اردوغان درخواست پوتین برای میزبانی از مذاکرات مسکو-کی‌یف را پذیرفت

اقتصاد ایران: رئیس جمهور ترکیه در تماس تلفنی با همتای روس خود، از آمادگی آنکارا برای میزبانی از مذاکرات صلح بین مسکو و کی‌یف خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در گفتگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اعلام کرد که آنکارا آماده میزبانی از مذاکرات صلح بین مسکو و کی‌یف است.

ترکیه در سال ۲۰۲۲ میزبان مذاکرات روسیه و اوکراین بود هرچند که آن مذاکرات به نتیجه منجر نشد.

اردوغان در تماس تلفنی با پوتین از اظهارات رئیس جمهور روسیه مبنی بر از سرگیری مذاکرات بین روسیه و اوکراین در استانبول، استقبال و اعلام کرد که آنکارا آماده است تا از مذاکراتی که به راه‌حلی پایدار منجر می‌شود، میزبانی کند.

در بیانیه رسمی مرتبط با این تماس تلفنی آمده است: رئیس جمهور اردوغان اعلام کرد که پنجره‌ای برای صلح باز شده است و آتش‌بس همه‌جانبه فضای مورد نیاز برای مذاکرات صلح را فراهم خواهد کرد.

اردوغان همچنین در تماس با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه تاکید کرد که «نقطه عطفی تاریخی در مسیر پایان بخشیدن به جنگ اوکراین حاصل شده است و باید از این فرصت نهایت بهره را برد.»

ترکیه در بهار ۲۰۲۲ میزبان چندین دور از مذاکرات هیئت‌های روسیه‌ای و اوکراینی بود. مسکو پیش‌تر اعلام کرده بود که گرچه طرفین در آن برهه در مسیر صلح حرکت می‌کردند و به پیش‌نویس اولیه توافق دست یافته بودند، مذاکرات به توصیه بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس که خواستار «ادامه نبرد» شده بود، منحرف و متوقف شد. جانسون این ادعا را رد کرده است.

پوتین پیش‌تر با اشاره به اینکه روسیه هرگز مذاکره را رد نکرده و همواره از آن استقبال کرده است، گفت: ما پیشنهاد می‌کنیم که مذاکرات بدون هیچ پیش‌شرطی از سر گرفته شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ