نیازمند عزم ملی برای مقابله با آسیبهای اجتماعی هستیم
اقتصاد ایران: سنندج- مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان گفت: نیازمند عزم ملی برای مقابله با آسیبهای اجتماعی هستیم و حوزه اجتماعی نیازمند ورود دستگاهها و افراد توانمند در راستای مسئولیت اجتماعی است.
به گزارش خبرنگار مهر، سرکوت نجفی، ظهر چهارشنبه در جمع کارشناسان برنامه همیاران سلامت روانی اجتماعی سراسر کشور که در سنندج گرد هم آمده بودند، ضمن ابراز نگرانی از وسعت چالشهای اجتماعی موجود، خواستار حمایت فراگیر از نهادهای متولی این حوزه شد.
نجفی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی، کمیته امداد و سایر نهادهای حمایتی در حال حاضر بار اصلی مبارزه با آسیبهای اجتماعی را به دوش میکشند، اظهار داشت: انتظار میرود که در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی، سایر بخشها از جمله صنایع و واحدهای تولیدی نیز به حمایت مالی و فکری از این نهادها بپردازند، اما متأسفانه این مهم به صورت فراگیر محقق نشده است.
وی رویکرد مثبت برخی مدیران ارشد استانی، از جمله در کردستان، در تشویق سایر سازمانها به حمایت از حوزه اجتماعی را یک استثنا خواند و خطاب به کارشناسان گفت: شما به عنوان فعالان و مصلحان اجتماعی، وظیفه خطیری در راستای بهبود شرایط اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی در جوامع مختلف بر عهده دارید. این یک وظیفه اجتماعی است که متأسفانه تنها بخش محدودی از جامعه، یعنی همین حاضران در این نشست، آن را پذیرفتهاند.
نجفی حضور متخصصان از سراسر کشور در این کارگاه دوروزه را نشاندهنده اراده جدی آنان دانست، اما در عین حال بر کمبود نیرو و فعالان در این عرصه تاکید کرد و افزود: این مسئله لزوم آگاهسازی و متقاعدسازی مردم از طریق شبکههای اجتماعی را دوچندان میکند، چرا که سرنوشت همه ما در یک جامعه مشترک رقم میخورد.
وی با اشاره به صحبتهای یکی از حاضران درباره مسائل فردی و اجتماعی، نجفی تصریح کرد: پیامدهای مسائل فردی محدود به یک خانواده است، اما مسائل اجتماعی امنیت کل جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی با یادآوری شعار سازمان ملل در سال ۲۰۱۶ درباره حاشیهنشینی ("اگر شما به سراغ ما نیایید، ما به سراغ شما میآییم")، این هشدار را به وضعیت کنونی بافتهای فرسوده، حاشیهنشینی و جرایم خرد مرتبط دانست که به کاهش احساس امنیت در جامعه منجر شده است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان با تاکید بر اینکه گاهی احساس ناامنی از خود ناامنی مخربتر است، افزود: حوزه اجتماعی نیازمند ورود دستگاهها و افراد توانمند در راستای مسئولیت اجتماعی است تا بتوانیم در نهایت شاهد کشوری با مردمانی سرزنده، بانشاط و امن باشیم.
نجفی با اشاره به پتانسیلهای فرهنگی استان کردستان، خاطرنشان کرد: ما بر این باوریم که مسائل فرهنگی میتواند زمینهساز امنیت اجتماعی و اقتصادی پایدار باشد. تمام مشکلات ما ریشه در آسیبهای اجتماعی ندارد، بلکه سرمایه اجتماعی عظیمی نیز در اختیار داریم که میتوان از آن بهره برد.
وی تصریح کرد: سرمایه اجتماعی ما همواره سرشار از عناصر و عواملی بوده است که میتوان آنها را برجسته و به عنوان الگو معرفی کرد.
وی ضمن انتقاد از کمبود ابزار مقابله در حوزه فرهنگی، تصریح کرد: متأسفانه در زمینه تولید محتوای مناسب با چالش مواجه هستیم. تولید یک فیلم باکیفیت و تأثیرگذار نیازمند صرف هزینههای هنگفت است و در حالی که برخی فیلمها با پیامدهای منفی تولید میشوند، حمایت مالی مناسبی از تولیدات فرهنگی ارزشمند صورت نمیگیرد.
نجفی با اشاره به حمایت مالی برخی برندهای تجاری از تولیدات فرهنگی، بر ضرورت توجه جدی و عزم اجتماعی و مردمی در حوزه فرهنگ تاکید کرد و هشدار داد که بیتوجهی به این حوزه میتواند عواقب سنگین و غیرقابل جبرانی به دنبال داشته باشد.