همکاری ۳ جانبه برای توسعه ماهوارههای ایرانی
اقتصاد ایران: معاونت علمی برنامه ویژهای در حوزه فضایی دارد و در همکاری با سازمان فضایی و دانشگاهها، زمینه اجرای پروژههای مختلف در حوزه ماهواره را فراهم میکند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری «اهداف و برنامههای ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان هوافضا، حملونقل و شهرسازی در سال 1404» امروز با حضور دکتر شکری، دبیر این ستاد، برگزار شد.
شکری در بخشی از این نشست در پاسخ به سوال تسنیم پیرامون وضعیت شرکتهای دانشبنیان حوزه فضایی و نحوه حمایت معاونت علمی از شرکتهای این حوزه اظهار کرد: شرکت آقای شهرابی یکی از نمونههای موفق در این عرصه است که با فعالیت مستمر در حوزه فضایی، امروز به مرحله ساخت و پرتاب ماهواره رسیده است. بیتردید، شرکتهای دیگری که قصد ورود به این حوزه را دارند، باید هزینه و زمان قابلتوجهی را برای دستیابی به چنین سطحی از موفقیت صرف کنند.
وی گفت: ماهوارههای کوثر، هدهد و همچنین شرکت امید فضا، از جمله پروژههایی هستند که با حمایت سازمان فضایی کشور و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری پیش رفتهاند. این حوزه، یکی از مسیرهای نوین توسعه در کشور است که برای حضور فعالانه بخش خصوصی در آن، زیرساختهای اولیه در حال شکلگیری است.
شکری تصریح کرد: ضروری است موانع قانونی پیش روی شرکتهای دانشبنیان در این زمینه برداشته شود تا زمینه فعالیت گستردهتر آنها فراهم شود. البته فعالان این صنعت به خوبی میدانند که فناوری فضایی هنوز به مرحله تجاریسازی کامل نرسیده و همچنان نیازمند تقویت زیرساختهای دانشی، پژوهشی و اجرای پرتابهای متعدد است.
وی گفت: در حال حاضر، کشورهای پیشرو در حوزه فضا، دهها پرتاب در سال انجام میدهند؛ حتی اگر بخشی از آنها نیز با شکست همراه باشد، اما این مسیر باعث توسعه و بلوغ فناوری فضایی میشود.
شکری خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برنامه ویژهای در این زمینه تدوین کرده است. بر اساس این برنامه، قرار است با همکاری سازمان فضایی و دانشگاهها، پروژههای ماهوارهای مشترکی طراحی و اجرا شود. هدف آن است که دانشگاهها نیز به صورت مستقیم در این پروژهها ورود کنند و معاونت علمی نیز تا حد توان از این مسیر حمایت خواهد کرد.
وی گفت: دکتر افشین تأکید داشتهاند که فعلاً عدد و رقم دقیقی اعلام نشود، اما معاونت علمی متعهد است از این حوزه بهطور جدی پشتیبانی کند. همچنین سازمان فضایی نیز قول داده است پروژههایی که در ساختار دولت تعریف میشوند، با مشارکت دانشگاهها و بخش خصوصی پیش بروند تا زنجیره فناوری فضایی در کشور تکمیل شود.
انتهای پیام/