به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در همایش "تحول در ایمنی و بهداشت حرفهای با رویکرد نقش هوش مصنوعی و دیجیتالی شدن در سلامت کار" که در ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، بر لزوم بهرهبرداری از فناوریهای نوین در راستای ارتقای ایمنی و بهداشت حرفهای کشور تأکید کرد. وی همچنین به ضرورت تقویت تعاملات بینبخشی و توسعه زیرساختهای الکترونیک برای نظارت و کنترل در محیطهای صنعتی اشاره کرد.
فرهادی در این همایش گفت: "در سال ۱۴۰۴، برنامهریزی گستردهای برای تقویت تعاملات درونسازمانی و برونسازمانی در دستور کار قرار دارد، بهویژه با نهادها و دستگاههایی که میتوانند در تقویت بسترهای ارتباطی و همافزایی بینبخشی نقشآفرینی کنند." وی تأکید کرد که این اقدامات در راستای تحقق شعارهای جهانی در حوزه بهداشت حرفهای و سلامت کار انجام میشود و از اهمیت راهبردی برخوردار است.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت همکاری مؤثر و هماهنگ دستگاههای برونبخشی در تحقق اهداف کلان در حوزه سلامت شغلی، افزود: "در صنایع و کارگاههای بزرگ، باید زمینه اجرای فرآیندهای نظارت، کنترل و ساماندهی بهصورت الکترونیکی فراهم شود. این اقدام با بهرهگیری از فناوریهای نوین و حمایتهای معاونت بهداشت در دستور کار قرار گرفته است."
وی همچنین بر تقویت زیرساختهای بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی کشور و ارتقای تجهیزات و تأمین نیروی انسانی متخصص در این حوزه تأکید کرد. فرهادی در ادامه گفت که "نقش کارشناسان بهداشت حرفهای در نظام شبکه سلامت نقشی بنیادی و اثرگذار است و تحقق این هدف نیازمند برنامهریزی هدفمند و مشارکت فعال تمامی همکاران در سراسر کشور است."
در پایان همایش، نشست تخصصی با محوریت طرح پرسشها، تبادل نظر و بررسی مسائل روز حوزه بهداشت حرفهای برگزار شد تا در راستای بهبود شرایط این حوزه، پیشنهادات و راهحلهای کارشناسی مطرح شود.