دارویار رانت دارویی را زدود

اقتصاد ایران: وزیر سابق بهداشت با اشاره به اجرای طرح «دارویار» در دولت شهید رئیسی گفت: این طرح با حذف ارز ترجیحی و اختصاص مستقیم یارانه دارو به مردم، زمینه رانت و فساد را در بازار دارویی کاهش داد و گامی مهم در حمایت از تولید داخلی و شفاف‌سازی نظام دارویی کشور بود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،بهرام عین‌اللهی، وزیر پیشین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به چالش‌های دارویی کشور، اجرای طرح «دارویار» را یکی از اقدامات اساسی دولت شهید رئیسی برای اصلاح ساختار تخصیص ارز در حوزه دارو عنوان کرد.

او توضیح داد که پیش از این، ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردکنندگان دارو پرداخت می‌شد، اما این سیاست نه‌تنها باعث کاهش قیمت‌ها نمی‌شد، بلکه با ایجاد رانت و پرداخت مبالغ کلان در سایه پیش‌فاکتورها و نوسانات نرخ ارز، شفافیت را از بازار دارو گرفته بود.

عین‌اللهی تأکید کرد: با اجرای طرح دارویار، ارز دارویی به‌جای اختصاص به واردکننده، به شکل غیرمستقیم و از طریق یارانه به مصرف‌کننده نهایی اختصاص یافت. نرخ ارز نیز از ۴۲۰۰ تومان به نرخ نیمایی تغییر کرد، اما مابه‌التفاوت آن توسط دولت پوشش داده شد تا فشار قیمتی بر مردم وارد نشود.

او افزود: این سیاست باعث کاهش محسوس رانت در نظام دارویی کشور شد و همزمان با افزایش شفافیت، مسیر حمایت از تولید داخل نیز هموارتر گردید.

وزیر سابق بهداشت همچنین به اقدامات دولت برای تقویت زیرساخت‌های درمانی در مناطق کم‌برخوردار اشاره کرد و گفت: بیش از ۳۸۰ دستگاه تجهیزات پزشکی پیشرفته به شهرستان‌ها ارسال شد که این موضوع نقش مهمی در کاهش مراجعه بیماران به تهران برای خدمات تشخیصی ایفا کرده است.

عین‌اللهی در پایان خاطرنشان کرد: تمرکز دولت بر عدالت در سلامت و تمرکززدایی از خدمات درمانی، یکی از نقاط قوت قابل توجه دولت شهید رئیسی بود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ