ناتوانی اروپا در مقابله با چالش وابستگی نظامی به آمریکا
اقتصاد ایران: یک رسانه غربی در مطلبی به این مسئله پرداخت که اروپا با وجود سرمایه گذاری بالای تسلیحاتی اما در شرایط فعلی نمیتواند با وابستگی نظامی به آمریکا مقابله کرده و خروج احتمالی این کشور از ناتو را جبران کند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه ویرتشافتزووخه آلمان در مطلبی به مسئله روند استقلال نظامی و تسلیحاتی اروپا از آمریکا و تلاش برای پر کردن شکاف های خروج احتمالی ایالات متحده آمریکا از ناتو پرداخته و نوشت: در پاسخی کوتاه باید گفت که این روند به اندازه کافی خوب نیست! در پاسخی طولانی این گونه می توان توضیح داد که نشانهها حاکی از رشد است. کمیسیون اتحادیه اروپا قصد دارد تا پایان دهه، 800 میلیارد یورو در تسلیحات مشترک سرمایهگذاری کند. بیست و سه کشور از 28 شریک ناتو اکنون به هدف اختصاص دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود در زمینه دفاعی رسیدهاند. آلمان در حال حاضر از نظر هزینههای نظامی در رتبه چهارم جهان قرار دارد. فقط ایالات متحده، چین و روسیه پول بیشتری برای تسلیحات خرج میکنند.
هدف اروپا همچنان ایجاد سریع یک عامل بازدارنده معتبر علیه روسیه حتی بدون ایالات متحده است و زمان همچنان در حال گذر است.
اگرچه اتحادیه اروپا و شرکایش سالانه بهطور مشترک حدود 460 میلیارد دلار در زمینه تسلیحاتی سرمایهگذاری میکنند که بهطور قابلتوجهی بیشتر از کرملین (حدود 150 میلیارد دلار) است، اما این پول در ارتشهای مختلف پخش شده است - و سیاستهای تسلیحاتی و دفاعی، با وجود عضویت مشترک در ناتو، همچنان پراکنده است.
وقتی صحبت از تولید سلاح میشود، اروپا به طور جدی در این زمینه عقب مانده است: کارخانههای روسی اکنون میتوانند کل موجودی ارتش آلمان (بوندسوهر) را در حدود شش ماه بسازند. مقامات نظامی آلمان انتظار دارند که روسیه تا سال 2029 به توانایی حمله به ناتو دست یابد.
در این میان خروج ایالات متحده آمریکا از ناتو اروپا را با شکافهای قابل توجهی تهدید میکند که در شرایط فعلی، قابل پر کردن نیستند. بخش بزرگی از کل داراییهای ناتو، به ارزش نزدیک به 900 میلیارد دلار، از واشنگتن میآید که در زمینه سیستمهای دفاع هوایی، موشکهای دوربرد، اطلاعات، مهمات، نیروها و حمایت از اوکراین هزینه می شود. در این میان به ویژه پایان چتر هستهای ایالات متحده آمریکا تهدید آمیز است.
اگرچه امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، تمایل خود را برای گشودن پایگاه نیروی هستهای فرانسه به روی شرکایش اعلام کرده، اما کارشناسان هشدار میدهند که نه نیروهای هستهای فرانسه و نه بریتانیا، به صورت جداگانه یا به صورت ترکیبی، نمیتوانند خروج ایالات متحده از اروپا را جبران کنند.
نتیجه این می شود که اروپا سرمایهگذاری سنگینی روی استقلال نظامی خود انجام میدهد. با این حال این اتحادیه فعلاً تنها در کنار ایالات متحده میتواند یک بازدارندگی معتبر در برابر روسیه را تضمین کند.
انتهای پیام/