استقبال از «آخرین فرصت» سرلیست ترور منافقین
اقتصاد ایران: پرداختن به زندگی شهید علی کسایی از جمله مزیتهای کتاب «آخرین فرصت»، نوشته سمیرا اکبری است که توانسته توجه مخاطبان را به خود جلب کند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «آخرین فرصت»، نوشته سمیرا اکبری، با استقبال مردمی به چاپ شصت و سوم رسید. تقریظ رهبر معظم انقلاب بر این اثر که روایتی است عاشقانه از زندگی شهید علی کسایی به روایت همسر ایشان، سال گذشته منتشر شد.
«آخرین فرصت» را میتوان روایتی از زندگی یک زوج ایرانی در دهه 60 دانست؛ دههای پر تلاطم و در کوران جنگ تحمیلی و مبارزه با گروههای ضد انقلاب. تاکنون آثار متعددی با نگاه به زندگی همسران شهدا منتشر شده است، در این میان کتاب «آخرین فرصت» به دلیل تمرکز بر زندگی شخصیتی ممتاز و متفاوت، توانسته از روایتهای روتین خارج شده و توجه مخاطب را به جنبههای دیگری از زندگی شهدا معطوف کند. اکبر صحرایی، منتقد، در گفتوگویی با تسنیم، مزیت کتاب «آخرین فرصت» را اینطور توضیح داد: کتاب سوژه بکر و نابی دارد. «آخرین فرصت» به زندگی شهید علی کسایی میپردازد؛ ستوان ارتشی که مدرس نهجالبلاغه هم هست.
به گفته این نویسنده؛ شهید کسایی در ابتدای انقلاب یعنی سال 58، شروع به تدریس نهجالبلاغه میکند و این برای بسیار مایه تعجب است؛ چرا که ستوان ارتش در این مقام حاضر شده است، بنابراین، میتوان گفت اولین نکته قابل توجه کتاب، شخصیت اصلی آن است که گیرایی و کشش لازم را برای جذب مخاطب دارد.
رهبر معظم انقلاب در تقریظی بر این اثر، درباره شهید کسایی فرمودهاند:
ــ این شهید عزیز از سرآمدانِ شهدا است. زندگی پرهیزگارانه، رفتار فداکارانه، و سرانجام غبطهانگیز: شهادت دلاورانه و آگاهانه. گوارا باد این همه بر این بندهی مخلص. و درود خدا بر امام خمینی که انقلابش توانست چنین گوهرهای نفیسی را استخراج و تربیت کند. نگارش خوب نویسنده و اظهارات صریح و سادهی راویِ رنجکشیده، از امتیازات کتاب است.
سمیرا اکبری، نویسنده شیرازی در این اثر توانسته 30 ساعت مصاحبه با همسر، برادر و همزمان شهید را با قلمی جذاب بنویسد به نحوی که خواننده با شخصیت اثر همذات پندازی کند.
شروع داستان با یک روایت شیرین و جذاب از سمت همسر شهید آغاز میشود. ایجاد تعلیق، نگارش روان و جذاب اثر در خواننده حس کنجکاوری را ایجاد میکند و سبب میشود خواننده یک نفس و مستمر کتاب را مطالعه کند.
شهید علی کسایی که بود؟
شهید علی کسایی در عید غدیر سال 1334 در شیراز به دنیا آمد. سال 1350 در رشتۀ کارشناسی زبان و ادبیات عرب در دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته شد. هم زمان تحصیلات حوزوی خود را در حوزه علمیه مشهد آغاز و از محضر علمایی مانند میرزا جواد تهرانی، آیتالله خامنهای و آیت الله فلسفی کسب فیض کرد.
پس از پایان تحصیلات دانشگاهی دوره سربازی خود را در مرکز پیاده شیراز گذراند.همزمان با اوجگیری انقلاب، فعالیتهای انقلابی زیادی علیه رژیم شاه داشت و بسیاری از مواقع با همان لباس سربازی، اعلامیه ها و نوارهای امام خمینی(ره) را مخفیانه به پادگان میبرد و سربازان را با نهضت امام آشنا میکرد.
مچنین در تظاهرات خیابانی دوران انقلاب شرکت میکرد. با پیروزی انقلاب اسلامی، به توصیۀ شهید محراب، آیتالله دستغیب در ارتش ماند و در عقیدتی سیاسی این نهاد،مشغول خدمت شد.
این شهید بزرگوار زندگیاش را وقف آموزش، تفسیر قرآن و نهجالبلاغه کرده بود و در مساجد شیراز کلاسهای درس تفسیر نهجالبلاغه برگزار میکرد. در رادیو و تلویزیون و پادگانهای شهرهای مختلف نیز در مورد نهج البلاغه سخنرانی داشت.
حتی با حضور در زندان عادل آباد شیراز، برای زندانیان سیاسی، خصوصا گروه منافقین، با محور نهج البلاغه سخنرانی و روشنگری میکرد. افرادی از همین منافقین هم با صحبتهای وی متحول شدند.
شهید کسایی در سن 25 سالگی با خانم«رفعت قافلان کوهی» که از شاگردانش در کلاس نهجالبلاغه بود ازدواج کرد وخطبه عقد این دو بزگوار، توسط امام خمینی(ره) جاری شد که ثمرۀ ازدواج آنها چهار فرزند بود.
حضور علی کسایی بهعنوان یک ارتشیِ مکتبی، خاری در چشم منافقین بود، آنها در شهریور 1360 قصد ترور وی را داشتند که در اثر این حمله بهسختی مجروح شد ولی به لطف خداوند، پس از مدتی سلامتی خود را بازیافت.
با شروع جنگ تحمیلی وی راهی جبهههای نبرد شد و پس از چند نوبت حضور در عملیاتهای مختلف، در مرداد ماه سال66 در منطقه عملیاتی سومار و ارتفاعات 402 به شهادت رسید.
جشن پرفروش شدن این اثر قرار است امروز با حضور نویسنده در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی در سی و ششمین دوره نمایشگاه کتاب تهران برگزار شود.
انتهای پیام/