به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، سنگ کلیه در ایران بسیار شایع است و بهطور کلی ۶/۶ درصد احتمال ابتلا به سنگ کلیه برای هر فرد ایرانی وجود دارد و در حال حاضر هم ۲/۲ درصد ایرانیها مبتلا به سنگ کلیه هستند؛ عددی که نشان میدهد بار بیماری بسیار بالاست و میتواند منجر به درد، عفونت و نارسایی کلیه هم بشود.
دکتر امیرحسین کاشی، فلوشیپ جراحی درونبین کلیه، مجاری ادراری و تناسلی و دبیر علمی بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی در اینباره میگوید: «به شکل سنتی ایران در منطقه کمربند سنگ قرار دارد و با توجه به گرم و خشک بودن آب و هوای منطقه، شیوع سنگ کلیه هم بسیار بالاست.
البته این آمار بالاتر از کشورهای دیگر نیست و تقریبا در تمام دنیا 3تا 15درصد آمار شیوع سنگ کلیه گزارش میشود.»
این متخصص اورولوژی درباره مهمترین توصیه برای پیشگیری از بروز سنگ عنوان میکند: «مهمترین، پایدارترین و موفقترین توصیه افزایش مصرف آب است. یکی از عواملی که بهویژه در مناطق کویری منجر به سنگسازی بیشتر میشود، محدودیت مصرف آب است.
ضرورت دارد که افراد 2.5تا 3لیتر ورودی آب در طول روز داشته باشند. البته نباید تمام آب مصرفی به روز محدود شود و بخشی را هم باید در شب مصرف کرد، چون خوردن این میزان آب در یک بازه زمانی کوتاه فایده ندارد. کاشی درباره برخی توصیهها به مصرف آب معدنی هم بیان میکند: «هیچ توصیهای برای مصرف آب معدنی بهعنوان یک نوشیدنی مناسبتر و جایگزین نداریم. برخی ادعاها درباره بهتر بودن آبهای حاوی PH هم مطرح میشودکه کذب است. بهطور کلی آب شرب شهری مورد تأیید است و نیازی هم به استفاده از آب معدنی نیست.»
او البته به شایعترین سنگ در ایران هم اشاره میکند و میگوید: «بررسیهای جدید نشان میدهد که سنگ اسیداوریک در کشور ما نسبت به سایر نقاط جهان بیشتر است که هم به راحتی درمان میشود و هم به دارو و رژیمهای غذایی بدون گوشت پاسخ میدهد.
تقریبا 42درصد در تهران و 47درصد در شیراز و اصفهان نوع سنگها اسیداوریکی است. این بررسیها جدید است و باید در آینده مطالعات بیشتری درباره دلایل آن انجام شود. البته بهطور کلی درمانهای مرتبط با این حوزه را در اختیار داریم و ۹۰درصد جراحیها به شکل غیرتهاجمی برای درمان سنگ انجام میشود.»