ایجاد "رشد متوازن در هوش مصنوعی" وظیفه حاکمیت

اقتصاد ایران: رئیس اندیشکده هوش مصنوعی و حکمرانی با بیان اینکه «یکی از وظایف حاکمیت، ایجاد رشد متوازن در زمینه هوش مصنوعی است.» گفت: ۱۰ سال دیگر تاریخ بشر به انسان‌های قبل از هوش مصنوعی و بعد از آن تقسیم می‌شود.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم،  بالغ بر هزار نفر از نخبگان جوان، خانواده‌های آنها و چهره‌های مطرح حوزه هوش مصنوعی و فناوری با گردهمایی در دانشگاه تهران، در مراسم اختتامیه چهارمین دوره مسابقات کشوری خلاقیت و نوآوری آیوکاپ شرکت کردند.

در این مسابقه ملی نفرات برتر در زمینه‌های چالش‌های برنامه نویسی و هوش مصنوعی و ایده‌های نوآورانه مورد تقدیر قرار گرفتند. همچنین در این رویداد از برگزیدگان مسابقات بین الملل هوش مصنوعی، برنامه نویسی و مهارت فرانسه و ترکیه نیز تقدیر به عمل آمد.

مسابقات آیوکاپ هر ساله در زمینه ایده‌پردازی، نوآوری و چالش‌های برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی برگزار می‌شود. در این دوره از مسابقات، جایزه نقدی 300 میلیون ریالی به برندگان بخش جایزه بزرگ، حوزه‌های هوش مصنوعی و برنامه نویسی تعلق پیدا کرد. شرکت کنندگان در بخش چالش‌های این مسابقات یک ماه بصورت آنلاین فرصت انجام چالش‌ها را داشتند. بخش ایده‌ها نیز در 10 بخش شامل پزشکی، صنعت، کسب و کار و کارآفرینی، آموزش، مالی و سرگرمی، ورزش و سلامت، هنر، سرگرمی، مدیریت و پوشاک و مد برگزار شد.

آموزش به روز هوش مصنوعی؛ یک ضرورت ملی

در ابتدای این مراسم، مجید تجن جاری بنیان‌گذار استارتاپ «آیولرن» با اشاره به پیشرفت روزافزون فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، آموزش در زمینه‌های مختلف هوش مصنوعی را از ضرورت‌های کشور خواند و گفت: آموزش‌های به‌روز در حوزه هوش مصنوعی و برنامه‌نویسی مبتنی علم روز دنیا از ضرورت‌هایی است که باید از سوی مراکز آموزشی و دانشگاهی مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: بر این اساس ما به سهم خود، دوره‌های پیشرفته‌تر از قبل، از جمله برنامه‌نویسی کوانتومی را به‌صورت تخصصی در اختیار مخاطبان قرار می‌دهیم تا جوانان ایرانی در کنار رهبران فناوری جهان، مستحکم‌تر از قبل حاضر شوند.

این مدیر و کارآفرین جوان حوزه هوش مصنوعی، مسابقات آیوکاپ را بزرگ‌ترین رویداد برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی کشور خواند و خاطرنشان کرد: آینده ایران را جوانانی خواهند ساخت که در حوزه‌های نوین مانند هوش مصنوعی رشد یافته‌اند. از اینرو باید از این جوانان آینده ساز با تمام توان حمایت کرد. خانواده‌های حاضر در این جمع نیز باید به فرزندان خود افتخار کنند که در مسیر ساختن آینده ایران اسلامی گام برمی‌دارند.

هوش مصنوعی ,

وی ادامه داد: در این مراسم، مدیرانی از برخی صنایع نیز حضور دارند. امیدواریم در آینده‌ای نزدیک، مقام‌آوران آیوکاپ و برندگان سایر مسابقات بین‌المللی و نخبگان جوان هوش مصنوعی به صنعت کشور کمک کنند. چراکه هوش مصنوعی آینده جهان را می‌سازد و از دیدگاه متخصصان این حوزه می‌توان راه‌حل‌هایی برای حل چالش‌های صنعت ارائه داد.

تیمی جوان با متوسط سن 22 سال

بنیان‌گذار این استارتاپ همچنین اظهار کرد: باید به جوانان ایمان داشته باشیم. این جوانان می توانند، بزرگترین مشکلات را حل و فصل کنند. برای مثال در حال حاضر در مجموعه ما 200 نفر در در حال کار هستند که متوسط سن آنها 22 سال است. حتی متوسط سن مدیران آیولرن حدود 25 سال است. این از نقاط قوت مجموعه ماست. ما توانستیم با تیمی جوان به این دستاوردها برسیم. این یک مسیر فوق‌العاده برای آینده است که ما با جوانان آنرا رقم زده‌ایم.

کمیسیونی برای تاثیرگذار بر سیاست‌های کلان

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان دیگر سخنران این مراسم بود که با انتقاد از برخوردها و تصمیم‌گیری‌های هیجانی با مقوله هوش مصنوعی، اظهار امیدواری کرد؛ بخش خصوصی با به‌کارگیری جوانان مسلط به هوش مصنوعی و آموزش در این حوزه، این فضا را متحول کند.

حسین زاهدی با اشاره به راه‌اندازی کمیسیون تخصصی هوش مصنوعی در این مجموعه و اداره آن از سوی آقای مجید تجن جاری گفت: ما به عنوان یک نهاد غیردولتی با راه‌اندازی کمیسیون هوش مصنوعی تلاش کردیم تا در نقشه راه‌ و استراتژی کلان کشور در این حوزه اثرگذار باشیم. بدین ترتیب مباحث مختلفی را از طریق مجاری قانونی از جمله کارگروه تخصصی مجلس اسلامی، پیگیری کرده‌ایم تا خلاها و موانع پیش‌روی فعالان این حوزه رفع شود.

وی با اشاره به نبود نقشه‌ راه جامع برای توسعه هوش مصنوعی در کشور و چالش‌های زیرساختی متعددی که در این مسیر وجود دارد، تصریح کرد: جوانان متخصص، تولید علم و همچنین موسسات آموزشی خصوصی و برخی دانشگاه‌ها، نقاط قوت کشور در زمینه هوش مصنوعی هستند.

ضرورت تجاری‌سازی ایده‌های آیوکاپ

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان با تاکید بر لزوم تجاری‌سازی ایده‌های مسابقات آیوکاپ، این رقابت‌ها را فرصتی برای جهش در زمینه هوش مصنوعی و جبران عقب‌ما‌ندگی‌ها خواند و گفت: کشورها از جمله اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) و CIS در شمال ایران، استراتژی‌های علمی و کاربردی در حوزه هوش مصنوعی دارند؛ ما نیز امیدواریم از طریق کمیسیون و تشکل‌های بخش خصوصی این راه را هموار سازیم.

هشدار درباره رشد نامتوازن در هوش مصنوعی

همچنین سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع علمی،کاربردی در این مراسم ، رشد کاریکاتوری در پدیده‌های علمی را یکی از آفت‌هایی دانست که کشور را به پیشرفت نمی‌رساند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباس نصیری‌فرد، اطلاعات برخی مدیران از هوش مصنوعی را ابتدایی و ضعیف دانست و گفت: برخی نخبگان و دانش آموختگان هوش مصنوعی به سرعت در حال حرکت در این حوزه هستند و به موازات رشد جهانی پیش می‌روند. این در حالی است که رشد بسیاری از مدیران و مسئولان متوازن با بخش‌های دیگر جامعه نیست. در واقع با یک رشد نامتوازن بین مردم و مسئولان مواجه هستیم.

هوش مصنوعی باید به جامعه تسری پیدا کند

رئیس اندیشکده هوش مصنوعی و حکمرانی با بیان اینکه «یکی از وظایف حاکمیت، ایجاد رشد متوازن در زمینه هوش مصنوعی است.» ادامه داد: 10 سال دیگر تاریخ بشر به انسان‌های قبل از هوش مصنوعی و بعد از آن تقسیم می‌شود.

نصیری‌فرد در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر در زمینه هوش مصنوعی ابزار این حوزه به‌شدت در حال رشد است، اما مبانی چندان مورد توجه قرار نگرفته است. در حالی‌که در سطح جهان، دانشمندان علوم انسانی و علوم کامپیوتر با هم هوش مصنوعی را طراحی کرده‌اند و با هم به پیش می‌برند، اما در کشور ما، مبانی اخلاقی هوش مصنوعی جای کار داریم.

آموزش هوش مصنوعی؛ از هشت ساله تا 70 ساله

رئیس اندیشکده هوش مصنوعی و حکمرانی در انتها تأکید کرد: یکی از افرادی که از مرحله علم عبور کرده و یا کارآفرینی در حوزه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال، به ایجاد توازن در این زمینه کمک می‌کند، مجید تجن‌جاری است. او به معنای واقعی فرزند ایران است. از این باب می‌گویم که شاگردان او در همه استان‌ها و در بین همه اقشار جامعه حضور دارند. حتی برخی روحانیون هم شاگرد او هستند. او هم می‌توانست مانند بسیاری از افراد، از ایران مهاجرت کند اما برای کشورش ماند و قشرهای مختلف جامعه را آموزش می‌دهد. از هشت‌ساله تا 70 ساله در این مجموعه آموزش می‌بینند؛ آن‌هم آموزش غیرمتوازن. این در حالی است که آموزش غیرمتوازن کار راحتی نیست.

آغاز، نه پایان

دیگر سخنران این مراسم مائده کاظمی از مدیران ارشد آکادمی آیولرن بود که طی سخنانی گفت: اختتامیه به‌معنای پایان است، اما این رویداد اختتامیه نیست، بلکه نقطه آغاز فعالیت است. مهم‌ترین اهداف ما پرورش جوانان پیش‌رو در حوزه هوش‌مصنوعی، برنامه‌نویسی و تکنولوژی است و تعدد حضار تحقق این هدف را ثابت می‌کند.

هوش‌مصنوعی در کنار ماست

وی با اشاره به اینکه هوش‌مصنوعی مرزهای توانمندی انسان را تغییر می‌دهد، اضافه کرد: هوش‌مصنوعی تنها در فیلم‌های علمی و تخیلی نیست، بلکه امروز در کنار ماست. از گوشی‌های هوشمند تا تکنولوژی‌های پیشرفته پزشکی، همه از هوش‌مصنوعی استفاده می‌کنیم. باید گفت هوش‌مصنوعی شریک فکری انسان‌ها برای ساختن آینده‌ای بهتر است.

خلاقان، صاحبان آینده‌اند

این مدیر حوزه هوش‌مصنوعی ادامه داد: بزرگ‌ترین پیشرفت‌ها زمانی رخ داده که انسان از حاشیه امن خارج و وارد دنیای ناشناخته‌ها شده است. امروز این دنیای ناشناخته، هوش‌مصنوعی است. انسان‌های خلاق صاحبان آینده هستند. برای ساختن آینده نباید هوش‌مصنوعی را تهدید بدانیم، بلکه باید به‌عنوان فرصت به آن نگاه کرد.

وی یادآور شد: بسیاری می‌ترسند که هوش‌مصنوعی جای آن‌ها را بگیرد اما در اکثر مواقع با پیشرفت تکنولوژی، مشاغل جدید به‌وجود آمده است. پس چه بهتر که این مشاغل در اختیار ما باشند.

یادگیری برنامه‌نویسی، یادگیری تفکر است

کاظمی خاطرنشان کرد: استیو جابز می‌گوید که همه انسان‌ها باید برنامه‌نویسی را یاد بگیرند، چراکه برنامه‌نویسی به شما می‌گوید که چگونه فکر کنید. ما در آیولرن علاوه بر آموزش هوش‌مصنوعی، نحوه فکر کردن را می‌آموزیم. زمانی یادگیری هوش‌مصنوعی و برنامه‌نویسی به‌صورت پروژه‌محور با منتور و رودمپ یک رویا بود، اما امروز این رویا به تحقق پیوسته است. در واقع آیولرن تولد یک رویا بود.

هوش‌مصنوعی ترسناک نیست

در ادامه، فرزان اسلامی دیگر مدیر ارشد استارتاپ آیولرن تصریح کرد: شاید فکر کنید که به خواسته خود در این روز و این ساعت در این مراسم حضور پیدا کرده‌اید، ولی در واقع الگوریتم‌های هوش‌مصنوعی مسیر شما را به این سمت کشانده‌اند. شما پستی در اینستاگرام دیدید یا پیامی از ربات هوش‌مصنوعی دریافت کردید و با آیولرن آشنا شدید، آموزش دیدید و برگزیده شدید. ما هم با هوش‌مصنوعی بررسی کردیم و دیدیم که امروز هوا آفتابی و خوب است. مشاهده می‌کنید که در مسیر رسیدن به اینجا از ابزارهای مختلف استفاده شده است، این قدرت هوش‌مصنوعی است.

تصمیم‌گیر باشید، نه تصمیم‌پذیر

وی با بیان اینکه «هوش‌مصنوعی با شناخت از ما و بررسی عملکرد ما می‌تواند روی تصمیمات ما تأثیر بگذارد» تصریح کرد: ما می‌توانیم جزو دسته‌ای باشیم که هوش‌مصنوعی برای ما تصمیم می‌گیرد، اما می‌توانیم جزو کسانی باشیم که از قدرت هوش‌مصنوعی استفاده می‌کنند. کسی که هوش‌مصنوعی را می‌شناسد، دنبال شغل نمی‌گردد، شغل می‌سازد و روی بقیه انسان‌ها تأثیر می‌گذارد.

تقدیر از برگزیدگان

در بخش میانی این مراسم از برگزیدگان مسابقات بین‌المللی فرانسه و ترکیه تقدیر به عمل آمد. این مسابقات در بخش‌های برنامه نویسی و هوش مصنوعی به صورت گروهی و انفرادی برگزار شد و افراد و گروههایی از ایران توانستند با کسب مدال‌های رنگارنگ پرچم پر افتخار کشورمان را در این مسابقات به اهتزاز در بیاورند.

در بخش پایانی این رویداد نیز از برگزیدگان مسابقه ملی آیوکاپ در بخش‌های چالش‌های برنامه‌نویسی، چالش‌های هوش مصنوعی ، جایزه بزرگ و همچنین ایده‌های نوآورانه تقدیر به‌عمل آمد.

اعتماد به تعهد تیم آیوکاپ

پیش از شروع این بخش مهدی قصری دبیر مسابقات آیوکاپ با اشاره به اینکه در اولین دوره این مسابقات تنها 200 نفر شرکت کرده بودند، خاطرنشان کرد: این دوره از رقابتها با استقبال چشمگیر دانشجویان مواجه شد. به گونه ای که بیش از هزار و 500 شرکت کننده داشتیم و بالغ بر 2 هزار طرح و ایده  به دبیرخانه مسابقات ارسال شد.
وی که در مسابقات بین المللی متعددی نیز همراه دانشجویان بوده است، یادآور شد: این سطح از استقبال همچون مسابقات بین المللی ترکیه و دیگر کشورها بود. این نشانگر تعهد تیم آیوکاپ و اعتماد جوانان به این رقابت‌ها و همچنین علاقه و استعداد جوانان در زمینه هوش مصنوعی و برنامه نویسی است.

قصری در انتها تصریح کرد: تیم آیوکاپ طی جلسات و برنامه ریزی 6 ماهه این مسابقات را آغاز کردند. از همان ابتدا با یک چشم انداز روشن این رقابت ها را رقم زده ایم و امیدواریم که بزودی بتوانیم از برندگان رقابت‌ها متخصصانی را برای حل مسائل و مشکلات صنایع معرفی کنیم و همچنین ایده‌های برتر را تجاری سازی کنیم.

حامیان رقابت‌ها

آیوکاپ یکی از مهم‌ترین مسابقاتی است که هرساله به‌همت آکادمی آیولرن و با همکاری نهادهای علمی و دانشگاهی برگزار می‌شود. در این دوره از مسابقات دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، جهاد دانشگاهی واحد دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی‌تکنیک تهران)، گروه صنعتی طب پلاستیک نوین، انجمن ملی صنایع پلیمر ایران، مرکز تحقیقات هوش مصنوعی AIRP، کانون دانشگاه و صنعت دانشکدگان فنی دانشگاه تهران و انجمن کامپیوتر ایران از جمله حامیان این رویداد بودند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ