میراث هستهای ایران معاملهشدنی نیست
اقتصاد ایران: مشهد - رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: فناوری هسته میراث ملت ایران است و معاملهشدنی نیست.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسلامی ظهر پنجشنبه در اختتامیه سی و یکمین کنفرانس هستهای ایران در مشهد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و قدردانی از حضور فعال شرکتکنندگان، ضمن تشریح دستاوردهای هستهای کشور، اظهار کرد: این فناوری میراث ملت ایران است و معاملهشدنی نیست.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به بازرسیهای دهبرابری آژانس بینالمللی انرژی اتمی از تأسیسات ایران نسبت به میانگین جهانی، این امر را نشانه شفافیت کامل فعالیتهای هستهای کشور دانست و سیاستهای زورگویانه غرب را محکوم کرد.
وی ضمن تقدیر از برگزارکنندگان و شرکتکنندگان به خاطر حضور پرشور و بینظیرشان، اظهار کرد: حضور گرم و پرانگیزه شما، پشتوانه راه آینده و فریاد امیدواری به پیشرفت بیشتر است و انگیزهای مضاعف برای تلاش مصممتر در راه ساختن آیندهای سربلند برای ایران اسلامی میبخشد.
اسلامی در ادامه به تحلیل شرایط بینالمللی پرداخت و با اشاره به دنیای زر و زور و غارتگری فرصتها، تاکید کرد: کشوری با عظمت ایران، دشمنی را نمیفهمد که خود را به نفهمی زده است. ملت بزرگزاده ایران در طول تاریخ تعیینکننده سرنوشت خود بوده و بر اساس سنت الهی در مسیر پیشرفت و عدالت گام برداشته است. ایستادگی ملت ایران در سمت درست تاریخ و انتخاب مسیر عزت و پیشرفت، موجب شکست تمامی تلاشها و مزاحمتهای دشمنان برای مانعتراشی در مسیر توسعه ایران شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به مناظرههای انتخاباتی رؤسای جمهور آمریکا و افشاگریهای رئیس جمهور کنونی وقت آمریکا مبنی بر نقش این کشور در تأسیس و تجهیز گروههای تروریستی برای اجرای نقشه خاورمیانه بزرگ، گفت: امروز همان تروریستها با ظاهری آراسته، برای غارتگری و بهرهبرداری بیشتر از ثروت منطقه مورد استفاده قرار میگیرند. در مقابل این غارتگریها، ملت ایران با افتخار ایستاده و هزینههای سنگین این ایستادگی را نیز پرداخت کرده است، اما مسیرش درست است.
وی با اشاره به قانون سال ۱۹۵۶ کنگره آمریکا درباره غنیسازی، بازفرآوری سوخت و آب سنگین، خاطرنشان کرد: آمریکا میخواهد قانون خود را بر دیگر ملتها تحمیل کند، در حالی که صنعت هستهای ایران وارداتی نبوده و بر اساس تلاش متخصصان داخلی به دست آمده است. تلاشهای آنها برای متوقف کردن این پیشرفتها با شکست مواجه شده و جمهوری اسلامی ایران همواره سیاست خارجی خود را بر مبنای عزت، حکمت و مصلحت و تعامل با دیگر کشورها دنبال کرده است، اما نه با زبان زور و تهدید، بلکه با احترام متقابل و به رسمیت شناختن حقوق ملت ایران.
اسلامی با تاکید بر شفافیت فعالیتهای هستهای ایران، تصریح کرد: ما در سازمان انرژی اتمی در طول تاریخ هیچگونه فعالیت اعلام نشده و مخفی نداشتهایم و هر آنچه بوده در چارچوب آژانس بینالمللی انرژی اتمی صورت گرفته و تحت نظارت این سازمان قرار دارد. در حال حاضر، زمان بیشتری از آنچه که آژانس اجازه دارد، برای بازدید از تأسیسات هستهای ما را در بر نمیگیرد، چرا که بازرسیها به صورت برنامهریزی شده و سرزده در حال انجام است. بیش از ۲۵ درصد کل بازرسیهای آژانس در سال ۲۰۲۴ از تأسیسات هستهای ایران انجام شده است، در حالی که سهم ما از صنایع هستهای دنیا با اغماض حداکثر ۳ درصد است. این نشان میدهد که رفتار ظالمانه و جوسازی علیه مردم ایران یک امر کهنه و نخنما شده است که هرگز ما را از مسیرمان منصرف نکرده و نخواهد کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر اینکه فناوری هستهای میراث ملت ایران است، افزود: این دستاوردها معاملهشدنی نیستند. آنچه برای ما مهم است، پیشرفت، رفاه و آسایش ملت و ارتقای تراز کشور است که با توجه به ظرفیتهای گسترده موجود، رشد تصاعدی خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامههای توسعه نیروی انسانی متخصص در این حوزه اشاره کرد و گفت: بر اساس سند راهبردی توافق ۱۴۲۰، جمعیت سازمان انرژی اتمی باید حداقل پنج برابر شود. لذا، تمرکز ما بر نیروی انسانی است و در همین راستا، مدارس خود را توسعه دادهایم و بورسیه دانشجویی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا آغاز کردهایم.
اسلامی با اشاره به اهمیت تعامل صنعت و دانشگاه، از تغییر محسوس رویکرد دولت در دو سال گذشته در این زمینه خبر داد و افزود: با گسترش این تعاملات و توسعه شبکه دانشبنیان، شاهد پیشرفتهای بیشتری در آینده باشیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به پروژههای مهم در دست بهرهبرداری، به ویژه توسعه تولید رادیو داروها و مرکز تترا اشاره کرد و گفت: این پروژهها نقش مهمی در خدمت به مردم و ارتقای جایگاه منطقهای ایران ایفا خواهند کرد.
وی همچنین بر اهمیت توسعه فناوری گداخت هستهای و همکاریهای بینالمللی در این زمینه تاکید کرد و گفت که سازمان انرژی اتمی در تلاش است تا سهم خود را در سبد انرژی کشور افزایش دهد و از ظرفیتهای این حوزه به نحو کارآمدتری بهرهبرداری کند.