اختصاص ۲۰ درصد از مجوزهای جذب هیأت علمی دانشگاهها به نخبگان
اقتصاد ایران: رئیس مرکز امور هیأت علمی وزارت بهداشت از اختصاص تا ۲۰ درصد از مجوزهای جذب هیأت علمی دانشگاهها به نخبگان بنیاد ملی نخبگان خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در نشست هماندیشی اعضای هیأت نخبه با معاون آموزشی وزارت بهداشت، دکتر سید جلیل حسینی، معاون آموزشی وزارت بهداشت بر اهمیت نقش دانشگاهها در تربیت نسلهای آینده و ارتقاء دانش و اخلاق تاکید کرد و گفت: همه ما به نوعی معلم دانشگاه هستیم و این یکی از بزرگترین مسئولیتها و نقشهاست که به ما فرصت میدهد تا نسل آینده را به درجات بالای دانش و اخلاق برسانیم.
حسینی در این نشست به چالشهای موجود در دانشگاهها و آموزش پزشکی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، دانشگاهها تحت تأثیر مسائل مختلف قرار دارند که کاهش استقبال از رشتههای مختلف و مشکلات زیادی را به همراه داشته است. این مسائل به ویژه در حوزه درمان و فشارهای کاری دستیاران پزشکی موجب نگرانی شده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت همچنین بر اهمیت ارتباط نزدیک و مداوم با اساتید و دانشجویان بهمنظور شناسایی و رفع مشکلات تأکید و بیان کرد: مسئولیت ما در این زمینه بسیار مهم است و دانشگاهها باید بهگونهای اداره شوند که هم در جهت رشد علمی و هم در جهت خدمت به جامعه حرکت کنند. نباید بگذاریم که از این فرصتها و ظرفیتها به درستی استفاده نشود.
وی در ادامه به مسئله عدالت آموزشی و تسهیلگری اشاره و خاطرنشان کرد: کیفیت آموزش باید در تمامی سطوح حفظ شود و تمامی افراد باید از خدمات آموزشی و پژوهشی به یک اندازه بهرهمند شوند. در این راستا، برنامههای تحول در آموزش پزشکی و طرحهای مشابه باید بهطور جدی پیگیری شوند.
حسینی همچنین از چالشهای اقتصادی موجود در دانشگاهها و مراکز آموزشی سخن گفت و افزود: بودجههای تخصیص داده شده به دانشگاهها و مراکز آموزشی، به ویژه در حوزه تجهیزات و منابع، کافی نیست و باید تلاش کنیم تا با همکاری تمامی نهادها و ارگانها شرایط بهبود یابد.
وی همچنین به مشکلات زیرساختی در دانشگاهها، مانند کمبود خوابگاهها، کلاسهای نامناسب و تعداد زیاد دانشجویان در بیمارستانها، اشاره کرد و نقش رسانهها را در کنار وزارت بهداشت مهم دانست.
معاون آموزشی وزارت بهداشت همچنین با اشاره به اهمیت ایجاد کارگاههای مدیریتی و جانشینپروری برای اساتید و دانشجویان نخبه گفت: دانشگاهها باید در سطح بینالمللی شناخته شوند و در زمینههای مختلف علمی پیشرفت کنند. در این راستا، ایجاد کارگاههای مدیریتی برای اساتید و دانشجویان نخبه ضروری است تا در آینده بتوانند به مدیریتهای بالاتر و چالشهای پیچیدهتر بپردازند.
حسینی ابراز امیدواری کرد که با همافزایی و همکاری همه نهادها، مشکلات موجود شناسایی و حل شده و شاهد پیشرفتهای قابل توجهی در دانشگاهها و آموزش پزشکی باشیم.
محمد جلیلی، رئیس مرکز امور هیأت علمی وزارت بهداشت نیز با اشاره به اهمیت جذب نخبگان علمی به دانشگاههای علوم پزشکی کشور، اعلام کرد: افرادی که برای عضویت در هیات علمی دانشگاه در قالب طرح «جهت» مورد تایید بنیاد ملی نخبگان قرار میگیرند، می توانند با تایید هیأت های اجرایی جذب دانشگاههای کشور و خارج از فراخوان عمومی جذب شوند.
رئیس مرکز امور هیأت علمی وزارت بهداشت از اختصاص تا 20 درصد از مجوزهای جذب هیأت علمی دانشگاهها به نخبگان بنیاد ملی نخبگان خبر داد و گفت: این اقدام در راستای ارتقای سطح علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور و حمایت از نخبگان علمی کشور صورت میگیرد.
وی افزود: در سال 1403، بیش از 70 پرونده از نخبگان معرفیشده از سوی بنیاد ملی نخبگان در دست بررسی قرار گرفته است و تعداد زیادی جذب شده یا در فرآیند جذب هستند. علاوه بر این، افرادی که از با داشتن امتیازات نخبگی مورد تایید بنیاد در فراخوان شرکت می کنن نیز از امتیاز ترجیحی برخوردار می شوند.
جلیلی تأکید کرد: هدف ما تسهیل و تسریع فرآیند جذب نخبگان در دانشگاهها است تا این عزیزان بهسرعت وارد عرصههای علمی و پژوهشی شوند و بتوانند در ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش در دانشگاهها نقش مؤثری ایفا کنند.
رئیس مرکز امور هیأت علمی همچنین از تلاشهای معاونت آموزشی وزارت بهداشت برای تسریع در فرآیندهای قانونی و اداری جذب نخبگان خبر داد و گفت: به منظور تسریع در روند بررسی صلاحیتهای عمومی نخبگان هیاتی در مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت تشکیل شده است.
وی از دانشگاهها خواست تا با توجه به ظرفیت علمی نخبگان، زمینههای لازم را برای حضور و فعالیتهای علمی آنان فراهم کنند و افزود: انتظار داریم افرادی که با عنوان نخبه شناخته میشوند با توانمندیهای خود منشأ تحولات اساسی در دانشگاهها و سیستم آموزش عالی کشور شوند.
انتهای پیام/