بیش از هر زمانی نیازمند بازخوانی میراث اندیشمندانی همچون «اوستا» هستیم
اقتصاد ایران: خرمآباد - عضو هیئت علمی دانشگاه آیتالله بروجردی، تأکید کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند بازخوانی میراث اندیشمندانی همچون «مهرداد اوستا» هستیم.
آرمان ذاکر در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به هفدهم اردیبهشت، سالروز درگذشت استاد «مهرداد اوستا»، شاعر برجسته و متفکر معاصر، بر نقش این چهره فرهیخته در پیوند سنت و نوگرایی در شعر فارسی تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه «مهرداد اوستا» از مفاخر فکری و ادبی بروجرد و ایران به شمار میآید، گفت: استاد «اوستا» متولد ۱۳۰۸ در شهرستان بروجرد و یکی از بزرگان ادبیاتمعاصر ایران است.
استاد «اوستا» را باید نه فقط در قامت یک شاعر، بلکه بهعنوان یک متفکر با دغدغههای اجتماعی، فلسفی و دینی بازشناخت. نگاه ژرف و چندلایه او به مسائل، آثارش را از بسیاری از همعصرانش متمایز کرده است که نشان از مطالعه بسیار و تسلط این شاعر توانمند در حوزههای ادبیات کهن، فلسفه و مسائل اجتماعی دارد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آیتالله بروجردی، افزود: شعر «اوستا» واجد ترکیبی منحصربهفرد از زبان فاخر کلاسیک و مضامین نوگرایانه است، گفت: او در عین وفاداری به قالبهای سنتی، توانست پیامهایی را بیان کند که از درون جامعه مدرن برخاستهاند، این ویژگی باعث شده آثار او هنوز هم خواندنی و محل توجه پژوهشگران باشد، توجه به قالب شعری قصیده که از قالبهای فاخر شعر فارسی است و همچنین زبان فخیم و قدرتمند وی که نشان از رویکرد حماسی وی دارد با مفاهیم اجتماعی و سیاسی درآمیخته و همین امر وی را در زمرۀ نوآوران این حوزه از شعر فارسی قرار داده است.
دکتر ذاکر در ادامه، بیان کرد: یکی از وجوه مهم استاد «اوستا»، برخورد اندیشمندانهاش با مفاهیم بنیادین بود، او اهل تظاهر نبود و از سطحینگری در بیان مسائل فرهنگی پرهیز میکرد.
دغدغههای اجتماعی، سیاسی و مذهبی وی که در اشعار انقلابی و آئینی وی متجلی است نشان از تعهد این شاعر بزرگ به جامعه و کشوری دارد که در آن زیسته است.
وی گفت: استاد «اوستا» را میتوان یکی از ستونهای شعر انقلابی، سیاسی و حماسی معاصر ایران دانست.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آیتالله بروجردی با اشاره به اهمیت یادآوری و بزرگداشت چنین چهرههایی، عنوان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند بازخوانی میراث اندیشمندانی همچون «مهرداد اوستا» هستیم، نام و آثار او برای نسلهای جوان، دریچهای است بهسوی تفکری عمیق و ریشهدار، با گرامیداشت گذشتۀ پر افتخار ادب فارسی که درعینحال، نگاهی انتقادی و تحولخواه به جامعه نیز دارد.
دکتر ذاکر، تأکید کرد: جا دارد نهادهای فرهنگی و دانشگاهی در زادگاه این شاعر بزرگ، یعنی بروجرد، با نگاه جامعتر به معرفی و تحلیل آثار او بپردازند تا افق فکریای که او ترسیم کرده، همچنان در فضای فرهنگی کشور زنده و فعال باقی بماند، تجلیل از مفاخر بروجرد میتواند انگیزهای مضاعف برای ورود جوانان این دیار به عرصههای علمی و فرهنگی ایجاد کند.