بسیج علمی و پژوهشی، موتور محرک نوآوری و توسعه

اقتصاد ایران: شهرکرد-رئیس سازمان علمی و پژوهشی چهارمحال و بختیاری گفت: سازمان نوآوران بسیجی، با هدف سیاست‌گذاری، هدایت و توسعه علمی هدفمند، از ظرفیت‌های مردمی و تخصصی بسیج بهره گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد تجویدی، صبح یک شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اقدامات بنیادین برای توانمندسازی نخبگان بسیجی اظهار داشت: سازمان نوآوران بسیجی، با هدف سیاست‌گذاری، هدایت و توسعه علمی هدفمند، از ظرفیت‌های مردمی و تخصصی بسیج بهره گرفته و به حل مسائل علمی و فناورانه کشور کمک کرده است.

وی با اشاره به ضرورت توسعه علمی بر اساس نیازهای ملی، بیان کرد: پس از تأکید مقام معظم رهبری بر ضرورت حرکت علمی کشور در ۱۱ مهر ۱۴۰۴، سازمان بسیج علمی پژوهشی سه بخش راهبردی شامل شبکه‌سازی، گفتمان‌سازی و امیدآفرینی، تقویت بنیه علمی و تولید دانش و فناوری‌های تمدن‌ساز را تدوین و در ۱۸ استان اجرا کرده است.

تجویدی خاطرنشان کرد: تلاش شده است در قالب طرح‌های مختلف مانند ساماندهی نهادهای مردمی، جشنواره‌های علمی و ایجاد خبرگزاری علم و فناوری نیازهای فناورانه صنعت به شبکه پاسخ منتقل شود و محصولات مورد نیاز تولید شوند.

وی با اشاره به طرح شهید احمدی‌روشن و برنامه‌های مهارتی افزود: با اجرای طرح‌های آموزشی، مهارتی و پژوهشی، زمینه‌های ارتقای علمی نخبگان بسیجی فراهم شده تا در مسیر خلق فناوری‌های پیشرفته و رفع نیازهای صنعتی کشور نقش‌آفرینی کنند.

رئیس سازمان علمی و پژوهشی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: طرح‌هایی همچون شهید شهریاری، جهاد علمی، کرسی‌های نظریه‌پردازی و نهضت بهره‌برداری علمی، با تمرکز بر امیدآفرینی، اعتماد ملی و توسعه فناوری‌های بومی، به حل مسائل کشور و توسعه تمدن‌ساز علوم انسانی و صنعتی کمک کرده است.

تجویدی در پایان تأکید کرد: هدف اصلی این برنامه‌ها، تحقق بیانیه گام دوم انقلاب، ترویج علم و فناوری، ایجاد خودباوری و معرفی دستاوردهای علمی کشور است. با همکاری نخبگان، صنعت‌گران و مراکز پژوهشی، مسیر حل مسائل کشور و توسعه فناوری‌های نوین هموار خواهد شد.

رئیس بسیج علمی و پژوهشی چهارمحال و بختیاری، با اشاره به برنامه‌های گسترده این سازمان برای توسعه علمی، فناوری و فرهنگی کشور، اظهار داشت: ما در بسیج علمی و پژوهشی، با حمایت از نخبگان، استعدادهای برتر و گروه‌های مردمی، مسیر پیشرفت را هموار ساخته‌ایم.

مدارس مجازی بستری برای شکوفایی استعدادها

وی افزود: یکی از اقدامات مهم، برگزاری مدارس مجازی در فصل زمستان است که تاکنون بیش از ۸۰۰ نفر در حوزه‌های هوش مصنوعی و زبان انگلیسی در آن شرکت کرده‌اند. این برنامه‌ها با شناسایی و جذب دانش‌آموزان مستعد، در پایگاه‌های علمی شهید احمدی روشن اجرا می‌شوند تا ظرفیت‌های آموزشی و پژوهشی تقویت شود.

تجویدی تأکید کرد: در بخش تولید دانش و فناوری، تمرکز ما بر جذب و حمایت از مخترعین، مبتکرین و پژوهشگران است. در قالب طرح شهید شهریاری، ظرفیت‌های تحقیقاتی کشور فعال شده‌اند تا محصولات صنعتی و فناوری‌های بومی در راستای رفع نیازهای دفاعی و صنعتی توسعه یابد. این پروژه‌ها می‌توانند چالش‌های ناشی از تحریم‌ها را کاهش دهند و به اشتغال‌زایی پایدار کمک کنند.

وی با اشاره به نقش بسیج علمی در تأمین نیازهای نیروهای مسلح گفت: ما با دانشگاه‌ها قراردادهایی برای برطرف‌سازی نیازهای تحقیقاتی ارتش، نیروی انتظامی و سپاه پاسداران تنظیم کرده‌ایم. نمونه بارز این همکاری، پروژه‌های تحقیقاتی سپاه پاسداران در استان است که در دانشگاه شهرکرد اجرایی شده‌اند.

رئیس بسیج علمی و پژوهشی خاطرنشان کرد: طرح نهضت تهیه و تولید محتوای علوم انسانی، با هدف همسویی علوم انسانی با فناوری و تمدن‌سازی طراحی شده است، این طرح نه‌تنها حمایتی از نویسندگان، محققان و اساتید محسوب می‌شود، بلکه با ایجاد گفتمان علمی در حوزه علوم انسانی اسلامی، به تولید منابع دانشگاهی معتبر کمک می‌کند.

تجویدی در پایان تأکید کرد: برنامه‌های ما با تمرکز بر ارتقای سطح علمی و فناوری کشور، می‌توانند مسیر توسعه پایدار را برای نخبگان و پژوهشگران فراهم کنند، همکاری‌های نزدیک با مراکز علمی و پژوهشی، موجب تحول در عرصه‌های مختلف علمی و فناوری خواهد شد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ