راه اندازی دبیرخانه رویدادتخصصی بین‌المللی فناوری‌های دارویی در زنجان

اقتصاد ایران: زنجان-معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: دبیرخانه دائمی نخستین رویداد تخصصی بین‌المللی فناوری‌های دارویی ایران (تکفارما ۲۰۲۵) در پارک علم و فناوری زنجان ایجاد شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد حمیدی، در نشست هم اندیشی برگزاری نخستین رویداد تخصصی بین‌المللی فناوری‌های دارویی ایران (تکفارما ۲۰۲۵) در سالن اجلاس مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه دانشگاه، گفت: دبیرخانه دائمی سامیت بین‌المللی فناوری‌های دارویی ایران در پارک فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی زنجان ایجاد شده است و این سامیت که با برند تِک‌فارما آغاز شده و امسال با عنوان تک‌فارمای ۲۰۲۵ برگزار می‌شود، در سال‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه واژه‌ی سامیت نباید با عناوینی چون اجلاس، گردهمایی و کنگره جایگزین شود، افزود: سامیت، یکی از رهاوردهای نگاه نو به رویدادهای اجتماعی علم و فناوری محسوب می‌شود و برنامه‌ای است که در آن، فعالیت‌های گوناگونی از جمله سخنرانی‌ها، کارگاه‌ها، نشست‌های بی‌توبی (برای تعامل مستقیم کسب‌وکارها با یکدیگر) و حتی فروش ایده و فکر صورت می‌گیرد.

حمیدی با بیان اینکه هدف اصلی سامیت، اجتماعی‌سازی علم است، اظهار کرد: سامیت مثل کنگره نیست و مسئولیت چندانی برای پیشرفت علم ندارد بلکه هدف از آن، تاثیرگذاری اجتماعی علم می‌باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به برند مفهومی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با عنوان zums impactful university که ثبت آن درحال پیگیری است، گفت: این برند مفهومی ناظر بر این است که دانشگاه ما به منظور اثرگذاری اجتماعی باید دائماً در تماس و کنش متقابل با جامعه‌ی مرجع خود (که به ترتیب شهروندان ساکن در شهر و استان زنجان، کشور ایران و در نهایت جامعه جهانی هستند) باشد و پیوسته در معرض نیازهای این جامعه‌ی مرجع قرار گیرد و به آن پاسخ دهد.

وی با اشاره به اینکه گفتمان دانشنامه سلامت از اسفند سال گذشته در دانشگاه علوم پزشکی زنجان آغاز شده است، افزود: سامیت، وجهه‌ی فناورانه‌ی همان گفتمان است و اینها اجزای برندی هستند که دانشگاه قصد دارد برای نخستین بار در کشور به عنوان یک مدل متعالی بین‌المللی دانشگاه تاثیرگذار پیگیری کند و به زودی جلسه‌ای با یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد) برای پیگیری ثبت جهانی این برند مفهومی برگزار خواهیم کرد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان، یادآور شد: هدف اصلی چنین دانشگاهی، اولویت‌بندی مسائل مبتلا به جامعه و حل این مسائل است و در خلال این کنشگری اجتماعی، طبیعتاً فعالیت‌های علمی و تولید مقالات به عنوان فرآورده‌های جنبی شکل می‌گیرد.

به گفته‌ی حمیدی، محل برگزاری نخستین سامیت بین‌المللی فناوری‌های دارویی ایران به منظور استقبال بیشتر و سهولت دسترسی شرکت‌کنندگان در تهران خواهد بود، اظهار کرد: این سامیت بین‌المللی شامل ۱۰ بخش و ۲۴ نوع رویداد است که تعدادی از آنها به صورت مقدماتی و پیش از سامیت برگزار می‌شوند و تعدادی دیگر در حین برگزاری سامیت اجرا می‌شوند.

وی همچنین به بیان رهاوردهای ایجاد دبیرخانه دائمی نخستین سامیت بین‌المللی فناوری‌های دارویی در پارک فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی زنجان اشاره کرد و گفت: ایجاد اکوسیستم فناوری دارویی و جذب سرمایه برای تولید دارو با فناوری‌های نوین از رهاوردهای میان‌مدت و بلندمدت این اقدام است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، افزود: ما بر پرورش نسل جوان فن‌آوران که بتوانند پرچم سامیت با برند تک‌فارما را سالیان سال بالا نگه دارند، تاکید داریم و مصمم هستیم این برنامه را همه ساله تکرار کنیم و نبض آن را پایدار و تپنده نگاه داریم تا به مدد آن، شتاب‌دهنده تخصصی داروهای های‌تک در زنجان ایجاد کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان، تصریح کرد: این سامیت مقدمه‌ای است تا زنجان به عنوان قلب فناوری دارویی ایران مطرح شود چنان که از ۱۲ سال پیش به عنوان قطب نانوفناوری دارویی کشور مطرح است و مرکز تحقیقات نانوفناوری دارویی ما یکی از مراکز پیشرو کشور محسوب می‌شود.

مهم‌ترین نقشی که دانشگاه می‌تواند داشته باشد، اثرگذاری اجتماعی آن است

معاون پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی زنجان و معاون دبیر سامیت بین‌المللی فناوری دارویی ایران گفت: مهم‌ترین نقشی که دانشگاه می‌تواند داشته باشد، اثرگذاری اجتماعی آن است.

حافظه صالح‌آبادی، افزود: هرچند که دانشگاه‌های ما در سال‌های گذشته خدمات زیادی به جامعه ارائه داده‌اند، به عنوان مثال در دانشگاه‌های داروسازی زنجان و تهران، پایان‌نامه‌های مختلفی انجام می‌شود، تحقیقات متنوعی صورت می‌گیرد و نتایج خیلی خوبی هم حاصل میشود.

وی ادامه داد: در حوزه تکنولوژی‌های دارویی پتانسیل و ظرفیت وجود دارد، اما متأسفانه از همه این ظرفیت‌ها استفاده نشده است. در ایران، پتانسیل‌های بسیار خوبی از لحاظ اساتید و دانشجویان و دانش بسیار خوبی در داروسازی وجود دارد.

صالح‌آبادی افزود: امروز نیاز است که دانش سامیت در سطح جامعه وارد بحث تکنولوژی شود و قطعاً این امر منجر به حل مشکلات تکنولوژی‌های دارویی در کشور خواهد شد و خدمات ارزنده‌ای به جامعه ارائه خواهد کرد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ