری و دفاع، در مصداق مکتب شدند. در مبانی و مباحث نظری، مکتب همان اسلام است؛ اما در حوزه عمل در هنجار، فرد میتواند مکتب باشد.
استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) با مهم خواندن سعه صدر برای کسی که میخواهد ریاست داشته باشد، تأکید کرد که دهها پرونده دست شهید رئیسی بود و میتوانست یکی را باز کند. اگر این کار را میکرد یعنی خودش را دیده، کسی که خودش را ببیند از دیگران باز میماند. روایتی ازحضرت علی علیه السلام است که هر کسی عیب دیگری را ببیند از عیب خودش باز میماند، هر کسی عیب خودش را بیبیند جامعه درست میشود.
وی در پایان گفت: شهید رئیسی جایی که از حکومت و نظام میگفتند دفاع میکرد؛ اما در مورد شخصش دفاع نمیکرد و این هم از جدشان گرفتند. رهبر انقلاب در طول دوران رهبری دقیقا چشم اندازی که ایجاد شده و راه و رسمی که ترسیم شده را طی میکند؛ شهید رئیسی هم ترسیم کرد تا بتواند خدمت کند و خدمت کردن سعه صدر میخواهد و قدم اولش این است که از امور شخصی بگذری.
انتهای پیام/