اوکراین| تلاش آمریکا برای فراهمسازی مقدمات مذاکرات استانبول
اقتصاد ایران: آمادگی زلنسکی برای سفر به ترکیه و گفتگو با پوتین، امکان سفر ترامپ به استانبول، تاکید اردوغان بر استفاده از فرصت مذاکرات مستقیم، غیرعلنی شدن اطلاعات کمک نظامی آلمان به اوکراین و هشدار و اولتیماتوم برلین به مسکو، از مهمترین رویدادهای جنگ هستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، وزارت امور خارجه ایالات متحده شب گذشته، سهشنبه، اعلام کرد که مارکو روبیو، وزیر خارجه این کشور با وزرای خارجه اوکراین و شماری از کشورهای اتحادیه اروپا درباره روند حلوفصل مناقشه اوکراین گفتگو کرده است.
در این بیانیه آمده است: «وزیر خارجه مارکو روبیو امروز با ژان-نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، یوهان وادفول، وزیر امور خارجه آلمان، رادوسلاف سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان، دیوید لمی، وزیر امور خارجه بریتانیا، آندری سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین و کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتگو کرد. طرفین در جریان این گفتگوها راههای دستیابی به آتشبس و برقراری صلح در اوکراین را بررسی کردند.»
در بیانیه منتشره در وبسایت وزارت خارجه آمریکا همچنین یادآوری شده که علاوه بر این، مارکو روبیو در جریان گفتگوی تلفنی با هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، از مقامات این کشور بهخاطر نقشآفرینی در سازماندهی و تسهیل مذاکرات مستقیم احتمالی میان روسیه و اوکراین قدردانی کرده است.
پیشتر در همان روز، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز گفتوگویی تلفنی با همتای ترکیهای خود انجام داده بود. بنا بر اعلام وزارت خارجه روسیه، وزرای خارجه دو کشور درباره ابتکار ولادیمیر پوتین برای آغاز مذاکرات مستقیم در خصوص حلوفصل بحران اوکراین در استانبول گفتگو کردند.
در این بیانیه همچنین تأکید شده که دیدار نمایندگان روسیه و اوکراین قرار است در تاریخ 15 ماه مه در شهر استانبول برگزار شود.
از سوی دیگر، یک مقام وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد که هاکان فیدان، وزیر خارجه این کشور و ژان-نوئل بارو، وزیر امور اروپا و امور خارجه فرانسه، نیز گفتوگویی تلفنی در همان روز داشتهاند. به گفته این دیپلمات ترک، دو طرف درباره تلاشها برای پایان دادن به جنگ میان روسیه و اوکراین تبادل نظر کردند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و صد و هفتاد و پنجمین (1175) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
زلنسکی سهبار آمادگی خود را برای مذاکره با پوتین اعلام کرد
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، روز دوشنبه در سه نوبت بهصورت علنی اعلام کرد که برای مذاکرات مستقیم با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه آمادگی دارد.
زلنسکی ابتدا در کانال تلگرام خود نوشت: «من از دیدگاه دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده در خصوص لزوم مذاکرات مستقیم با پوتین حمایت کردم. بهصراحت اعلام کردم که برای این دیدار آمادگی دارم. من در ترکیه خواهم بود.»
پس از آن وی بعد از مذاکرات روز دوشنبه با رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، بار دیگر تأکید کرد که آماده مذاکره با پوتین است و در پیام شبانه خود خطاب به مردم اوکراین نیز برای سومین بار از آمادگی خود برای گفتوگوی مستقیم با رئیسجمهور روسیه سخن گفت.
ولودیمیر زلنسکی پس از گفتگو با رئیسجمهور ترکیه گفت که با اردوغان برای ادامه همکاریهای مشترک بهمنظور دستیابی به صلح در اوکراین به توافق رسیده است. وی همچنین بر اهمیت همکاری مشترک با اروپاییها برای تأمین بلندمدت امنیت تأکید کرده و افزود که اوکراین در تماس دائم با ایالات متحده باقی خواهد ماند.
اردوغان از زلنسکی خواست فرصت برقراری تماس با روسیه را از دست ندهد
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، در گفتوگویی تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، تاکید کرد که برقراری آتشبس فراگیر در اوکراین شرایط لازم برای آغاز مذاکرات صلح را فراهم خواهد کرد و این فرصت نباید از دست برود.
طبق اطلاعات نهاد ریاستجمهوری ترکیه، «رئیسجمهور اردوغان اعلام کرد که آتشبس فراگیر میتواند شرایط لازم برای آغاز مذاکرات صلح را ایجاد کند و این فرصت پیشآمده نباید از دست برود.»
در این بیانیه همچنین آمده است که اردوغان «تمایل روسیه و اوکراین برای ازسرگیری مذاکرات مستقیم را بسیار مهم ارزیابی میکند» و تأکید کرده که آنکارا آماده است در تمامی مراحل این روند، حمایت لازم را ارائه دهد. طبق این اطلاعات، اردوغان «با خرسندی» آماده میزبانی از هیئتهای نمایندگی روسیه و اوکراین در هر سطحی در خاک ترکیه به منظور انجام مذاکرات صلح است.
اردوغان مذاکرات با پوتین درباره اوکراین را «پرمحتوا» توصیف کرد
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه روز دوشنبه در جلسه هیئت دولت اعلام کرد که گفتوگوهایش با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، درباره مناقشه اوکراین، بسیار پرمحتوا بوده است. وی گفت: «ما مذاکراتی پرمحتوا با امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه و همچنین با رئیسجمهور ولادیمیر پوتین داشتیم.»
اردوغان تاکید کرد که ترکیه همچنین از تلاشهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، برای حلوفصل دیپلماتیک درگیریها حمایت میکند. وی بار دیگر از آمادگی کشورش برای نقشآفرینی و مشارکت در روند مذاکرات میان مسکو، کییف، واشنگتن و اروپا خبر داد. اردوغان یادآور شد: «پنجره جدیدی از فرصتها گشوده شده است. امیدوارم این بار این فرصت از دست نرود.»
احتمال سفر ترامپ به استانبول همزمان با مذاکرات روسیه و اوکراین
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا شب گذشته، دوشنبه، اعلام کرد که احتمال دارد در روز برگزاری مذاکرات مستقیم احتمالی بین مسکو و کییف درباره حلوفصل مناقشه اوکراین، به استانبول سفر کند.
ترامپ در یک نشست خبری مشترک با رابرت اف. کندی جونیور، وزیر بهداشت ایالات متحده گفت: «به این فکر کردهام که به آنجا (استانبول) پرواز کنم. نمیدانم روز پنجشنبه کجا خواهم بود، جلسات زیادی دارم، اما واقعاً به پرواز به استانبول فکر کردهام. فکر میکنم این امکان وجود دارد.»
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که در همان روز، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، و ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، نیز به استانبول سفر کنند.
تاکید ترامپ بر اهمیت دیدار احتمالی نمایندگان روسیه و اوکراین در استانبول
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی خود در کاخ سفید در جمع خبرنگاران تأکید کرد که دیدار احتمالی بین نمایندگان روسیه و اوکراین در استانبول رویدادی بسیار مهم است. وی گفت: «دیدار با روسیه و اوکراین بسیار مهم است. من در خصوص برگزاری این دیدار پافشاری زیادی کردهام و امیدوارم انجام شود.»
ترامپ ابراز اطمینان کرد که در جریان مذاکرات میان مسکو و کییف میتوان به نتایج قابلتوجهی دست یافت که به حلوفصل صلحآمیز مناقشه کمک خواهد کرد.
حمایت ترامپ از مواضع روسیه پس از اولتیماتوم اتحادیه اروپا درباره آتشبس
شبکه تلویزیونی "اسکای نیوز" گزارش داد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، در پی اولتیماتوم رهبران اتحادیه اروپا درباره آتشبس 30 روزه در اوکراین، مواضع ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه را پذیرفته است.
طبق اطلاعات این رسانه، اظهارات ترامپ در حمایت از پیشنهاد پوتین برای برگزاری مذاکرات مستقیم میان روسیه و اوکراین، چنین تفسیری را در پی داشته است.
در گزارش اسکای نیوز آمده است: « مقامات اروپایی فکر میکردند که از حمایت دونالد ترامپ برخوردارند، اما با وجود آنکه آنها خواهان آتشبس کامل و بدون قید و شرط بودند، به نظر میرسد رئیسجمهور ایالات متحده در نهایت از مواضع رئیسجمهور روسیه حمایت کرده است.»
بر اساس اطلاعات این شبکه، نمایندگان اتحادیه اروپا مدتها بر این باور بودند که حمایت ترامپ را در اختیار دارند، اما اکنون با قطع کمکهای واشنگتن به کییف، ممکن است کشورهای اروپایی در مناقشه اوکراین «در انزوا» باقی بمانند.
روبیو: حلوفصل مناقشه اوکراین اولویت آمریکا است
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، اعلام کرد که حلوفصل مناقشه در اوکراین در حال حاضر یکی از اولویتهای اصلی آمریکا بهشمار میرود.
طبق اطلاعات وزارت خارجه آمریکا، وی در جریان گفتوگوی تلفنی خود با دیوید لمی، وزیر امور خارجه انگلیس این مسئله را مطرح کرده و یادآور شد: «پایان دادن به درگیریها و برقراری فوری آتشبس همچنان از اولویتهای اصلی ماست.»
مادورو از اروپا خواست مانع گفتوگوی مسکو و کییف نشود
نیکولاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا، تلاشهای برخی رهبران اروپایی برای اعمال فشار بر روسیه در واکنش به پیشنهاد این کشور برای آغاز مذاکرات مستقیم با کییف را محکوم کرده و این اقدامات را «باجخواهی» و «تهدیدی علیه صلح» خواند.
رهبر ونزوئلا در یک برنامه تلویزیونی در این باره گفت: «رئیسجمهور ولادیمیر پوتین، پیشنهادی جدی را مطرح کرده است، اما اروپا با باجخواهی وارد میدان شده و با این مسئله مخالفت میکند. آیا واقعاً ملتهای اروپا از یک جنگ دیگر حمایت خواهند کرد؟ چرا نخبگان اروپا خواهان جنگ هستند؟»
به گفته مادورو، محافل حاکم در اروپا، همانند قرن بیستم، بار دیگر وارد مرحلهای از «جنون مطلق» شدهاند و بهسوی ویرانی گام برمیدارند. وی افزود: «این جنگ به نفع چه کسی است؟ چرا اینهمه نفرت نسبت به روسیه وجود دارد، کشوری که حق دارد یک ابرقدرت باشد و مسیر توسعه خود را طی کند؟ چرا اینهمه حسادت و تنگنظری در میان نخبگان اروپایی دیده میشود؟»
مادورو بار دیگر ابراز اطمینان کرد که مردم کشورهای اروپایی از تشدید درگیریها حمایت نمیکنند و به خیابانها خواهند آمد تا جلوی «جنون» دولتهای خود را بگیرند.
ابراز خرسندی سازمان ملل از ابتکار روسیه برای مذاکرات مستقیم با اوکراین
استفان دوجاریک، سخنگوی رسمی دبیرکل سازمان ملل متحد شب گذشته اعلام کرد که این سازمان از ابتکار روسیه برای برگزاری مذاکرات مستقیم درباره بحران اوکراین ابراز خرسندی میکند.
وی گفت: «ما هنوز در تلاش هستیم تا جزئیات بیشتری درباره آنچه ممکن است رخ دهد به دست آوریم، اما میتوانم بگویم که بیتردید از ابتکارهای اخیر که در راستای برقراری آتشبس 30 روزه در اوکراین و مذاکرات مستقیم احتمالی میان روسیه و اوکراین است، خرسند هستیم.»
به گفته دوجاریک، سازمان ملل آماده است از «هرگونه ابتکار معنادار» در این مسیر حمایت کند.
در پاسخ به این سئوال که آیا آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در مذاکرات برنامه ریزی شده میان نمایندگان روسیه و اوکراین در 15 ماه مه در استانبول حضور خواهد داشت یا نه، دوجاریک گفت: «دبیرکل مشغول امور بسیاری است. بگذارید ببینیم چه پیش خواهد آمد.»
اتحادیه اروپا اعمال تحریمهای جدید ضدروسی را تا زمان مذاکرات به تعویق انداختند
خبرگزاری "بلومبرگ" به نقل از منابع مطلع گزارش داد که رهبران اتحادیه اروپا قصد دارند تا زمان برگزاری احتمالی مذاکرات میان روسیه و اوکراین در استانبول، از فشار برای اعمال تحریمهای جدید از سوی ایالات متحده علیه مسکو خودداری کنند.
در این گزارش آمده است: «رهبران اروپایی آمادهاند تا دیدار احتمالی میان ولودیمیر زلنسکی و ولادیمیر پوتین در ترکیه را انتظار بکشند، پیش از آنکه از ایالات متحده بخواهند تحریمهای جدیدی علیه مسکو اعلام کند.»
به گفته این منابع، واشنگتن نیز مایل است پیش از تشدید فشارها بر مسکو، فرصتی برای انجام مذاکرات میان طرفین روسی و اوکراینی فراهم شود.
بر اساس اظهارات برخی مقامات اروپایی که نام آنها فاش نشده، ایالات متحده هنوز درباره اقدامات بعدی خود به جمعبندی نهایی نرسیده و تصمیم نگرفته است که آیا تحریمهای جدیدی اعمال خواهد کرد یا خیر.
توقف اظهارنظر علنی درباره ارسال موشکهای تائوروس به اوکراین در آلمان
وبسایت "یوراکتیو" به نقل از منابع خبری در وزارت دفاع آلمان گزارش داد که دولت این کشور دیگر بهطور علنی درباره احتمال ارسال موشکهای کروز دوربرد تائوروس به اوکراین اظهارنظر نخواهد کرد.
بر اساس این گزارش، رهبری جدید آلمان تصمیم گرفته است که در موضوع کمکهای نظامی، از جمله تحویل سامانههای دوربرد، محرمانه بودن را حفظ کند.
این مقام وزارت دفاع آلمان یادآور شده است که «اهمیتی که به موشکهای تائوروس در بحثهای عمومی داده شده، بیش از اندازه بوده» و تأکید کرد که آلمان به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد، اما جزئیات مشخصی در این رابطه ارائه نخواهد شد.
آلمان در صورت عدم برقراری آتشبس، ارسال سلاح به اوکراین را ادامه خواهد داد
یوهان وادفول، وزیر امور خارجه آلمان روز دوشنبه در یک نشست خبری هشدار داد که در صورتی که مذاکرات میان مسکو و کییف آغاز نشود و آتشبس برقرار نگردد، برلین تقریباً با قطعیت آماده است کمکهای نظامی بیشتری به اوکراین ارائه دهد.
وی گفت: «کاملاً ممکن است که اگر مذاکرات آغاز نشود و آتشبس به اجرا درنیاید، آلمان تقریباً قطعاً آماده خواهد بود تا بستههای کمکی بیشتری در اختیار قرار دهد. من هیچ تردیدی در این باره ندارم.»
به گفته وادفول، آلمان همواره آمادگی خود را برای ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین بهوضوح نشان داده است. او همچنین یادآور شد که پارلمان آلمان در دوره پیشین نیز آمادگی خود را برای تصویب بسته کمکی دیگری به ارزش 3 میلیارد یورو اعلام کرده بود.
چند روز قبل فریدریش مرتس، صدر اعظم جدید آلمان، در پاسخ به سئوال خبرنگار شبکه ZDF درباره ارسال موشکهای تائوروس به اوکراین از اظهارنظر مستقیم خودداری کرد، اما تأکید نمود که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین میتواند به او و به دولت آلمان اعتماد کند.
نامزد ریاستجمهوری لهستان وعده داد از پیوستن اوکراین به ناتو جلوگیری کند
اسلاوومیر منتسن، نامزد ریاستجمهوری لهستان از ائتلاف ملیگرایان و یوروسپتیکها موسوم به «کنفدراسیون»، روز دوشنبه در جریان مناظرهای انتخاباتی وعده داد که در صورت پیروزی، اجازه پیوستن اوکراین به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را نخواهد داد.
وی گفت: «من با اعزام نیروهای نظامی لهستانی به اوکراین موافقت نخواهم کرد و با عضویت این کشور در ناتو نیز موافق نیستم.»
منتسن همچنین یادآور شد که برای لهستان مهم نیست مرزهای روسیه و اوکراین در کجا باشد یا کریمه متعلق به کدام یک از این دو کشور است.
پیشتر در همان روز، رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان، اعلام کرد که تصمیم گرفته است کل کنسولگری روسیه در شهر کراکوف را تعطیل کند و مجوز فعالیت آن را لغو نماید و بدین ترتیب تمامی کارکنان آن اخراج خواهند شد.
اوربان: راهبرد غرب برای نابودی روسیه با شکست مواجه شده است
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان روز دوشنبه در کنفرانس رؤسای پارلمانهای کشورهای اروپایی اعلام کرد که راهبرد غرب برای تضعیف و نابودی روسیه با شکست روبهرو شده است.
وی با اشاره به اینکه با وجود تمامی تلاشهای انجامشده، غرب نتوانسته به اهداف خود دست یابد، تأکید کرد که کشورهای غربی در مناقشه اوکراین شکست خوردهاند، هرچند هیچکس جرئت ندارد این موضوع را بهطور رسمی اعلام کند. اوربان افزود: «اقتصاد روسیه فرو نپاشیده، تحریمها کارساز نبودهاند و اوکراین نیز هنوز به ناتو نپیوسته است.»
نخستوزیر مجارستان یادآور شد کهه ایالات متحده اکنون به ضرورت تغییر رویکرد خود در برخورد با روسیه پی برده و وارد مسیر گفتوگو شده است، در حالی که اتحادیه اروپا همچنان «تمام منابع خود را صرف پیروزی خیالی میکند که دستیافتنی نیست» و با خطر تنها ماندن در این درگیری مواجه است.
کالاس برای آغاز مذاکرات صلح در اوکراین شرط تعیین کرد
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا معتقد است که بدون برقراری آتشبس، آغاز مذاکرات برای حلوفصل صلحآمیز مناقشه در اوکراین ممکن نیست. وی این اظهارات را در نشست وزرای اروپایی در قالب «وایمار+» در لندن و در واکنش به پیشنهاد ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه برای مذاکرات مستقیم با کییف مطرح کرد.
او تاکید کرد: «اگر آتشبسی در کار نباشد، مذاکرات زیر آتش هم نمیتواند صورت گیرد.»
کالاس همچنین روسیه را به نداشتن اراده برای پایان دادن به درگیری متهم کرد و مدعی شد که مسکو در حال «بازیهای سیاسی» است.
زلنسکی قانون مصوبه "توافق اوکراین و آمریکا درباره منابع زیرزمینی" را امضا کرد
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین روز دوشنبه قانونی را امضا کرد که بر اساس آن توافق میان دولت اوکراین و ایالات متحده آمریکا در زمینه ایجاد «صندوق سرمایهگذاری بازسازی اوکراین-آمریکا» به تصویب میرسد.
در بیانیهای که پارلمان اوکراین در این رابطه منتشر کرده، آمده است: «اجرای این سند باید راه را برای جذب سرمایهگذاریهای گسترده در اقتصاد ما، بهویژه در حوزه زیرساختهای حیاتی، صنعت و بازسازی مناطق آسیبدیده، هموار کند.»
همچنین اعلام شده که تصویب این توافقنامه امکان آغاز بهکار کامل این صندوق را فراهم میکند. در بیانیه پارلمان تأکید شده: «موضوع صرفاً کمک مالی نیست، بلکه ایجاد اعتماد جدیدی از سوی شریک راهبردی ما، ایالات متحده آمریکا نیز در میان است.»
پیش از این، در تاریخ 8 ماه مه، پارلمان اوکراین توافقنامه با ایالات متحده در زمینه منابع معدنی را به تصویب رسانده بود. طبق گزارشها، 338 نماینده به این توافق رأی مثبت دادند و هیچ رأی ممتنعی ثبت نشد، بنابراین این تصمیم به اتفاق آرا به تصویب رسید.
آمادگی آلمان برای حمایت از اوکراین در مذاکرات استانبول
اشتفان کورنلیوس، سخنگوی رسمی دولت آلمان روز دوشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد که برلین آماده است از کییف در مذاکرات احتمالی برای حلوفصل صلحآمیز مناقشه اوکراین که ممکن است در استانبول برگزار شود، حمایت کند.
وی گفت: «دولت فدرال آلمان آمادگی خود را برای حضور در مذاکرات استانبول اعلام کرده است و در حال حاضر هماهنگیهایی در این خصوص در جریان است. اساساً این مذاکرات میان روسیه و اوکراین خواهد بود، اما در عین حال حمایت شرکای اروپایی نیز پیشنهاد خواهد شد.»
کورنلیوس همچنین تاکید کرد که تصمیم درباره برگزاری مذاکرات حتی بدون آتشبس، بر عهده کییف است و خاطرنشان کرد که روسیه پیشنهاد مشخصی به اوکراین ارائه کرده است.
تهدید آلمان به اعمال تحریم در صورت عدم پذیرش آتشبس از سوی روسیه
سخنگوی دولت آلمان همچنین اعلام کرد که در صورت خودداری مسکو از امضای توافق آتشبس در اوکراین، مقامات برلین تحریمهایی را علیه روسیه وضع خواهد کرد.
اشتفان کورنلیوس گفت: «زمان در حال گذر است، تا پایان روز تنها 12 ساعت باقی مانده است.» به گفته او، این اقدامات محدودکننده با همکاری شرکای اروپایی برلین تهیه و اعمال خواهند شد.
یوهان وادفول، وزیر امور خارجه آلمان نیز اعلام کرده بود که در صورت نبود آتشبس، آلمان آماده است ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین را ادامه دهد.
کرملین: زبان اولتیماتوم در قبال روسیه غیرقابلقبول است
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که زبان اولتیماتوم در قبال روسیه غیرقابلقبول است و نمیتوان با این کشور به چنین شیوهای سخن گفت. وی این اظهارات را در واکنش به هشدار دولت آلمان مبنی بر آمادهسازی تحریمهای اروپایی در صورت خودداری روسیه از برقراری آتشبس در اوکراین بیان کرد.
پسکوف گفت: «ما این هشدار را دو روز پیش هم شنیدیم، اگر به خاطر داشته باشید، آن زمان نیز هشدارها با لحنی کاملاً اولتیماتومگونه مطرح شدند. اما چنین زبانی برای روسیه غیرقابلپذیرش است، این رویکرد مناسب نیست، نمیتوان با روسیه با چنین زبانی صحبت کرد.»
سخنگوی کرملین یادآور شد که رویکرد روسیه برای برگزاری مذاکرات مستقیم با اوکراین با درک و حمایت بسیاری از رهبران کشورها مواجه شده است. وی تأکید کرد که مسکو مصمم است تا راهحلهایی جدی و پایدار برای حلوفصل بلندمدت مناقشه اوکراین جستجو کند.
انتهای پیام/