از تشکیل شعبه ویژه رسیدگی به جرایم تا حضور دادیار مقیم در مترو
اقتصاد ایران: مدیرکل دفتر پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی دادستانی کل کشور گفت: برای تسهیل در امور قضائی باید دادیار مقیم در مترو مستقر شود تا بسیاری از چالشهای مأموریتی کاهش یابد.
به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه قرارگاه اجتماعی متروی پایتخت با هدف رصد و پایش آسیبهای اجتماعی در مترو و با حضور جلالیان معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزارت دادگستری؛ صادقی مدیرکل دفتر پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی دادستانی کل کشور؛ نیکوکار معاون قضائی رئیسکل و معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران؛ مهبودی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران و عبدالمجید رحمانی دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران برگزار شد.
در این جلسه، سرهنگ لک فرمانده یگان انتظامات و سرهنگ کرمی رئیس پلیس مترو گزارشی از وضعیت موجود ارائه و پیشنهاد تشکیل شعبه ویژه رسیدگی به جرایم مترو مطرح شد.
پرتویی مدیر حقوقی شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه، نیز با اشاره به چالشهای حقوقی موجود گفت: تجاوز به حریم ریلی و هرگونه فعالیتی که موجب اختلال در حرکت قطارها شود، از جمله موضوعاتی است که نیاز به جرمانگاری دارد.
صادقی مدیرکل دفتر پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی دادستانی کل کشور، ضمن قدردانی از تلاش کارکنان شرکت بهرهبرداری مترو گفت: کارکنان این شرکت فراتر از وظایف اصلی خود عمل کردهاند. اگرچه تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم، اما اقدامات انجامشده قابل تقدیر است.
وی با تاکید بر لزوم شناسایی گلوگاههای جرمزا گفت: مترو باید به مکانی ناامن برای افراد دارای رفتارهای آسیبزا تبدیل شود. با انجام مطالعات تخصصی، بررسی معضلات و برگزاری نشستهای تعاملی، میتوان به راهکارهای مؤثر و پایدار دست یافت.
وی همچنین پیشنهاد داد: برای تسهیل در امور قضائی باید دادیار مقیم در مترو مستقر شود تا بسیاری از چالشهای مأموریتی کاهش یابد.
در ادامه، ولیالله مهبودی معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران، بر ضرورت ورود بهموقع برای درمان آسیبها و پیشگیری از شکلگیری زمینههای آن تأکید کرد و گفت: در موضوع جمعآوری کودکان کار بهویژه اتباع خارجی همه دستگاهها مسئولند، اما مسئولیت اصلی با سازمان بهزیستی است.
وی خواستار شناسایی تهدیدها، فرصتها و ظرفیتهای موجود در مترو شد و گفت: بهزیستی باید برای شناسایی این افراد وارد عمل شود و نیروی انتظامی نیز وظیفه خود را در زمینه جمعآوری آنها با قاطعیت انجام خواهد داد. همچنین لازم است اطلس آسیبهای اجتماعی متروی تهران تهیه شود تا با اولویتبندی، اقدامات مؤثری در کاهش این آسیبها صورت گیرد.
رضا حشمتی، قائممقام عملیات شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه، نیز در این جلسه گفت: روزانه حدود ۲ میلیون سفر در شبکه مترو انجام میشود. با توجه به تفاوت هدوی (زمان انتظار بین حرکت قطارها) در خطوط هفتگانه، تلاش کردهایم تا در ساعات پیک، اعزام قطارها با زمانبندی کوتاهتری نسبت به ساعات غیرپیک انجام شود.
در پایان، مسعود لطفی، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه، با تأکید بر اولویت مسائل فنی در این شبکه حملونقل گفت: با توجه به حجم بالای تردد روزانه شهروندان در مترو، همواره علاوه بر توجه به مسائل فنی و عملیاتی، به اهمیت وجهه اجتماعی این شبکه نیز توجه شده است. اقدامات مهمی هم در راستای بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی در مترو انجام شده است، اما همچنان تا دستیابی به نتایج مطلوب فاصله داریم. امیدواریم با همت بیشتر تا برگزاری جلسه بعدی دستاوردهای قابلتوجهتری کسب کنیم که منجر به افزایش سطح رضایت شهروندان شود.
در پایان جلسه مقرر شد نشست آتی در شهریورماه برگزار شود تا میزان پیشرفت اقدامات و عزم جدی مترو تهران و مجموعه مدیریت شهری برای رسیدگی به مشکلات اجتماعی با مشارکت فعال دستگاههای مسئول ارزیابی شود.
گفتنی است، پیش از آغاز جلسه حاضران با حضور در ایستگاه امام خمینی (ره) از بخشهایی همچون ستاد اشیای گمشده و اتاق مادر و کودک بازدید کردند. این بازدیدهای میدانی با هدف نظارت مستقیم بر اجرای طرحهای اجتماعی، شناسایی چالشهای موجود، بررسی مسائل حقوقی و دریافت گزارش عملکرد شرکت بهرهبرداری مترو در زمینه مدیریت آسیبهای اجتماعی انجام شد.