استفاده از دستکش‌ جایگزین شست‌وشوی دست‌ها نمی‌شود

اقتصاد ایران: سازمان جهانی بهداشت در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت دست تأکید کرده است که در حالی که دستکش‌های پزشکی نقش حیاتی در جلوگیری از انتقال عفونت دارند جایگزین شست‌وشوی دست نمی‌شوند. از سوی دیگر استفاده از دستکش‌ها پسماندهای بیمارستانی را افزایش می‌دهد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهداشت دست مهم‌ترین عامل جهت کاهش انتقال عوامل عفونت‌زا در مراکز درمانی به شمار می‌رود؛ به دلیل اهمیت این موضوع، پنجم ماه می به عنوان روز جهانی بهداشت دست نامگذاری شده است.

«بهداشت دست» به معنای شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون ساده یا ضدمیکروبی و یا استفاده از محلول‌های ضدعفونی با پایه الکلی و یکی از مؤثرترین و مقرون به صرفه‌ترین ابزارهایی است که برای پیشگیری از انتقال عفونت‌ها و ارائه مراقبت‌های پزشکی ایمن، تمیز و باکیفیت در اختیار است.

سازمان جهانی بهداشت در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت دست تأکید کرده است که در حالی که دستکش‌های پزشکی نقش حیاتی در جلوگیری از انتقال عفونت دارند، برای مثال زمانی که خطر تماس با خون و مایعات بدن وجود دارد، این دستکش‌ها جایگزین شست‌وشوی دست‌ها نمی‌شوند. در روز جهانی بهداشت دست، سازمان جهانی بهداشت (WHO) از دولت‌ها، مراکز بهداشتی درمانی و کارکنان خط مقدم در سراسر جهان خواست که رعایت اصول بهداشت دست را تقویت کنند تا یک مداخله مؤثر و کم‌هزینه برای حفاظت از بیماران و کارکنان بهداشتی انجام شود.

دکتر بروس ایلورد، معاون مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در زمینه پوشش جهانی سلامت گفت: "دستکش‌های پزشکی می‌توانند خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهند، اما هرگز جایگزینی برای بهداشت دست نیستند."

براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، هر یک دلار سرمایه‌گذاری در بهداشت دست می‌تواند تا 24.6 دلار بازده اقتصادی به همراه داشته باشد.

با این حال، 2 واحد از هر 5 مرکز بهداشتی هنوز از بهداشت دست برخوردار نیستند که این موضوع 3.4 میلیارد نفر را در معرض خطر قرار می‌دهد.

سازمان جهانی بهداشت تأکید کرده است که استفاده نادرست از دستکش نه تنها موجب تضعیف اقدامات پیشگیری و کنترل عفونت‌ها می‌شود، بلکه به طور قابل توجهی پسماندهای بهداشتی را افزایش می‌دهد. بخش زیادی از این پسماندها با رعایت بهداشت دست و استفاده از دستکش تنها در مواقع ضروری قابل پیشگیری است.

این سازمان تأکید می‌کند که دستکش‌ها محافظ هستند، اما بی‌عیب یا بدون مشکل نیستند. دستکش‌ها می‌توانند همانند دست‌ها آلوده شوند و اغلب به اشتباه استفاده می‌شوند، مثلاً زمانی که کارکنان بهداشتی بین بیماران جابجا می‌شوند یا زمانی چندین اقدام درمانی برای یک بیمار انجام می‌دهند. علاوه بر این، استفاده بیش از حد از دستکش‌ها به تخریب محیط زیست کمک می‌کند.

براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، یک بیمارستان در یک کشور توسعه‌یافته به طور متوسط هر سال 1634 تُن پسماند بهداشتی تولید می‌کند که معادل وزن بیش از 360 فیل است. این در حالی است که بخش زیادی از این پسماندها می‌توانست از طریق استفاده صحیح از دستکش‌ها و رعایت بهداشت دست کاهش یابد.

براساس دستورالعمل‌های موجود، بسته به نوع مراقبت یا درمانی که باید انجام شود، بایستی لباس کارکنان  شاغل در واحدهای درمانی بیمارستان طوری باشد که بتوان دست ها را از آرنج به طرف پائین به طور کامل شستشو داد. همچنین شست‌وشو و ضدعفونی دست‌ها هنگام شروع و پایان کار، قبل و بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، سیگار کشیدن و غذا خوردن، قبل و بعد از انجام پروسیجرهای مراقبت از بیمار، پس از عطسه یا سرفه کردن در داخل دست‌ها، پس از تماس با پوست آسیب دیده یا زخم یا  وضعیت غیرعادی پوستی مثل کهیر، قبل و بعد از پوشیدن و در آوردن  محافظ صورت و  عینک محافظ، پس از درآوردن گان و مابین پروسیجرهای مختلف انجام گرفته برروی یک بیمار ضروری است. 

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ