نحوه ورود جهاد دانشگاهی به حوزه هوش مصنوعی؛ موازی کاری نمیکنیم
اقتصاد ایران: رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی قصد ندارد جای سایر نهادها را در هوش مصنوعی بگیرد، گفت: در تاریخ جهاد موازی کاری وجود ندارد.
دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد نحوه ورود جهاد دانشگاهی به موضوع هوش مصنوعی گفت: جهاد دانشگاهی یک نهاد تخصصی علمی و فرهنگی است و در بیش از ۴۳ سال فعالیت نشان داده که در عرصههای مختلفی توانایی دارد. در دوران مختلف مشخص شده که در عرصههایی که هیچ یک از نهادها وارد نشدند مانند سلولهای بنیادی و ... جهاد دانشگاهی وارد شده و نتیجه گرفته است.
وی افزود: وقتی مقام معظم رهبری میفرمایند که در حوزه هوش مصنوعی وارد شوید و آمادگی داشته باشید، جهاد دانشگاهی نیز احساس وظیفه میکند که با استفاده از نیروهای متخصصی که در حوزه برنامهنویسی، فناوری اطلاعات و ... دارد، در این حوزه ایفای نقش کند.
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی در پاسخ به این سوال که آیا ورود جهاد به عرصه هوش مصنوعی سبب موازی کاری نمیشود، گفت: جهاد دانشگاهی قصد ندارد جای سایر نهادها را در حوزه هوش مصنوعی بگیرد؛ در تاریخ فعالیتهای جهاد دانشگاهی کار موازی دیده نمیشود. هر زمانی که جهاد دانشگاهی پس از شروع یک فعالیت، مشاهده کرد که یک نهاد دیگر وارد آن عرصه شده، کنار میکشد، به دنبال عرصه دیگری میرود.
وی افزود: جهاد دانشگاهی میتواند در حوزه حمایت و حتی اجرای هوش مصنوعی که در آن سابقه کار دارد فعالیت کند. در حال حاضر در جهاد دانشگاهی پژوهشگاه آی تی و فناوری اطلاعات وجود دارد.
به گفته معاون آموزشی اسبق جهاددانشگاهی؛ این نهاد میتواند کمک کند تا سرعت توسعه هوش مصنوعی که در کشور کم است افزایش یابد؛ در حال حاضر سرعت مردم بیشتر از حاکمیت است.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به تاکید مقام معظم رهبری به ورود مردم و بخش خصوصی به حوزه اجرا، آیا ورود جهاد دانشگاهی به حوزه اجرای هوش مصنوعی، رقابت با مردم و بخش خصوصی نیست؟ گفت: جهاد دانشگاهی یک نهاد دولتی نیست بلکه نهادی عمومی غیر دولتی است و الان در خیلی از بخشها نیز وارد شده است؛ در این حوزه نیز قرار نیست جای کسی را بگیرد.
به گفته ایمانی خوشخو؛ در واقع شاید جهاد دانشگاهی در بحث تنظیمگری فعالیت کند ولی اگر پژوهشگری در جهاد دانشگاهی قصد ورود به حوزه اجرایی در این حوزه داشته باشد، همانند بقیه بخشها فعالیت میکند ولی در نهاد بالاسری جهاد دانشگاهی بیشتر بحث نظارت و حمایت است.
وی خاطر نشان کرد: ورود نخبههای جوان به دستگاه اجرایی بسیار دشوار است ولی در جهاد دانشگاهی درها باز است و جهاد دانشگاهی میتواند از این نخبگان جوان حمایت کند، تا اتفاقات بزرگی رخ دهد.
به گزارش مهر، چندی پیش دکتر علی منتظری رئیس جهاد دانشگاهی در مراسم تودیع و معارفه خود، با تاکید بر اینکه «منتظر کسی نمیمانیم» گفت: در جهاد دانشگاهی سازمانهای علمی جدید درست میکنیم و بهزودی «سازمان هوش مصنوعی» و «سازمان فیزیک کوانتوم» را راهاندازی میکنیم.
منتظری در حکمی، افشین صندوقدار را به عنوان مسئول راه اندازی و تشکیل سازمان پژوهش و پیشرفت هوش مصنوعی جهاددانشگاهی منصوب کرد.