استرسی که از سیگار کشنده‌تر است

اقتصاد ایران: استرس کاری به‌دلیل تأثیرات گسترده‌اش بر سیستم‌ بیولوژیک بدن، به‌خصوص سیستم عصبی و غدد درون‌ریز، آسیب‌زاست. زمانی که فرد تحت فشار روانی قرار می‌گیرد بدن هورمون‌هایی مانند کورتیزول و آدرنالین ترشح می‌کند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، خیلی از افراد هر روز در محیط کار استرس زیادی را تحمل می‌کنند و نمی‌دانند با آن چه کنند و بدتر اینکه آگاه نیستند این استرس چه بلاهایی می‌تواند بر سر جسم و روان‌شان بیاورد. استرس کاری علاوه بر کاهش بهره‌وری می‌تواند به اندازه دود دست‌دوم(دودی که فرد غیرسیگاری به‌دلیل مجاورت با فرد سیگاری استنشاق می‌کند) برای سلامت ضرر داشته باشد و به سلامت جسم و روان فرد آسیب برساند. این، نتیجه‌ مطالعه‌ای است که پژوهشگران دانشگاه استنفورد آمریکا به تازگی انجام داده‌اند. در این‌باره با دکتر راضیه دهقانی، متخصص اعصاب و روان به گفت‌وگو نشسته‌ایم و نکته‌های او را مرور می‌کنیم.



ضعیف می‌کند


استرس کاری به‌دلیل تأثیرات گسترده‌اش بر سیستم‌ بیولوژیک بدن، به‌خصوص سیستم عصبی و غدد درون‌ریز، آسیب‌زاست. زمانی که فرد تحت فشار روانی قرار می‌گیرد بدن هورمون‌هایی مانند کورتیزول و آدرنالین ترشح می‌کند. ترشح مداوم این هورمون‌ها در طولانی‌مدت می‌تواند به تضعیف سیستم ایمنی، افزایش فشار خون و اختلالات گوارشی منجر شود.



فرسوده می‌کند


استرس مزمن با ایجاد فرسودگی شغلی، کاهش تمرکز و افزایش احتمال افسردگی و اضطراب سلامت روان را به خطر می‌اندازد.



بیمار می‌کند


استرس کاری اگر مزمن شود، می‌تواند به بیماری‌های قلبی-عروقی مثل فشار خون بالا، دیابت، چاقی و مشکلات گوارشی مانند زخم معده منجر شود. ترشح بیش ‌از حد کورتیزول همچنین باعث تضعیف سیستم ایمنی می‌شود و بدن را در برابر عفونت‌ها آسیب‌پذیرتر می‌کند.



افسرده می‌کند


از نظر روانی استرس کاری با افزایش خطر افسردگی، اضطراب و فرسودگی شغلی همراه است. افرادی که در محیط‌های پراسترس کار می‌کنند، اغلب دچار کاهش تمرکز، تحریک‌پذیری و اختلالات خواب می‌شوند که کیفیت زندگی آنها را به‌شدت کاهش می‌دهد

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ