هشدار پلیس در مورد افزایش سرقت در زمان خاموشی معابر و خیابانها
اقتصاد ایران: تاریکی معابر، تهدیدی جدی برای امنیت عمومی است که باعث افزایش جرایم و احساس ناامنی در محلات میشود و توجه به رفع این مشکل بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش خبرنگار مهر، کمنور بودن محلهها و خیابانهای شهری در تهران و دیگر کلانشهرها، تهدیدات جدی برای امنیت عمومی به همراه دارد. تاریکی شبانه نه تنها فضای مناسب برای وقوع سرقتها و جرایم دیگر فراهم میآورد، بلکه احساس ناامنی را در دل ساکنان ایجاد میکند. این وضعیت به ویژه در محلههایی که چراغهای خیابان و معابر آنها یا روشن نمیشود یا کمنور هستند، بیشتر خود را نشان میدهد.
پیش از این شاهد وقوع چندین حادثه ناگوار در محلههای تاریک بودهایم. وقوع چنین جرایمی بهویژه در ساعات پایانی شب، زمانی که خیابانها خلوت هستند، بیتوجهی به ضرورت روشنایی را بیش از پیش نمایان میکند.
نبود نور مناسب در محلهها یکی از مهمترین عوامل تسهیل کننده وقوع جرایم است. محلههایی که به دلیل مشکلات روشنایی از امنیت کمتری برخوردارند، به راحتی به محلهایی برای وقوع سرقتهای شبانه، زورگیریها و دیگر رفتارهای جنایتکارانه تبدیل میشوند.
پیشگیری از جرم نیازمند مشارکت همهجانبه دستگاههاست
در بسیاری از مناطق شهری، مکانهای خلوت، تاریک و بیدفاع به کانونهایی برای ارتکاب جرایم مختلف تبدیل شدهاند؛ نقاطی که نبود نظارت کافی، روشنایی مناسب و تجهیزات کنترلی، فرصت مناسبی را برای مجرمان فراهم میکند.
سرهنگ نثاری در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر نقش حیاتی پیشگیری در کاهش جرایم شهری، و هشدار در مورد فعالیت سارقان با سو استفاده از تاریکی شب اظهار داشت: پلیس قطعاً تمام توان و ظرفیت خود را برای پیشگیری انتظامی از وقوع جرم به کار گرفته، اما آنچه از این نوع پیشگیری مهمتر است، توجه به پیشگیری وضعی و اجتماعی است.
وی افزود: پیشگیری وضعی نیازمند همکاری جدیتر دستگاهها و نهادهایی مانند شهرداریها، وزارت راه و سایر سازمانهای مسئول است تا بتوانند نقاط خلوت و اصطلاحاً بیدفاع شهری را با پوششهای اپتیکی، الکترونیکی و حتی ارتقا روشنایی بهگونهای ایمنسازی کنند که فرصت ارتکاب جرم از مجرمان سلب شود.
سرهنگ نثاری خاطرنشان کرد: کاهش جرم تنها با تلاش پلیس محقق نمیشود و لازم است سایر نهادها نیز نقش خود را در حوزه پیشگیری ایفا کنند. از جمله نگرانیهای اصلی مردم ساکن در این محلهها، وقوع سرقتهای شبانه و تهدیدات جسمی است. با وجود تاریکی، سارقان به راحتی وارد میشوند و مردم را تهدید میکنند.
گفتنی است؛ با توجه به اثرات منفی که تاریکی شبانه بر امنیت محلهها دارد، اقدامات فوری و مؤثر میتواند به رفع این مشکل کمک کند و تا حد امکان از قطعی برق در خیابانها جلوگیری شود.
همزمان با ناترازی انرژی و قطعی برق افزایش گشتهای پلیس در مناطق کمنور و پرخطر، از اقداماتی است که میتواند تأثیر زیادی در تأمین امنیت شبانه داشته باشد. حضور مستمر پلیس در ساعات شب، علاوه بر ایجاد احساس امنیت برای مردم، موجب جلوگیری از جرایم خواهد شد. این گشتها نه تنها امنیت را افزایش میدهند، بلکه نشاندهنده اراده پلیس در تأمین امنیت عمومی است.
استفاده از انرژی خورشیدی و همکاری مستمر شهرداریها با پلیس و دیگر نهادهای مرتبط نیز در این زمینه حائز اهمیت است. برنامهریزیهای شهری برای تأمین روشنایی خیابانها و بهبود زیرساختها، مانند ایجاد پارکها و فضاهای عمومی روشن، باید در دستور کار شهرداریها قرار گیرد. این اقدامات بهویژه در محلههای پرخطر، باعث ارتقا کیفیت زندگی شهری و کاهش جرایم میشود.