جریمه عوارض آزادراهی چقدر است و چگونه باید پرداخت شود؟

اقتصاد ایران: عصر خودرو- همان‌طور که می‌دانید برای استفاده از آزادراه‌ها پرداخت عوارض ضروری است. چراکه نگهداری، تجهیز و توسعه این شریان‌های اصلی، وابسته به دریافت عوارضی است. اگر راننده‌ای از پرداخت عوارض آزادراهی امتناع کند یا بنا به دلایل مختلفی پرداخت عوارض خود را فراموش کند، مشمول جریمه دیرکرد خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، به همین دلیل، استعلام عوارض آزادراهی، دانستن میزان جریمه عوارض آزادراهی و آشنایی با بهترین روش پرداخت عوارض یک امر ضروری خواهد بود. اگر به دنبال روشی آسان برای استعلام و پرداخت عوارض بدون جریمه دیرکرد هستید، با ما همراه شوید.

جریمه عوارض آزادراهی چقدر است؟

وقتی یک راننده از مسیر یک آزادراه تردد می‌کند باید نرخ عوارض آن مسیر را بپردازد. هزینه عوارضی معمولاً به شکل نقدی یا الکترونیکی پرداخت می‌شود که در صورت عدم پرداخت شامل جریمه می‌شود.

در حال حاضر، نرخ عوارض آزادراهی خودرو در آزادراه‌های مختلف کشور با یکدیگر متفاوت است. به‌عنوان مثال نرخ عوارض آزادراه تهران – پردیس از 7500 تومان برای سواری شروع شده تا 19500 تومان برای تریلی می‌رسد. رانندگان موظف هستند تا 15 روز نسبت به پرداخت عوارض آزادراه اقدام کنند و پس از آن، مشمول جریمه دیرکرد خواهند شد.

نرخ جریمه عوارض آزادراهی بسته به نوع خودروها متفاوت است:
• خودروهای سواری، وانت، مینی‌بوس و کامیونت: 80 هزار تومان
• اتوبوس و کامیون 2 محور: 100 هزار تومان
• کامیون 3 محور، تریلی و نفت‌کش: 180 هزار تومان

مبلغ بالا به خلافی‌های خودرو اضافه می‌شود. علاوه بر آن، در صورت پرداخت‌نکردن مجدد، ماهانه 3/5 درصد به این نرخ به‌صورت پلکانی به‌عنوان جریمه دیرکرد اضافه می‌شود.

روش‌های استعلام جریمه عوارض آزادراهی

برای پرداخت عوارض آزادراهی، ابتدا باید از جزئیات عوارض آزادراهی باخبر باشید. بنابراین، استعلام جریمه عوارض آزادراهی در هر بستری که به شما کمک کند تا زمان و نرخ عوارض خودروی خود را مشاهده و تنها با چند کلیک پرداخت کنید یک بستر ایمن و توصیه‌شونده است. در ادامه، 3 روش استعلام جریمه عوارض آزادراهی را معرفی می‌کنیم:

1) سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض

برخی از سامانه‌های آنلاین مانند قبضینو، اتو ابزار و آیتول به شما این امکان را می‌دهند تا به‌راحتی استعلام جریمه عوارض آزادراهی خود را دریافت کنید. در این روش پس از ورود به سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض معمولا باید کد ملی و شماره پلاک خودروی خود را وارد کنید و پس از تایید اطلاعات، نتیجه استعلام عوارض آزادراهی‌تان را ببینید.

2) کد دستوری

اگر به اینترنت دسترسی ندارید می‌توانید از کد دستوری پرداخت عوارض آزادراهی #8*720* استفاده کنید.

3) سامانه آنی‌رو

یکی از سامانه‌های استعلام و پرداخت جریمه عوارض آزادراهی آنی‌رو است که به سامانه رسمی مدیریت پرداخت بدون توقف عوارض آزادراهی معروف است. شما باید ابتدا در این سامانه حساب کاربری ایجاد کنید. سپس اطلاعات فردی خود ازجمله شماره موبایلتان را وارد کنید تا به مرحله ثبت پلاک خودرو برسید. پس از تکمیل فرایند گفته‌شده می‌توانید استعلام جریمه عوارض آزادراه خود را بگیرید. اما نکته قابل توجه اینجاست که در‌حال‌حاضر امکان مشاهده و استعلام عوارض آزادراهی با جزئیات با آنی‌رو وجود ندارد.

4 روش‌ پرداخت عوارض آزادراهی

عوارض آزادراهی به دو صورت نقدی یا الکترونیکی پرداخت می‌شود. برخی از ایستگاه‌های عوارضی، نرخ عوارض رانندگی را به‌صورت نقدی و اغلب با کارت‌های بانکی دریافت می‌کنند. اما در نوع دیگر، عوارض آزادراهی به‌صورت الکترونیکی پرداخت می‌شود تا به کاهش ترافیک و سهولت در تردد بینجامد. پرداخت این نوع عوارض، به کمک 4 روش زیر انجام می‌شود:

1) پرداخت عوارض آزادراهی با خودپرداز یا دستگاه ATM

یکی از ابتدایی‌ترین روش‌های پرداخت عوارض آزادراهی استفاده از خودپرداز یا دستگاه ATM است. در این روش شما باید شناسه پرداخت و شناسه قبض عوارض آزادراهی را داشته باشید. این شناسه‌ها  از طریق پیامک برای مالک خودرو ارسال می‌شود. البته ممکن است بسته به شرایط هیچ پیامکی برای شما ارسال نشود. در نتیجه، احتمال جریمه دیرکرد برای شما زیاد خواهد بود.

2) پرداخت عوارض با برچسب عوارض الکترونیکی

برخی از ایستگاه‌های پرداخت عوارضی به کمک دوربین‌هایی اطلاعات برچسب عوارض الکترونیکی را می‌خوانند و به‌صورت خودکار اطلاعات شما را وارسی می‌کنند و مبلغ عوارضی را از حساب کیف پولتان کسر می‌کنند. این برچسب‌ها را می‌توانید از شعب بانک مسکن بخرید و موجودی آن را شارژ کنید تا به هنگام عبور از ایستگاه‌های عوارضی از حساب شما کم شود.

3) پرداخت عوارض با اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌های آنلاین

یکی دیگر از راه‌های پرداخت عوارض که بسیار آسان و بی‌دردسر انجام می‌شود، استفاده از اپلیکیشن‌ها یا وب‎سایت‌های آنلاین مانند آنی‌رو، اتو ابزار، قبضینو و… است. در این سامانه‌ها، معمولا با واردکردن کد ملی، شماره موبایل و شماره پلاک خودروی خود می‌توانید اطلاعات عوارض آزادراهی را ببینید و در صورت تمایل در چند مرحله کوتاه آن را پرداخت کنید.

بهترین راه پرداخت عوارض آزادراهی؛ سامانه‌های آنلاین

بهترین راه پرداخت عوارض آزادراهی، استفاده از سامانه‌های آنلاین پرداخت عوارض است. این ابزارهای سریع و کاربردی، به شما این فرصت را می‌دهند تا در کمترین زمان ممکن استعلام عوارض آزادراهی‌تان را بگیرید و نسبت به پرداخت آن اقدام کنید.

برای دریافت و پرداخت استعلام عوارض آزادراهی در سامانه‌های آنلاین معمولا باید ابتدا یک حساب کاربری ایجاد کنید، سپس کد تاییدی که برایتان پیامک می‌شود را در کادرهای مشخص وارد کنید. پس از تکمیل این فرایند و ورود اطلاعات ماشین، دسترسی‌های لازم برای استعلام جریمه عوارض آزادراهی یا پرداخت عوارض به شما داده می‌شود.

جمع‌بندی

مجوز استفاده قانونی از آزادراه‌ها، پرداخت نرخ عوارضی است که بسته به نوع خودرو و مسیر آزادراه، این نرخ هم متفاوت است. هر راننده‌ای موظف است تا 15 روز برای واریز هزینه عوارضی اقدام کند تا جریمه دیرکرد شامل حالش نشود. در غیر این صورت، علاوه بر جریمه عوارض آزادراهی پایه، ماهانه 3/5 درصد به شکل پلکانی به مبلغ اصلی اضافه می‌شود.

استفاده از روش‌های مناسب مانند سامانه‌های آنلاین باعث می‌شود تا رانندگان بدون نگرانی از جریمه دیرکرد، نسبت به پرداخت به‌موقع عوارض خود اقدام کنند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ