آداب سفر حج تمتع

اقتصاد ایران: برای هر سفری، چه زیارتی چه سیاحتی، مقدماتی لازم است و مسافر باید آمادگی‌هایی در خود ایجاد کند تا بتواند بهره‌ی بیشتری ببرد؛ چرا که ثمرات سفر برای او اهمیت دارد که این مهم در سفر معنوی حج از اهمیت بیشتری برخوردار است.

- اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری تسنیم ، در سفر معنوی حج، ضرورت این آمادگی‌ها بیشتر جلوه می‌کند و زائر علاوه بر داشتن شرایط مالی و جسمی، باید از جنبه‌ی فکری، روحی و معنوی نیز آماده باشد. زائران خانه خدا تا آن‌جا که می‌توانند باید نهایت تلاش خود را برای بهره‌گیری حداکثری از این سفر، انجام دهند.

مقدمات و ماهیت سفر حج :

سرزمین حج، سرزمینی است سنگلاخ، بدون آب، در میان دره‌های تنگ و دارای مشکلات. تمام پیامبران و امت‌ها در همین شرایط دشوار حج به جا آورده اند. سفر حج حتی با امکانات امروزی (هواپیما، هتل) نیز سخت است. هیچ سفری به اندازه سفر مکه در گوشت، خون،پوست و مو تاثیر عمیق‌تر ندارد. باید برای یک سفر سخت آمادگی داشت و نباید انتظار راحتی مشابه عمره را داشت. هنگام تصمیم به حج، باید آسایش دنیا را رها کرد. سفر حج برای راحتی نیست. ممکن است بعد از سفر، حالت هایی دست دهد؛نهی شده از اینکه فرد بگوید دیگر نمی‌رود. اگر کسی نیت داشته باشد که سال‌های آینده مشرف شود، عمرش زیاد می‌شود.

فضیلت و پاداش حج :

سفر حج ثواب بسیار ز یادی دارد. این ثواب زیاد به دلیل سختی سفر است؛ اگر در باغ و بوستان بود، این ثواب ها به آن تعلق نمی‌گرفت. پیامبر(ص) فرموده‌اند: کسی که به حج نرود، نمیتواند به ثواب حاجیان برسد. اگر به اندازه کوه ابوقبیس طلا انفاق شود، به ثواب حج نمی رسد. هیچ عملی با ثواب حج برابری نمی‌کند. خداوند نه تنها حج‌گزار، بلکه خانواده و خویشان او را نیز می‌آمرزد. خداوند مؤمنین منطقه (شهری که حج‌گزار در آن اعمال را انجام می‌دهد، به خصوص عرفات) را نیز می‌آمرزد. اگر کسی در سفر حج بمیرد، او را به بهشت می‌برند. اجر او بر عهده خداست و مورد محاسبه قرار نمی‌گیرد. اعمالش عذاب ندارد و حساب ندارد. خداوند او را به گونه‌ای محشور می‌کند که گویی در حال صدقه دادن است. نیاز زیادی به این سفر، ثواب و پاداش آن وجود دارد و باید قدرش را دانست. کسانی که در قبرها آرمیده‌اند (اهل قبور)، دوست دارند تمام ما‌فی‌های دنیا (مالکیت تمام دارایی‌های دنیا) را بدهند تا ثواب یک سفر حج به آن ها برسد. حج مقبول از دنیا و مافی‌هایش بهتر است.3

امام علی (ع) به کسی که می‌خواست خیرات کند، توصیه فرمود که در حج هزینه کند، زیرا چیزی برتر از حج نمی‌شناسد. توصیه می‌شود در وصیت نامه‌ها مبلغی برای هزینه در زمینه حج تعیین شود. ثواب هزینه کردن در راه حج در روایات مختلف آمده است: یک درهم معادل 100، 20هزار، 100 هزار، یک میلیون یا دو میلیون درهم که بستگی به معرفت و تلاش افراد دارد.در روز عرفات، خداوند به فرشتگان خود افتخار می‌کند به بندگانی که با سختی و غبارآلوده به آنجا آمده‌اند. خداوند می‌فرماید که آنها را آمرزیده است.

آداب و آمادگی‌های سفر حج :

هنگام خرید کردن در سفر حج، باید اجناس را پنهان کرد و به گونه‌ای رفتار نشود که همسفران (با توجه به اوضاع اقتصادی) دلشان بسوزد که شما خرید کرده‌اید. نباید سعی در نشان دادن خرید داشت.

هزینه حج و عمره باید از مال حلال باشد.اگر هزینه از راه حرام (فریب، ربا، خیانت، سرقت) باشد، حج، عمره، زکات، صدقه و زیارت پذیرفته نیست.وقتی فردی با مال حرام لبیک بگوید، از جانب خدا ندا می‌آید: "لا لبیک عبدی" (بنده ی من، لبیک تو را نمی‌پذیرم).

قبل از سفر حج، تنظیم وصیت‌نامه ضرورت دارد. سفر حج، سفری است که معلوم نیست بازگشتی در آن باشد و چه بسا مرگ گریبان‌گیر شود. دوستانی بوده‌اند که در حج از دنیا رفته و همان‌جا دفن شده‌اند.باید در وصیتنامه مشخص کرد که در صورت فوت، فرد مایل است در همانجا (مکه یا مدینه) دفن شود یا به ایران بازگردانده شود. بازگرداندن بدن به ایران مشکلات زیادی دارد.اگر کسی در مکه یا مدینه فوت کرد، بهتر است همانجا دفن شود.

هنگام رفتن به مکه، باید همچون کسی بود که امید بازگشت ندارد و آمادگی لازم را داشت؛ خانواده نیز باید آماده شوند. قبل از سفر، باید قرض ها ادا شود و حقوق مردم پرداخت شود. نباید حق کسی بر گردن باقی بماند. خداوند در روز عرفات همه را می‌آمرزد مگر کسانی که حقوق بر گردنشان است. باید از مردم خواست که حقشان را ببخشند.

اگر کسی برای حج آماده شده اما مانعی پیش آمده که نتوانسته مشرف شود، باید شروع به توبه و استغفارکند. باید ببیند چه گناهی کرده که مانع پیش آمده است. استغفار و توبه نباید ترک شود.کسی که هلال ذی‌القعده (یا طبق روایتی شوال) را دیده و قصد حج دارد، نباید موی سر و ریش خود را اصلاح کند. باید هنگام رفتن، ظاهر نامرتبی(موهای به همریخته، ریش بلند) داشته باشد تا سختی سفربیشتر حس شود.

باید در زمینه حج مطالعه کرد. این مطالعه درروحیه فرد تاثیرگذار است. پیامبر(ص) در خطبه غدیر فرموده‌اند که حج را با کمال دین، فهم و دانش به‌جا آورید. توصیه میشود به مدت زمان سفر(مثلا 25 یا 27 روز) یک هفته اضافه کرد تا کارها به کل تعطیل شود و آمادگی بیشتری حاصل شود.

فضیلت دفن در مکه و مدینه :

اگر کسی در مکه (قبرستان حجون) دفن شود، در روز قیامت 70 هزار نفر بدون حساب وارد بهشت می‌شوند. آنها شفاعت 70 هزار نفر دیگر را نیز می‌کنند. چهره آنها درخشان خواهد بود.اگر کسی در مدینه (قبرستان بقیع) دفن شود، در روز قیامت دو طرف قبرستان(تمام کسانی که آنجا هستند) جمع می‌شوند و تمام شیعیان آنجا داخل بهشت می‌شوند.

روز عرفه و اهمیت دعا :

روز عرفه روزی است که به اندازه آن روز، دعا از جانب معصومین (ع) وارد نشده است. هیچ روزی در سال به اندازه عرفه دعا ندارد. این روز معروف به روز دعاست. اگرچه وقوف در عرفات کافی است، اما حیف است که فرد خود را از ادعیه معصومین در این روز محروم کند. نباید وقت در عرفات به حرف زدن و گفتگو یا خندیدن بگذرد؛ باید وقت را صرف خواندن دعا کرد.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ