تانکی که کمپانی هیوندای برای کره جنوبی طراحی کرد
اقتصاد ایران: K۳، تانک بدون سرنشین کره جنوبی، قابلیتهای پنهانکاری خاصی دارد که با بهرهگیری از آخرین فناوریهای روز، تضمینی برای موفقیت کره در میدانهای نبرد آینده خواهد بود.
خبرآنلاین: چند روز پیش بود که شرکت هیوندای روتِم با ارائه طراحی جدیدش به دفتر مالکیت معنوی کره جنوبی (KIPO)، طرحی برای یک تانک اصلی نبرد آینده را به ثبت رساند. این طرح که ماهها پیش ارائه شده بود، پس از بررسیهای لازم، نهایتاً تأیید شد. طراحی این تانک ثبتشده، بهعنوان بخشی از برنامه تانک نسل بعدی K۳ (NG-MBT) شناخته میشود که آگوست ۲۰۴۴ اعتبار دارد.
تانک K۳ ؛پیشرفتی بزرگ در طراحیهای جنگی مدرن
تانک K۳ که در منابع رسمی از آن بهعنوان "تانک اصلی نبرد نسل بعدی" (NG-MBT) یاد میشود، درحالتوسعه است تا بهعنوان جانشینی احتمالی برای تانک K۲ بلک پانتر مورد استفاده قرار گیرد.
در ارزیابیهای ارتش کره جنوبی مشخص شد که تانک K۲ دیگر بهطور کامل الزامات جنگهای مکانیزه مدرن را پوشش نمیدهد و از همین رو طراحی این تانک جدید آغاز شد. باوجودی که برنامهریزی فوری برای جایگزینی سری K۱ که هنوز در حال خدمت است، انجام نشده ولی نیاز به نسل جدیدی از تانکها با توجه به ظهور سناریوهای جدید جنگی افزایش یافته است.
تانک K۳ برای سبقت گرفتن از تانکهای موجود مثل M۱ Abrams و T-۱۴ Armata در قابلیتها و همچنین برآورده کردن نیازها و الزامات جدید برای پنهانکاری، بقا و تحرک در محیطهای عملیاتی آینده طراحیشده است.
ویژگیهای برجسته تانک K۳
طراحی ثبتشده در بر گیرنده نُه نقشه است که تانک را از زاویههای مختلف شامل نمای ایزومتریک، تصاویر اورتوگرافیک و نمای بزرگتری از جلو و عقب نشان میدهد. مواد استفادهشده در طراحی از جنس فلز یا رزین مصنوعی هستند و شکل پنهانکاری آیندهنگری برای انجام مأموریتهای رزمی در شرایط میدانی برای آن تعیینشده. در این طراحی در مقایسه با نسخه سال قبل، برجک کمی سادهتر به نظر میرسد.
یکی از ویژگیهای برجسته این تانک، برجک بدون سرنشینش است که به همراه یک کپسول زرهی برای خدمه در جلوی بدنه جای گذاری شده است. این طراحی با جدا کردن برجک از باروت خودکار و انبار مهمات، باعث افزایش احتمال بقای خدمه میشود؛ چراکه بدین ترتیب آسیب به برجک و انفجار مهمات، تأثیر کمتری بر جان افراد خواهد داشت. این تانک به علاوه دارای سیستمهای پیشرفته پنهانکاری است تا اثرات راداری و حرارتی را کاهش دهد.
تانکی با سیستم هیدروژنی: آیندهنگری در طراحی
هیوندای روتِم قصد دارد تا در ابتدا تانک K۳ را بهصورت هیبریدی با ترکیب اجزای دیزلی و هیدروژنی معرفی کند و در ادامه به سیستم پیشرانه هیدروژنی کامل منتقل کند. این اولین باری خواهد بود که سیستم پیشرانه هیدروژنی در تانکها استفاده خواهد شد و از واکنش شیمیایی بین هیدروژن و اکسیژن برای تولید برق استفاده میکند و تنها آب و حرارت تولید میکند.
در نهایت، مدل نهایی در سال ۲۰۴۰ به یک تانک کاملاً الکتریکی تبدیل خواهد شد که از پیلهای سوختی هیدروژنی، باتریها و موتورهای الکتریکی دوگانه استفاده خواهد کرد.
این سیستم هیدروژنی علاوه بر عملکرد بیصدا و انتشار بخار آب، با بهبود قابلیتهای پنهانکاری و افزایش خودکفایی همراه خواهد بود؛ بهنحویکه تانک قادر خواهد بود تا بدون نیاز به سوختگیری مکرر، به عمق بیشتری از خاک دشمن نفوذ کند.
سلاحهای پیشرفته و سیستمهای هوش مصنوعی
تانک K۳ به یک سلاح ۱۳۰ میلیمتری پرقدرت مجهز است که جایگزین سلاح ۱۲۰ میلیمتری مورد استفاده در تانک K۲ خواهد شد.
این تانک همچنین از یک سیستم بارگذاری خودکار بهره میبرد که دو نوع مختلف از سیستمهای بارگذار برای آن در حال بررسی هستند. یکی از ویژگیهای مهم دیگر تانک K۳، استفاده از سیستمهای هوش مصنوعی است که به فرماندهان این امکان را میدهد تا درگیریها را با دقت بالا مدیریت کرده و اولویتهای هدفگذاری را تعیین کنند.
درعینحال سیستم شبیهسازی میدان جنگ، با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی، نظارت ۳۶۰ درجهای بر روی محیط جنگی فراهم آورده و به شناسایی تهدیدات و افزایش کارایی عملیات کمک میکند. این طراحی بهعلاوه قابلیت هماهنگی با پهپادها و سیستمهای غیرمسلح را در اختیار نیروهای عملیاتی قرار میدهد.
محافظت و پایداری تانک K۳
از لحاظ حفاظت، تانک K۳ از یک سیستم زرهای مدولار بهره میبرد که از مواد سرامیکی، فولادی با سختی بالا و مواد کامپوزیتی تشکیل شده است.
این تانک همچنین به سیستمهای فعال برای مقابله با تهدیدات UAV و مهمات معلق مجهز خواهد بود.
طبق برآوردهای انجامشده، وزن کلی تانک کمتر از ۵۵ تن خواهد بود تا بدین ترتیب حرکت در زمینهای دشوار برای آن سادهتر باشد.
جمعبندی
طراحی تانک K۳ با تأکید بر پنهانکاری، خودکفایی انرژی و استفاده از فناوریهای نوین، تواناییهای جدیدی را در جنگهای آینده فراهم خواهد کرد.
این تانک نهتنها ازنظر تکنولوژی پیشرانه و سلاحهای پیشرفته، بلکه در سیستمهای هوش مصنوعی و حفاظت پیشرفت قابلتوجهی خواهد داشت.