ضرورت پیگیری اولویتها و مسائل اساسی مردم توسط رسانه

اقتصاد ایران: همدان- رسانه‌ها می‌توانند پنج اولویت اصلی استان را مشخص و بر آن‌ها تمرکز کنند و در مسیر اصلاح وضعیت و مطالبه گری عالمانه هم به مردم و هم به مسئولین کمک کنند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - بنیامین قوامپور: میزگرد و دورهمی رستاخیز جان با حضور اصحاب رسانه در همدان و با نگاهی به آرا و اندیشه‌های شهید آوینی در حوزه رسانه و با محوریت ظرفیت‌ها و چالشهای فعالان رسانه‌ای در استان همدان برگزار شد.

در این نشست که با حضور فعالان و مدیران رسانه‌های استان همدان برگزار شد به نقد و نظر پیرامون مهمترین موضوعات رسانه‌ای کشور و استان همدان پرداخته شد.

نگاه الهی شهید آوینی در رسانه راهگشا است

«خسرو نوروزی» از پیشکسوتان و مدیران رسانه‌های استان همدان در این نشست نگاه شهید آوینی به حوزه رسانه را درک و بیان حقایق و واقعیت‌های جامعه دانست و افزود: نگاه و توجه به اندیشه‌های آن شهید والامقام در حوزه رسانه قطعاً برای شرایط امروز می‌تواند راهگشا باشد.

ضرورت پیگیری اولویتها و مسائل اساسی مردم توسط رسانه

وی با اشاره به وجود برخی لابی گره‌ای رسانه‌ای اظهار کرد: در رسانه مافیایی وجود دارد که قوی کار کردن باید زیر نظر آن‌ها باشد.

نوروزی به تخریب بناهای تاریخی و ساخت‌وسازهای غیرمجاز اشاره و مطرح کرد: به طور خاص به وضعیت ساختمان اقبالی در خیابان جهان‌نما به عنوان اولین خانه مدرن همدان شناخته می‌شود در صورتی که اینگونه نیست و بدون توجه به قدمت آن و تبلیغات نادرست باعث شده باورهای غلطی در مورد این بنا شکل بگیرد.

این پیشکسوت رسانه همچنین از تلاش برخی افراد برای تخریب این بنا و ساخت ساختمان پزشکان به جای آن انتقاد کرد و گفت: موضوع ثبت ملی بناهای ارزشمند و موانع موجود در این راه است.

وی با اشاره به وجود «مصیبت‌های فراوان» در این زمینه از نقش برخی «انسان رسانه‌ها» در انتشار اطلاعات نادرست و سوءاستفاده از موقعیت‌ها انتقاد کرد و انگیزه‌های مالی پشت این اقدامات را مورد سوال قرار داد.

نوروزی به عملکرد رسانه‌ها و وجود «نظام‌های کاری» خاص در آن‌ها اشاره و با طرح این پرسش که آیا در رسانه‌های انقلاب اسلامی «همبستگی» وجود دارد، به پروژه اسکای مال اشاره و بر لزوم «وحدت رویه» در رسانه‌های انقلاب اسلامی تاکید کرد.

وی در ادامه، موضوع مدیریت و مسائل اخلاقی در سازمان‌ها مورد بحث قرار داد و با بیان اینکه اگر مدیری با عملکرد عالی دچار مشکل اخلاقی شود، از نظر وی از «حیز انتفاع» خارج است، بر اهمیت سلامت اخلاقی در کنار شایستگی‌های حرفه‌ای تاکید کرد.

این پیشکسوت رسانه در ادامه به موضوع «دایره انقلاب اسلامی» و فهم آن در رسانه‌ها پرداخت و با اشاره به وجود «انحصارات» و «مافیا» در این حوزه، به آسیب‌شناسی و تشخیص درست مسیر انقلاب اسلامی در رسانه‌ها تاکید کرد.

ضرورت وجود وحدت رویه در رسانه‌های انقلاب اسلامی

وی همچنین بر لزوم «وحدت رویه» و همکاری در جهت اهداف انقلاب اسلامی تاکید و از اختلاف نظرها و عدم انسجام در این زمینه انتقاد کرد.

نوروزی در بخش پایانی گفتگو با تأکید بر اینکه در رسانه شیخوخیت وجود ندارد و اگر جامعیت وجود داشته باشد به یک وحدت رویه و هم‌افزایی می‌رسیم عنوان کرد: تا این وحدت رویه وجود نداشته باشد نمی‌توانیم خود را به مدیران فراری از پاسخگو تحمیل کنیم.

وی با اشاره به نقش و جایگاه رسانه‌ها و خبرنگاران و بیان اینکه برخی از اصحاب رسانه به عنوان انسان رسانه در فضای مجازی مؤثر عمل می‌کنند، گفت: رسانه جبهه انقلاب در جامعه ضعیف عمل کرده‌اند.

شایستگی ملاک عمل رسانه‌ها باشد

مدیرمسئول خبرگزاری تسنیم همدان با انتقاد به انحصار در برخی محافل به رویکرد حذفی در رسانه‌ها اشاره و بر لزوم شایستگی افراد برای انجام کارها تأکید می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه قوی عمل کردن باعث تأثیرگذاری در جامعه می‌شود و با اشاره به برخی ناتوانی‌ها در حوزه رسانه و انجام برخی امور توسط فردی خاص، از هم‌پوشانی خوب برخی از رسانه‌ها قدردانی کرد و به فشارهای ناشی از قوی عمل کردن از منظر برخی گروه‌ها اشاره کرد.

ضرورت پیگیری اولویتها و مسائل اساسی مردم توسط رسانه

میلاد فضلیان به عدم وجود «نگاه درست به رسانه» از سوی صاحبان فکر و پول اشاره کرد و عنوان کرد: در جنگ ترکیبی و رسانه‌ای باید امکانات در اختیار اهالی رسانه باشد تا محتوای خوب تولید شود.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از تمام ظرفیت‌ها در جامعه به اهمیت شناسایی «ایرادات» و تلاش برای «اصلاح» آن‌ها اشاره کرد.

مدیرمسئول خبرگزاری تسنیم همدان با اشاره به تلاش برای مثبت استفاده کردن از زمان و ظرفیت‌ها، به اهمیت بهره‌وری و انجام کارهای مثبت اشاره کرد و به موضوع بهره‌وری و فرهنگ مرتبط با آن پرداخته و بر لزوم برخورد شدید با رفتارهای نادرست در عین استفاده بهینه از ظرفیت‌ها تاکید کرد.

وی در پایان به لزوم «روایت اول» در کشور تأکید کرد و خاطرنشان کرد: روایت اول باید توسط مسئولان صورت پذیرد تا از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری شود.

گعده های محفلی برای برخی رسانه‌ها چالش آفرین است

خبرنگار خبرگزاری مهر در همدان با بیان اینکه برخی از اصحاب رسانه محیط امنی در ادارات ایجاد کرده‌اند و محفلی عمل می‌کنند و با ساخت چتر آهنی انحصار ایجاد کرده است و اجازه ورود به دیگر رسانه‌ها نمی‌دهند که البته در آن محافل منافع مالی وجود دارد.

محمدرضا بهرامی صفت با اشاره به مشکلات معیشتی و درآمدی خبرنگاران، هدف اصلی رسانه‌ها، کمک به مردم و برداشتن باری از دوش آن‌ها عنوان کرد و بر لزوم «هم‌افزایی» و اتحاد رسانه‌ها برای تحقق این هدف تاکید کرد.

این خبرنگار همدانی به نشست خبری سال گذشته مسئولین استان اشاره کرد که در آن اولویت اول استان، مسکن اعلام شده بود و گفت: در این راستا، پیرامون میزان تحقق این اولویت و تأثیرگذاری رسانه‌ها در پیگیری آنچه اقداماتی انجام شده است.

ضرورت تمرکز رسانه بر اولویتها و مشکلات اساسی استان همدان

وی با طرح این ایده که رسانه‌ها می‌توانند پنج اولویت اصلی استان را مشخص و بر آن‌ها تمرکز کنند، هشدار داد: که تمرکز صرف بر یک موضوع مانند مسکن، در صورت عدم مدیریت صحیح، می‌تواند به بحران تبدیل شود.

بهرامی با اشاره به مشکلات اجاره‌نشین‌ها، بر نقش رسانه‌ها در تحت فشار قرار دادن مسئولان برای حل این مشکلات تاکید کرد و تحقق این امر را در گرو همکاری رسانه‌ها، نمایندگان و مدیران دانست.

ضرورت پیگیری اولویتها و مسائل اساسی مردم توسط رسانه

وی در ادامه، به چگونگی کسب محبوبیت و اعتماد مردم توسط رسانه‌ها پرداخت و محبوبیت رسانه را در گرو اعتماد مردم و پیگیری و حل مشکلات آن‌ها عنوان کرد در این زمینه، مثال‌هایی از رسانه‌های معتبر و غیرمعتبر و تأثیر آن‌ها در حل مشکلات مردم ذکر کرد و بر لزوم بازگرداندن اعتماد از دست رفته مردم به رسانه‌ها تاکید شد.

این خبرنگار همدانی به موضوع «پالایش خبرنگاران» و مسائل صنفی آن‌ها اشاره کرد و با بیان اینکه بحث پالایش خبرنگاران، سابقه چندین ساله و موانعی دارد تصریح کرد: از جمله منافع برخی افراد است که تجمع تعداد زیادی از افراد در روز خبرنگار که برخی از آن‌ها فعال واقعی در عرصه خبر نیستند، به عنوان چالش اصحاب رسانه است.

وی در این راستا ایجاد «نظام جامع صنفی» برای خبرنگاران و عضویت افراد در پایگاه‌های خبری معتبر و دارای مجوز فعالیت حرفه‌ای خبرنویسی را پیشنهاد داد و به تفاوت میان پایگاه‌های خبری فعال و غیرفعال و میزان تولید خبر توسط آن‌ها اشاره کرد.

بهرامی در پایان، با ذکر مثال‌هایی از فعالان رسانه‌ای و میزان جدی گرفته شدن آن‌ها و رسانه‌هایشان در سطوح مختلف، بر لزوم جدی گرفتن رسانه‌ها و توجه به ارزش محتوای آن‌ها تاکید کرد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ