اعلام آمادگی ماکرون برای گسترش چتر هسته‌ای به سراسر اروپا

اقتصاد ایران: رئیس جمهور فرانسه آمادگی خود برای مذاکره در مورد استقرار هواپیماهای جنگی هسته‌ای در سایر کشورهای اروپایی و گسترش چتر هسته‌ای خود به سراسر اروپا را اعلام کرده است.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، آمادگی خود برای مذاکره در مورد استقرار هواپیماهای جنگی هسته‌ای در سایر کشورهای اروپایی را ابراز کرده است.

وی به شبکه تلویزیونی TF1 گفت که لهستان اخیراً درخواست استقرار بمب‌های هسته‌ای فرانسه در خاک خود را داده است.

به گفته وی، آمریکا هواپیماهای دارای قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را در چندین کشور اروپایی، از جمله آلمان، مستقر کرده است. ماکرون اعلام کرد که چارچوب مذاکرات را در هفته‌ها و ماه‌های آینده تعیین خواهد کرد. وی تاکید کرد که این موضوع «تحت شرایط ذکر شده» مورد بحث قرار خواهد گرفت.

ماکرون برای اولین بار شرایط گسترش چتر هسته‌ای فرانسه را بیان کرد. او اظهار داشت: فرانسه هزینه امنیت دیگران را پرداخت نخواهد کرد. علاوه بر این، ظرفیت‌های خودش نباید کاهش یابد و تصمیم نهایی همیشه بر عهده رئیس جمهور است.

ماکرون همچنین گفت که گسترش چتر هسته‌ای فرانسه را «با همه شرکایی که مایل به انجام این کار هستند» مورد بحث قرار خواهد داد.

از زمان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، فرانسه تنها قدرت هسته‌ای در این منطقه بوده است. ماکرون بارها اعلام کرده است که «منافع حیاتی» فرانسه همیشه «بُعد اروپایی» دارد.

به این ترتیب ماکرون احتمال استقرار جت‌های جنگنده فرانسوی مجهز به سلاح هسته‌ای را در کشورهای متحد اروپایی مطرح کرده است.

تاکنون، کارشناسان نظامی تنها گمانه‌زنی کرده بودند که استقرار جت‌های جنگنده رافال، که قادر به حمل سلاح‌های هسته‌ای هستند، در پایگاه‌های نظامی اروپا می‌تواند از جمله گزینه‌های ارائه شده در پیشنهاد فرانسه باشد. رافال یک هواپیمای جنگی چند منظوره است که توسط شرکت فرانسوی داسو برای نیروی هوایی و دریایی فرانسه توسعه یافته است.

با روی کار آمدن ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا نگرانی ها درباره عقب نشینی وی از حمایت های نظامی از اروپا در برابر تهدیدات از جمله در زمینه تسلیحات هسته‌ای در این اتحادیه افزایش پیدا کرده و بحث ها درباره لزوم استقلال هسته‌ای بالا گرفته است.

«فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان هم قبل از روی کار آمدن در این سمت پیشنهاد داد که به‌دلیل افزایش بی‌اعتمادی نسبت به تعهد ترامپ در قبال ناتو، برلین باید درباره ایجاد بازدارندگی هسته‌ای بر فراز آلمان با فرانسه و بریتانیا گفت‌وگو کند، اظهارانی که در اروپا جنجال‌آفرین شد.

«دونالد تاسک»، نخست‌وزیر لهستان نیز هشدار داده که «تغییرات عمیق در سیاست ژئوپلیتیکی آمریکا»، لهستان و اوکراین را در وضعیتی دشوار قرار داده و ممکن است ورشو را به توسعه سلاح‌های هسته‌ای مستقل خود وادار کند.

البته ترامپ و مقاماتش می‌گویند که همچنان به چتر هسته‌ای آمریکا برای اروپا، به‌عنوان یک بازدارنده حیاتی در برابر هرگونه حمله جدی از سوی روسیه متعهد هستند؛ اما خصومت آشکار ترامپ با اروپا باعث ایجاد تردیدهای عمیقی میان متحدان سنتی آمریکا شده و آن‌ها نمی‌دانند که هنوز هم می‌توانند به واشنگتن در این زمینه اتکا کنند یا خیر.

مجموع کلاهک‌های هسته‌ای فرانسه و بریتانیا حدود 500 کلاهک است، درحالی‌که آمریکا حدود 3700 کلاهک در زرادخانه خود دارد.

فرانسه همیشه از پیوستن به گروه برنامه‌ریزی هسته‌ای ناتو خودداری کرده و اختیار کامل استفاده از تسلیحات هسته‌ای را در دست رئیس‌جمهور فرانسه، یعنی «امانوئل ماکرون»، نگه داشته است.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ