حسابرسی سیستمی تاثیر به سزایی در تحقق شعار سال دارد

اقتصاد ایران: عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در خصوص اهمیت مالیات‌ستانی عادلانه و هوشمند در جهت هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید و تحقق شعار سال، بر لزوم اصلاح نظام اقتصادی و مالی کشور تأکید کرد.

محمد سراج، نماینده مردم اسلامشهر، پردیس، تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در تبیین اهمیت جهت‌دهی صحیح به سرمایه‌ها در کشور و تحقق شعار سال، با اشاره به نقش کلیدی نظام مالیاتی و شفاف‌سازی اقتصادی، بر لزوم هوشمندسازی فرآیندها و ایجاد انگیزه برای سرمایه‌گذاری در تولید تأکید کرد.

وی با اشاره به نام‌گذاری سال توسط مقام معظم رهبری با عنوان «هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید»، تصریح کرد: «اگر ما بتوانیم سرمایه کشور را به سمت تولید هدایت کنیم، بسیاری از چالش‌های اقتصادی کشور برطرف خواهد شد. تولید، ستون فقرات یک اقتصاد پویاست و بدون تولید، سایر مؤلفه‌ها نیز دچار اختلال می‌شوند.»

سراج با تحلیل وضعیت کنونی سرمایه‌گذاری در کشور اظهار داشت: «سرمایه‌های ملی ما امروز در بخش‌های غیرمولد انباشته شده‌اند. یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کنونی، دپوی گسترده ارز و طلا در منازل مردم است. امروز برآورد می‌شود که بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه نقدی در قالب ارز در منازل نگهداری می‌شود. اگر تنها ۲۵ میلیون خانوار در کشور را در نظر بگیریم و فقط ۵ میلیون از آن‌ها ۱۰ تا ۲۰ هزار دلار در خانه ذخیره داشته باشند، به‌راحتی این رقم به صد میلیارد دلار می‌رسد.»

نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «این سرمایه انباشته در منازل، اگر به چرخه تولید و صنایع حیاتی مانند صنعت نفت تزریق شود، می‌تواند به‌طور کامل وابستگی کشور به خام‌فروشی را از بین ببرد. اما متأسفانه در حال حاضر این سرمایه به جای تبدیل شدن به محرک رشد تولید، به یک ذخیره بی‌اثر و حتی مخرب بدل شده است.»

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با تأکید بر اهمیت مالیاتی ستانی عادلانه در کشور افزود: «در دهه‌های گذشته بیشتر مالیاتی که اخذ می‌شود، از بخش شفاف اقتصاد بود؛ بخشی که فقط حدود یک چهارم تا یک هشتم کل اقتصاد کشور را تشکیل می‌دهند. در مقابل، بخش زیرزمینی و غیررسمی اقتصاد، از زیر بار مالیات شانه خالی می‌کند. این در حالی است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته، حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی از محل مالیات تأمین می‌شود؛ اما در کشور ما این رقم تنها حدود ۶ درصد است. اما می‌توان با حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی و اخذ مالیات سیستمی و آنلاین اقدام به اخذ مالیات عادلانه از تمام فعالان اقتصادی کرد و جلوی اخذ مالیات‌های غیرعادلانه از برخی تولید کنندگان گرفته می‌شود.»

وی با اشاره به ضرورت اعمال مالیات بر ثروت‌های راکد، تأکید کرد: «مالیات بر سرمایه‌های غیرمولد، نه‌تنها ضدتولید نیست، بلکه راهکاری مؤثر برای آزادسازی سرمایه‌ها و هدایت آن‌ها به سمت تولید است. در حالی که ما هنوز شاهد معاملات قولنامه‌ای ثبت‌نشده‌ای هستیم که هیچ‌گونه مالیاتی از آن‌ها اخذ نمی‌شود، باید با ابزارهای هوشمند و قوانین مؤثر، شفافیت و عدالت مالیاتی را محقق کنیم.»

سراج خاطرنشان کرد: «در نظام اقتصادی سالم، بار مالیاتی باید متناسب با توان مالی شهروندان توزیع شود. ثروتمندان باید سهم بیشتری بپردازند تا کشور بتواند به عدالت اجتماعی و توسعه متوازن دست یابد. این‌گونه نیست که مالیات به‌عنوان مانعی برای تولید تلقی شود؛ بلکه می‌توان با سیاست‌گذاری مناسب، مالیات را از عاملی بازدارنده به عاملی محرک برای سرمایه‌گذاری مولد و رشد و رونق تولید تبدیل کرد.»

وی در پایان تصریح کرد: «اگر بتوانیم با حسابرسی سیستمی مسیر سرمایه را از بازارهای غیرمولد مانند ارز، طلا و مسکن به سمت تولید سوق دهیم، در کنار مبارزه با تورم، اشتغال، توسعه و عدالت اقتصادی نیز به‌طور هم‌زمان محقق خواهد شد. این هدف، نیازمند عزمی جدی برای اصلاح نظام مالیاتی و حسابرسی دقیق از گردش ثروت در کشور است.»

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ