مخالفت پارلمان اروپا با تصمیمات برلین درباره اوکراین

اقتصاد ایران: رئیس کمیته دفاع پارلمان اروپا، از صدراعظم آلمان خواسته است تا در مورد تحویل احتمالی موشک‌های کروز تاروس به اوکراین شفاف‌سازی کند و این موضوع را محرمانه نگه ندارد.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از ان‌تی‌وی، دولت جدید آلمان به دلایل استراتژیک، می‌خواهد اطلاعات کمتری در مورد تحویل سلاح به اوکراین را فاش کند.

اخیرا رسانه‌های آلمانی به نقل از محافل دولتی گزارش دادند که دولت جدید آلمان به رهبری فریدریش مرتس روند شفاف سازی سابق برای ارسال تسلیحات به اوکراین را متوف کرده و می‌خواهد در این باره مخفی کاری کند.

دولت آلمان در توجیه این اقدام خود گفته است که هدف اصلی محروم کردن متجاوز از مزایای نظامی در جنگ اوکراین است. خبرگزاری آلمان به نقل از منابع دولتی نوشت: کاهش بحث‌های عمومی در مورد تحویل سلاح بخشی از «تاکتیک‌های جنگی» است.

به این ترتیب دولت فریدریش مرتس، صدراعظم جدید آلمان متشکل از احزاب دموکرات مسیحی، سوسیال مسیحی و سوسیال دموکرات در حال بازگشت به رویه‌ای است که بلافاصله پس از شروع جنگ اوکراین در دوران حکمرانی دولت ائتلافی «چراغ راهنمایی» به رهبری اولاف شولتز برقرار بود.

این مقام سابق آلمانی در 27 فوریه 2022 - سه روز پس از حمله روسیه به اوکراین - تصمیم گرفت به اوکراین سلاح ارسال کند. حدود چهار ماه، تقریباً هیچ اطلاع‌رسانی در این مورد وجود نداشت.

در ژوئن 2022، به دنبال فشار افکار عمومی، دولت آلمان تصمیم گرفت فهرست دقیقی از تمام تسلیحات تحویلی به اوکراین را به صورت آنلاین منتشر کند. تا به امروز، تمام تسلیحات تحویلی به همراه تعداد واحدها در bundesregierung.de فهرست شده‌اند. به عنوان مثال، در این فهرست آمده است که آلمان 25 هویتزر خودکششی، 121 تانک لئوپارد، 1050 پهپاد مسلح و 478000 گلوله مهمات توپخانه به این کشور تحویل داده است.

حالا دولت آلمان تصمیم گرفته است که این روند را متوقف کند. دولت جدید آلمان می خواهد بار دیگر تحویل سلاح‌ها به اوکراین را مخفی نگه دارد تا ابهام استراتژیک همانطور که در اصطلاح فنی آمده است یعنی ابهامی برای پنهان کردن اقدامات خود از دشمن ایجاد کند.

این تغییر رویکرد دولت فدرال آلمان همچنین پیامدهایی برای یک مسئله حساس و بی‌پاسخ در سیاست فریدریش مرتس در قبال اوکراین دارد و آن این است که آیا موشک کروز تاروس بر خلاف روند دولت قبلی به اوکراین تحویل داده خواهد شد یا خیر؟

مرتس در طول مبارزات انتخاباتی خود تاکید کرده بود که مایل به تحویل این تسلیحات به اوکراین اما تنها با هماهنگی متحدانی که قبلاً سلاح‌های مشابهی تحویل داده‌اند یا دارند است.

در این میان ماری-اگنس استراک-زیمرمن، رئیس کمیته دفاع پارلمان اروپا، از فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان خواسته است تا در مورد تحویل احتمالی موشک‌های کروز تاروس به اوکراین شفاف‌سازی کند. این مقام پارلمان اروپا در عین حال به شبکه تحریریه آلمان گفت: این مسئله قابل درک است که فریدریش مرتس نمی‌خواهد بحث عمومی در مورد برخی سیستم های تسلیحاتی را به دلیل پیامدهای امنیتی گسترده ادامه دهد.

استراک-زیمرمن گفت: با این وجود، وقتی صحبت از تحویل تاروس می‌شود، ما انتظار شفافیت داریم. هیچ گونه رسیدگی کاملاً محرمانه‌ای در این باره نباید وجود داشته باشد.

مرتس بلافاصله پس از روی کار آمدن با مشورت بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان تصمیم گرفت انتشار جزئیات تمام تحویل‌های تسلیحات به اوکراین، از جمله مقادیر دقیق آن را متوقف کند.

روز دوشنبه، استفان کورنلیوس، سخنگوی جدید دولت هم گفت که این موضوع در مورد موشک‌های کروز تاروس نیز صدق می‌کند. مرتس، در گذشته به عنوان رهبر اپوزیسیون بارها و بارها با قاطعیت خواستار تحویل موشک های تاروس به اوکراین شده بود. مایکل استمفل، سخنگوی وزیر دفاع آلمان نیز گفته است که در مورد مسئله تاروس سکوت اختیار می شود.

اولکسی ماکیف، سفیر اوکراین نیز از تصمیم دولت جدید آلمان برای برخورد دوباره با مسئله تحویل سلاح به اوکراین به عنوان یک موضوع محرمانه استقبال کرده است.

این در حالی است که آندری ملنیک، سفیر سابق اوکراین، پیش از این از مرتس به خاطر بازگشت به پنهان‌کاری در ارسال تسلیحات به اوکراین انتقاد کرده بود.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ