حضور کتابخانه مجلس در نمایشگاه کتاب با بیش از ۱۳۰ عنوان اثر
اقتصاد ایران: رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی از حضور کتابخانه مجلس در سیوششمین نمایشگاه کتاب با بیش از ۱۳۰ عنوان کتاب خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود معینیپور، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در آستانه سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از حضور متفاوت کتابخانه مجلس در این رویداد فرهنگی خبر داد و گفت: کتابخانه مجلس امسال هم مانند سالهای گذشته در نمایشگاه کتاب تهران مشارکت میکند، با این تفاوت که غرفه ما بازنمایی هویت تاریخی کتابخانه مجلس از بدو تأسیس تا الان است.
رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه امسال با بیش از ۱۳۰ عنوان کتاب که در انتشارات کتابخانه مجلس انتشار پیدا کرده است، در نمایشگاه کتاب حضور پیدا خواهیم کرد؛ افزود: قریب به ۱۰ عنوان از این کتابها در همین سه یا چهار ماه اخیر منتشر شده است و تعدادی از آنها هفته گذشته از زیر چاپ بیرون آمده است.
معینیپور در تشریح برنامههای غرفه کتابخانه مجلس در سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران، ادامه داد: علاوه بر برنامهها و فعالیتهایی که در سالهای گذشته انجام میشد، حداقل ۱۷ نشست تخصصی حول محور موضوعاتی که در کتابخانه مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفته، با حضور افراد متخصصی که در کشور دارای اعتبار مرجعیت هستند، برگزار خواهد شد. امیدوارم با برگزاری این نشستها یک رخداد فرهنگی عمومی-نخبگانی در انتشارات کتابخانه مجلس رخ دهد و امسال بتواند در نمایشگاه کتاب بازنمایی درستی هم از نظر ماهیت تاریخی و هم از نظر ماهیت علمی و هم جایگاهی که در نظام پشتوانه پژوهشی حکمرانی که اینجا وجود دارد، داشته باشد.
وی در بخش دیگر صحبتهای خود با بیان اینکه انتشارات کتابخانه مجلس، خدماتدهنده به مجموعه فعال پژوهشی درون کتابخانه یا مجموعه فعال پژوهشی بیرون از کتابخانه مرتبط با موضوعات کتابخانه مجلس است؛ عنوان کرد: ما ۵ گروه پژوهشی، گروه مطالعات نسخهشناسی و مخطوطات، علوم اسناد، اسلامپژوهشی، گروه ایران شناسی و اسلام شناسی و گروه مطالعات پارلمانی را در کتابخانه مجلس داریم که آثاری اعم از آثار تألیفی و تدوینی، مجموعه مقالات، مصاحبهها و ترجمهها را تولید میکنند و هرکدام از این گروهها در طول سالهای گذشته نشریات معتبری را تولید کردهاند؛ اما متأسفانه در انتشارات با افت جدی قریب به ده سال مواجهیم.
رئیس کتابخانه مجلس با بیان اینکه قبل از آن، انتشارات مجلس یک انتشارات بسیار غنی و قوی بوده است؛ که کتاب عمومی منتشر نمیکرده و تألیفات آن بیشتر مورد مصرف نخبگان و متخصصین و اهالی تحقیق بودهاند؛ تصریح کرد: در وهله اول باید این مزیت انتشارات مجلس دوباره برگردانده شود و تبدیل به جایگاهی شود که هرکسی در حوزه مطالعات پارلمانی و قانون اساسی، سندپژوهی، نسخ و مخطوطات و تصحیح نسخ خطی اثری دارد یا درحوزههای ایرانشناسی و اسلامشناسی، مطالعات انقلاب اسلامی و تجربه حکمرانی جمهوری اسلامی مباحثی دارد، بتواند به انتشارات مجلس مراجعه کند. کما اینکه در این راستا تفاهمنامهها و گفتوگوهای متفاوت با مراکز علمی و دانشگاهی و تحقیقاتی انجام شده است.
معینیپور در ادامه در خصوص تولیدات مختلف انتشارات کتابخانه مجلس گفت: یک سنخ از کارهایی که در انتشارات کتابخانه مجلس منتشر میشود، مطالعات اسنادی اعم از انتشار اسناد یا پژوهشهای حول محور اسناد در ادوار و موضوعات مختلف است. بخشی از آن کتابهای تصحیح نسخ خطی است، اما برخی کارها، تألیفی است و حول محور حوزههای پژوهشی مختلف و با استفاده از منابع درون یا بیرون کتابخانه -که جزو اولویتهای پژوهشی کتابخانه و مورد نیاز مخاطبان کتابخانهها تعریف شده است- تولید میشود.
رئیس کتابخانه مجلس در ادامه این توضیحات، عنوان کرد: در نمایشگاه کتاب امسال با وجود عقب افتادگی قریب به ۱۰ سالهای که در انتشارات مجلس داشتهایم، توانستهایم در عرض سه چهار ماه اخیر، ۱۰ اثر تحقیقی که دوستان پژوهشی تحقیق آن را انجام داده و بخشی از آن از قبل انجام شده بود و به نتیجه رسیده بود؛ عرضه میشود. همچنین بخشی از آثاری که در ادوار مختلف چاپ شده و با وجود نیاز مخاطب، بازنشر نشده است. بازنشر داده شده و در نمایشگاه کتاب عرضه میشود تا مخاطبان استفاده کنند.
معینیپور گفت: با این تفاسیر همانطور که عرض کردم، در نمایشگاه کتاب امسال با ۱۳۰ عنوان کتاب در غرفه کتابخانه مجلس در در خدمت مخاطبان هستیم. بخشی از این ۱۳۰ عنوان بازنشر کارهای قبلی است که خیلی از چاپ آن فاصله گرفتهایم و تقاضای مخاطبین وجود دارد. ۱۰ عنوان هم جدید است که در معرض دید و استفاده مخاطبان قرار خواهد گرفت.
وی در پایان گفت: شعاری هم که برای کتابخانه مجلس انتخاب و با همکاران توافق کردهایم و هیئت امنا مصوب کرده؛ این است که کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، گنجینه روایت حکمرانی در تاریخ معاصر ایران است.