سیستم فست شارژ BYD بازی را عوض میکند
اقتصاد ایران: عصر خودرو- شرکت چینی BYD به تازگی از تکنولوژی جدید شارژ فوقسریع به اسم شارژ مگاواتی رونمایی کرده که میتواند یک تحول چشمگیر در صنعت خودرو های برقی ایجاد کند. این سیستم که در ۲۷ مارس ۲۰۲۵ طی نمایشگاه بینالمللی خودرو در Chongqing چین به نمایش درآمد، از توان شارژ بیسابقه ۱۰۰۰ کیلووات یا ۱ مگاوات برخوردار بوده و میتواند در مدت تنها ۵ دقیقه حدود ۴۰۰ کیلومتر برد مسافت به خودرو اضافه کند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، تکنولوژی شارژ مگاواتی BYD بخشی از پلتفرم جدید این شرکت با نام Super e-Platform 1.0 است. این پلتفرم اولین معماری 1000 ولتی تولید انبوه در دنیاست که امکان شارژ با سرعت 10C را برای خودرو های سواری فراهم میکند.
کمپانی BYD در این سیستم از باتری های Blade Battery+ بهره میبرد که با تکنولوژی خنک کاری با مایع و استفاده از تراشه های سیلیکون کاربید با ولتاژ 1500 ولت، کارایی و ایمنی بالایی ارائه میدهند.
در آزمایشهای اولیه این تکنولوژی، مدل های Han L و Tang L توانستند در مدت زمان 4.5 دقیقه از 7 درصد به 50 درصد شارژ برسند.
یکی از نقاط قوت این تکنولوژی، سرعت بالای آن در مقایسه با رقبا است. در بحث مقایسه باید گفت که ایستگاه های Tesla V4 حداکثر توان 500 کیلووات ارائه میدهند، در حالی که شارژر های جدید BYD با توان 2 برابر، گوی رقابت را از بسیاری از شرکت های فعال در حوزه شارژ سریع ربودهاند. این امر میتواند نگرانی کاربران درباره زمان طولانی شارژ خودرو های برقی را تا حد زیادی برطرف کرده و به پذیرش گستردهتر این مدل خودرو ها کمک کند.
از نظر زیرساخت هم BYD یک برنامه بلند پروازانه برای توسعه این فناوری دارد. این شرکت قصد دارد تا پایان سال 2025 بیشتر از 4000 ایستگاه شارژ مگاواتی در چین راهاندازی کند. این ایستگاه ها با استاندارد های بینالمللی مثل CCS و GB/T سازگار هستند و میتوانند خودرو های مختلف را با حداکثر توان قابل پشتیبانی شارژ کنند. همچنین گفته شده که BYD از باتری های ذخیرهساز انرژی در ایستگاه ها استفاده میکند تا فشار وارد شده به شبکه برق را کاهش داده و هماهنگی بیشتری با انرژی های تجدیدپذیر برقرار کند.
با وجود همه نکات مثبت و مزایای این سیستم، پیاده سازی کامل این تکنولوژی با چالش های مختلفی مواجه است که از میان آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
. هزینه های بالا برای احداث زیرساخت های لازم
. نیاز به آپدیت کردن شبکه برق و استاندارد شدن با مدل های جهانی
با وجود همه موانع و چالش ها، کمپانی BYD با این تکنولوژی خود گام مهم و تاثیر گذاری در جهت آیندهای پایدارتر و سریعتر برای حمل و نقل الکتریکی برداشته است. این تکنولوژی نه تنها نقطه عطفی برای صنعت خودروسازی چین است بلکه میتواند معادلات بازار جهانی خودرو های برقی را نیز تغییر دهد.