حوزهه علیمه قم موتور محرک تمدن نوین اسلامی
اقتصاد ایران: همدان-مدیر حوزه علمیه آخوند ملاعلی وفسی همدانی گفت:حوزه علمیه قم و سایر حوزه های علمیه ، موتور محرک تمدن نوین اسلامی به شمار میروند.
حجتالاسلام عباس موسیوند در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نقش بی بدیل حوزههای علمیه قم اظهار کرد: این نهادهای دینی در تحولات فکری و اجتماعی ایران و جهان بسیار تأثیرگذار هستند.
مدیر حوزه علمیه آخوند همدان با بیان اینکه حوزههای علمیه قم و دیگر حوزههای علمیه کشور نه تنها میراث دار فرهنگ غنی اهل بیت (ع) هستند افزود: این نهادهای دینی، موتور محرک تمدن نوین اسلامی نیز به شمار میروند.
نقش تاریخی حوزهها در حفظ و نشر معارف اسلامی غیرقابل انکار است
حجتالاسلام موسیوند با اشاره به قدمت و جایگاه والای حوزههای علمیه قم در طول تاریخ تشیع، تصریح کرد: حوزههای علمیه همواره سنگربان دین و پاسدار معارف الهی بودهاند.
وی افزود: این نهادها با تربیت علمای برجسته و مجتهدان وارسته، نقش بی بدیلی در حفظ و نشر معارف اسلامی و پاسخگویی به نیازهای فکری و اعتقادی جامعه ایفا کردهاند.
وی با ذکر نام بزرگانی همچون شیخ مفید، شیخ طوسی، علامه حلی و امام خمینی (ره)، افزود: حوزههای علمیه قم همواره مهد پرورش بزرگانی بودهاند که منشأ تحولات عظیمی در جهان اسلام شدهاند.
حوزههای علمیه، زمینه ساز انقلاب اسلامی بودند
موسیوند با تاکید بر نقش محوری حوزههای علمیه قم در پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران، ثمره سالها مجاهدت و تلاش عالمان و طلاب حوزههای علمیه است. امام خمینی (ره) به عنوان تربیت یافته مکتب حوزه، توانست با تکیه بر پشتوانه عظیم فکری و فرهنگی این نهاد، نظام سلطه را به چالش بکشد و الگویی نوین از حکومت اسلامی را به جهان عرضه کند.
انقلاب اسلامی، الهام بخش آزادگان جهان است
مدیر حوزه علمیه آخوند همدان با اشاره به تأثیر انقلاب اسلامی بر جنبشهای آزادی خواهانه در سراسر جهان، گفت: امروزه، انقلاب اسلامی به عنوان الهام بخش جنبشهای آزادی خواهانه در سراسر جهان شناخته میشود. این موفقیت مرهون تلاشهای حوزههای علمیه در ترویج اندیشههای ناب اسلامی و تربیت نیروهای متعهد و انقلابی است.
وی در ادامه به نقش کلیدی حوزههای علمیه در تمدن سازی نوین اسلامی اشاره کرد و گفت: در شرایط کنونی، حوزههای علمیه وظیفه خطیری در زمینه تمدن سازی نوین اسلامی بر عهده دارند.
موسیوند ادامه داد: نظریه پردازی در حوزههای مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، تربیت نیروهای متخصص و متعهد، و پاسخگویی به نیازهای روز جامعه از جمله مهمترین وظایف حوزههای علمیه در این عرصه است.
باید از ظرفیت آزاداندیشی و نظریه پردازی در حوزهها بیشتر بهره برد
وی با تاکید بر ضرورت توسعه آزاداندیشی و نظریه پردازی در حوزههای علمیه و دانشگاهها، تصریح کرد: توسعه کرسیهای آزاداندیشی و نظریه پردازی در حوزههای علمیه و دانشگاهها، گامی مهم در جهت تحقق تمدن نوین اسلامی است.
موسیوند افزود: از این طریق میتوان با بهره گیری از ظرفیتهای عظیم معارف دینی، راهکارهای مناسبی برای حل مشکلات جامعه ارائه کرد.
حجتالاسلام موسیوند در پایان سخنان خود، تصریح کرد: پیام انقلاب اسلامی، پیامی جهانی و فراگیر است و امروزه، بسیاری از ملتهای جهان تشنه معارف ناب اسلامی هستند و منتظر دریافت الگویی جامع و کامل از سوی انقلاب اسلامی هستند.
وی ابراز امیدواری کرد: با اتکا به تعهد، علم، دانش و تلاش علمای اعلام و صاحب نظران، حوزههای علمیه سراسر کشور بتوانند نقش اساسی و تاریخی خود را در مسیر تمدن سازی نوین اسلامی به شایستهترین نحو ایفا کنند.