گام به سوی توسعه کشت شاهدانه برای تولید فرآورده‌های طبیعی

اقتصاد ایران: شاهدانه با خواص درمانی منحصر به فرد خود در صنایع دارویی، غذایی و بهداشتی وارد عرصه جدیدی از تولیدات طبیعی می‌شود. با بهره‌گیری از ویژگی‌های کانابیدیول (CBD)، ایران در حال توسعه زیرساخت‌های لازم برای تولید فرآورده‌های این گیاه ارزشمند است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایفدانا، علی صفا، مدیرکل فرآورده‌های طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو، با تأکید بر اهمیت گیاه شاهدانه در صنایع مختلف، گفت: شاهدانه یکی از گیاهان ارزشمندی است که به دلیل خواص درمانی خود در حوزه‌های دارویی، غذایی و بهداشتی کاربرد گسترده‌ای دارد. یکی از ترکیبات برجسته این گیاه، کانابیدیول (CBD) است که برخلاف تتراهیدروکانابینول (THC) هیچ خاصیت روانگردانی ندارد و بر روی ذهن تأثیری نمی‌گذارد.

خواص درمانی کانابیدیول: کاهش درد و اضطراب

کانابیدیول به دلیل ویژگی‌های ضدالتهابی و ضد درد خود، در درمان بیماری‌هایی مانند صرع، دردهای عصبی و التهاب‌های مزمن مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، این ماده طبیعی برای کاهش اضطراب و بهبود کیفیت خواب نیز مؤثر است. در سال‌های اخیر، استفاده از محصولات حاوی CBD در بسیاری از کشورها افزایش یافته است و شاهد تولید فرآورده‌هایی چون روغن، کپسول، کرم‌های موضعی و حتی خوراکی‌هایی مانند شکلات و آدامس با این ترکیب هستیم.

توسعه تولیدات داخلی در ایران

صفا از برنامه‌های در دست اقدام برای توسعه کشت شاهدانه در ایران خبر داد و گفت: تولید و توزیع فرآورده‌های حاوی کانابیدیول تحت نظارت دقیق سازمان غذا و دارو قرار دارد. هدف این است که با توسعه زیرساخت‌های لازم، تولیدات داخلی قادر به تأمین نیاز کشور به این محصولات باشند و از واردات بی‌نیاز شویم.

این برنامه‌ها نشان از عزم راسخ برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های داخلی و افزایش تولید فرآورده‌های طبیعی دارد که نه تنها می‌تواند اقتصاد کشور را تقویت کند بلکه به بهبود سلامت جامعه نیز کمک خواهد کرد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ