ارتباط حوزه علمیه و دانشگاه ازعوامل کلیدی در هویت فکری نسل جدید است

اقتصاد ایران: بوشهر- مدیر حوزه علمیه استان بوشهر گفت: ارتباط حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها پس از انقلاب اسلامی، به یکی از عوامل کلیدی در شکل‌گیری هویت فکری و اعتقادی نسل جدید دانشجویان و اساتید تبدیل شد.

حجت الاسلام رضا خدری در گفتگو با خبرنگار مهر با گرامیداشت سالگرد بازتاسیس حوزه علمیه قم اظهار کرد: امروز حوزه علمیه قم به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز علمی و دینی جهان اسلام، نقش محوری در ترویج معارف اسلامی، تربیت علما و طلاب، و پاسخگویی به مسائل فکری و اعتقادی جامعه دارد.

مدیر حوزه علمیه استان بوشهر افزود: حوزه علمیه قم با برخورداری از مدارس علمی، مراکز تخصصی، و اساتید برجسته، به یکی از قطب‌های اصلی تولید علم دینی در جهان اسلام تبدیل شده است.

وی گفت: این حوزه با حفظ روش‌های سنتی تحصیل حوزوی (مانند دروس خارج فقه و اصول) و ترکیب آن با نیازهای جدید، به تربیت مجتهدین و کارشناسان دینی می‌پردازد.

حجت الاسلام خدری بیان کرد: همچنین، ارتباط نزدیک با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، باعث تقویت گفتمان اسلامی در علوم انسانی شده است.

وی افزود: یکی از کارکردهای اجتماعی و فرهنگی حوزه علمیه قم، مقابله با شبهات فکری، ترویج اندیشه ناب اسلامی و ارائه الگوی زندگی دینی در جهان امروزی است.

وی تصریح کرد: بسیاری از اندیشمندان دینی، مبلغان و نویسندگان برجسته از این حوزه برخاسته‌اند که در داخل و خارج از ایران تأثیرگذار بوده‌اند.

وی یادآور شد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، حوزه علمیه قم به عنوان پشتوانه فکری نظام جمهوری اسلامی ایران فعال بوده است و بسیاری از چهره‌های حوزوی در سطوح مختلف مدیریتی و قانون‌گذاری کشور حضور یافتند.

مدیر حوزه علمیه استان بوشهر بیان کرد: از سوی دیگر، ارتباط این حوزه با مراکز شیعی در عراق، لبنان، بحرین، پاکستان و دیگر کشورهای اسلامی، باعث گسترش نفوذ فکری آن در جهان اسلام شده است.

وی گفت: حوزه علمیه قم همچنین در تقریب مذاهب اسلامی و گفت‌وگوی ادیان نقش جدی ایفا می‌کند.

وی افزود: البته با وجود دستاوردهای بزرگ، لازم است که حوزه‌های علمیه بیش از پیش به مسائل امروزی جوامع؛ مانند حقوق بشر، محیط زیست، اخلاق پزشکی و فناوری‌های جدید بپردازند. همچنین نیاز است حوزه‌های علمیه در زمینه تعامل با نسل جوان، روش‌های تبلیغی نوینی را به کار گیرد

ارتباط بین حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها و نقش آن در تربیت نسل انقلابی و مؤمن

مدیر حوزه علمیه استان بوشهر افزود: ارتباط حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها پس از انقلاب اسلامی، به یکی از عوامل کلیدی در شکل‌گیری هویت فکری و اعتقادی نسل جدید دانشجویان و اساتید تبدیل شد، این تعامل، با ترکیب علوم دینی و دانشگاهی، توانست نسلی انقلابی، متعهد و دارای بینش اسلامی عمیق تربیت کند.

وی یادآور شد: بسیاری از اساتید حوزوی (مانند شهید مطهری، شهید بهشتی و آیت‌الله مصباح یزدی) در دانشگاه‌ها مشغول تدریس شدند یا با تشکیل جلسات عقیدتی-سیاسی به بسیاری از پرسش‌های جوانان پاسخ گفتند. آنها شبهات فکری دانشجویان را پاسخ دادند و گفتمان انقلابی و اسلامی را تا حد زیادی در دانشگاه نهادینه کردند، با این ارتباط گیری، تقابل تاریخی بین روحانیت و روشنفکری و حوزه و دانشگاه را به همکاری تبدیل کردند.

وی ادامه داد: تعامل سازنده حوزویان با دانشگاهیان به تربیت اساتید و دانشجویان متعهد منجر شد و برخی از نخبگان دانشگاهی برای تکمیل تحصیلات خود به حوزه رفتند و برعکس، برخی طلاب برای تحصیل در رشته‌های تخصصی وارد دانشگاه شدند و این تلفیق، منجر به تقویت علوم انسانیِ اسلامی و تولید ایده‌هایی نظیر اقتصاد مقاومتی، روانشناسی اسلامی، تأثیرگذاری فقه بر حقوق بشر شد و به تربیت نیروهای انقلابی در ساختارهای علمی و اجرایی کشور مانند شهدای هسته‌ای و مدیران جهادی کمک کرد.

وی ادامه داد: البته امروز با وجود دستاوردهای بزرگ در ارتباط مؤثر بین حوزه و دانشگاه باید در برخی زمینه‌ها فعالیت‌های بیشتری صورت گیرد از جمله اینکه باید کمبود اساتید تراز انقلاب اسلامی در برخی دانشگاه‌ها برطرف شود و نیز ارتباط عملی بین حوزه و دانشگاه در برخی رشته‌های تخصصی بیشتر تقویت شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ