اصلاح ساختار وزارت ورزش و بررسی حقوق روسای فدراسیونها
اقتصاد ایران: معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت ورزش و جوانان گفت: ساختار وزارت ورزش کاستیهایی دارد که باید اصلاح شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سومین نشست اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی در سال جدید با حضور مناف هاشمی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.
در ابتدای این نشست، محمدرضا تهرانی رئیس کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با اشاره به تاریخچه شکل گیری این تشکل و پیشینه توجه مسئولین حزب به امر ورزش اظهار داشت: نهالی که چند سال پیش تحت عنوان کارگروه ورزش توسط شادروان محمدرضا یزدانی خرم و با حضور جمعی از اساتید کاشته شد امروز به درختی تناور تبدیل شده است.
رئیس کارگروه ورزش حزب موتلفه در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به معاون وزیر ورزش گفت: نقش بودجه و امکانات در پیشبرد اهداف ورزش قهرمانی قابل کتمان نیست. انتظار داریم این توجه در بخش ارتقا فرهنگ ورزش که اساس آن بر پایه پهلوانی، فروتنی و رقابت سالم استوار است، نمود بیشتری داشته باشد. بنا بر این امیدوارم در موضوع اختصاص بودجه به فدراسیونها مقوله عملکرد آنها در این بخش مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه جلسه اعضای کارگروه ورزش نیز نقد، نظر و پیشنهادات خود را در باب الزامات و معیارهای تخصیص بودجه به فدراسیونهای ورزشی، پر رنگ دیده شدن مبانی فرهنگی، رعایت ملاحظات در پرداخت بودجه به فدراسیونهایی که از اساسنامه مصوب هیئت دولت و شورای نگهبان تبعیت نمیکنند، تعیین تکلیف پروژههای نیمه تمام، دلایل جابه جایی از دبیر کلی کمیته ملی المپیک به معاونت توسعه و مدیریت منابع انسانی وزارت ورزش، چرایی عدم جذب منابع غیر دولتی توسط فدراسیون ها، اشکالات موجود در اساسنامه فدراسیون ها و آیین نامه انتخابات، و موارد متعدد دیگر را مطرح کردند.
مناف هاشمی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت ورزش و جوانان آخرین سخنران این جلسه بود که در پاسخ به پرسشها، نقدها، پیشنهادها و تببین وضعیت حال حاضر وزارت ورزش و جوانان به تفصیل سخن گفت.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت ورزش ابتدا با اشاره به سوابق حضور خود در مقاطع مختلف اجرایی و مدیریتی اظهار داشت: فعالیتهای اجرایی خود را از ارگانها و ادارات مختلف آغاز کردم. شروع کارم بدون رانت و هرگونه ارتباط بود. در واقع از طریق آگهی روزنامه جذب شهرداری شدم. مدتی در شهرداری منطقه 16 تهران به عنوان مامور بازدید انجام وظیفه میکردم. با تلاش و شایستگی مسیر ترقی را پله پله طی کردم و نهایتا توفیق خدمت در مقاطع بالاتر را یافتم. در طول خدمت همواره به این میاندیشیدم که هرجا هستم تاثیر گذار باشم.
هاشمی ادامه داد: معاون سه شهردار تهران، استاندارد گلستان و دبیر کل کمیته ملی المپیک بودم. هم اکنون نیز به عنوان معاون وزیر ورزش و جوانان در خدمت جامعه ورزش هستم. حدود ده مسئولیت و جابه جایی داشتم. تلاش کردم هر جا بودم، درآمد پایدار و صد در صدری ایجاد کنم. دستمزدم این بوده که در برخی مواقع از جمله جریان سیل استان گلستان مورد بیمهری قرار گیرم. آن مقطع با من برخورد سیاسی شد اما به احترام نظام سکوت کردم و حرفی نزدم.
وی افزود: وقتی در شهرداری خدمت میکردم توانستم مبلغ 500 هزار میلیارد از طریق ارزش افزوده، بودجه را ارتقا دهم. دوره قبل که معاون وزارت ورزش بودم آنقدر پی گیری کردم تا اینکه 27 صدم درصد برای ورزش فراهم شد. آن موقع رقمی حدود 20 هزار میلیارد تومان به بودجه اضافه شد که مبلغ بسیار زیادی بود . امسال اگر بودجه وزارت ورزش در چهار ماه گذشته 21 هزار میلیارد شده حاصل همان طرح 27 صدم درصد است. کمیته المپیک هم که بودم توانستم بودجه آنجا را حدود 500 درصد افزایش دهم.
هاشمی در رابطه با نقل مکان خود از کمیته ملی المپیک به وزارت ورزش گفت: از دوره شهرداری با دکتر دنیا مالی ارتباط داشتم و با هم دوست بودیم. ایشان از من خواست کمکش کنم و من هم از ریاست محترم کمیته ملی المپیک اجازه گرفتم و آمدم وزارت ورزش و جوانان. البته در نهایت خروجی کار وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک یکی است.
او در رابطه با معیارهای اختصاص بودجه به فدراسیون ها تصریح کرد: اولویت ما کسب مدال است چون کسب مدال نه تنها جامعه را خوشحال میکند بلکه موجبات ارتقا غرور ملی را فراهم میکند. خوشحالم از اینکه پس از المپیک لندن، توانستیم در المپیک پاریس بهترین نتیجه را کسب کنیم. جایگاه بیست و یکم دنیا خیلی خوب بود هر چند اگر قدری شانس یاری میکرد نتایج عالی میشد. به عنوان مثال امکان تغییر رنگ چند مدال در کشتی وجود داشت یا شمشیر بازی میتوانست به مدال برسد که بنا به دلایلی این اتفاق نیفتاد. با این وجود در امر اختصاص بودجه، غیر از مدال آوری، موارد دیگری چون توسعه زیر ساختها، گسترش آن رشته، رعایت مبانی فرهنگی و توجه به بخش بانوان را هم در نظر میگیریم.
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگر چانه ورزش کوچک گرفته شده باید با تلاش همه جانبه آن را بزرگ کنیم. امسال 50 هزار میلیارد برای پروژههای نیمه تمام و 50 هزار میلیارد به شرکت توسعه اختصاص دادیم. باید بتوانیم مسیرهایی پیدا کنیم تا هر سال بودجه ورزش افزایش پیدا کند. همین فرمول را به فدراسیونها ابلاغ کردیم؛ با آنان تفاهم نامه نوشته و خواستیم بخشی از بودجه را خودشان تهیه کنند. حدود 3500 میلیارد برای آنها بودجه در نظر گرفته و تاکید کردیم 1800 تا 2000 میلیارد را خودشان تهیه کنند. اصل این است هر کس رئیس فدراسیون میشود بودجهاش را خودش تهیه کند.
معاون وزیر ورزش تصریح کرد: واقعیت این است که ساختار وزارت ورزش کاستیهایی دارد که باید اصلاح شود. بخشی از این مشکلات ساختاری مربوط به نواقص اساسنامه فدراسیونها و آیین نامه انتخابات است. دهها اشکال از آنها میتوان گرفت. ظاهرا دوستانی که آن را تهیه و تدوین کردند خیلی از نکات را مورد توجه قرار ندادند. اینکه رئیس فدراسیون، هیئتها را خودش انتخاب کند، کمیسیونها را خودش بچیند بعد هم از ما بخواهد انتخابات را برگزار کنیم، عادلانه نیست. در واقع با هیچ معیاری نمیشود چنین انتخاباتی را پذیرفت.
هاشمی تصریح کرد: رئیس جمهور در این مملکت دو دوره پیاپی میتواند در انتخابات شرکت کند آن وقت امکان انتخاب روسای فدراسیونها را سه دوره کردهاند! اصلاح ساختار باید چند سال پیش انجام میشد که متاسفانه در دستور کار قرار نگرفته است.
او افزود: بخش دیگر مشکلات مربوط به حوزه نیروی انسانی است. در گذشته تعدادی از مدیران ورزش از حوزههای دیگر وارد این عرصه شدند که این قاعده مطلوبی نبود. دکتر دنیا مالی تاکید دارد حتی المقدور از نیروهای حوزه ورزش و همکاران در مقاطع مختلف بهره مند شویم با این ملاحظات که صرف ورزشی بودن، بدون توجه به مبانی مدیریت و تخصص های دیگر اهداف ما را تامین نمیکند. اصلاح این مشکلات قدری زمان بر خواهد بود اما وزیر ورزش تاکید دارد اصلاحات در زمان مقتضی انجام گیرد و برای نهایی شدن مسیر قانونی خود را طی کند.
وی در ارتباط با اهداف و برنامه های آینده وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: هدف ما ابتدا موفقیت در بازیهای آسیایی ناگویا و سپس المپیک 2028 لس آنجلس است برای این منظور تمام تمهیدات لازم را به کار خواهیم بست تا ورزشکاران بدون دغدغه خاطر مسیر را طی کنند. صد میلیارد به فدراسیون فوتبال دادیم گفتیم همین مقدار را هم خودش بیاورد. فوتبال باید دوره قبل بازی های آسیایی مدال میگرفت که میسر نشد اما این بار انتظار داریم اشتباهات گذشته تکرار نشود. فدراسیون ها باید از هوش مصنوعی و تکنولوژیهای جدید در راستای موفقیت استفاده کنند.
هاشمی خاطرنشان کرد: موضوع دیگری هم که مطرح است دریافت حقوق روسای فدراسیونهاست که آن را هم در دست بررسی داریم تا مبادا با چارچوبهای متعارف همخوانی نداشته باشد. بودجه کوراش را مستقل کردیم. برای MMA هم بودجه تعیین کردیم. در مورد جودو ما هم نگرانیهایی داریم. تعلیق چهار ساله این فدراسیون آسیب زیادی به آن زد که امیدوارم رفته رفته خودش را پیدا کند. جلو برخی مطالعات را گرفتیم تا بی جهت سرمایه هدر نرود. برخی از این مطالعات توجیه و بازدهی نداشت و ناچار شدیم برخلاف میلمان، 17 میلیارد را به خزانه بازگردانیم. پروژه باید در چهار چوب قانونی و بر اساس نیاز تعریف شده باشد در غیر این صورت بی نتیجه خواهد ماند. تاکید میکنم وزارت ورزش نسبت به ورزش بانوان و بخش همگانی اعتقاد راسخ دارد و این دو بخش مهم و تاثیر گذار را با تمام وجود حمایت میکند.
انتهای پیام/