توصیه‌های تغذیه‌ای به حجاج برای پیشگیری از گرمازدگی

اقتصاد ایران: متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به گرمای هوا در کشور عربستان به ارائه مهم‌ترین توصیه‌ها برای پیشگیری از گرمازدگی در سفر معنوی حج پرداخت.

- اخبار اجتماعی -

دکتر غزاله اسلامیان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با بیان این‌که حج یکی از بزرگ‌ترین فریضه‌های دینی مسلمانان است که امسال در شرایط آب‌وهوایی گرم و خشک عربستان انجام می‌شود، اظهار کرد: با توجه به دمای بالا، تعریق زیاد و فعالیت فیزیکی شدید، حفظ سلامت جسمانی حجاج از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این راستا تغذیه مناسب علاوه بر تأمین انرژی لازم برای انجام مناسک از گرمازدگی، کم‌آبی و ضعف جسمانی جلوگیری می‌کند.

وی با بیان این که برای پیشگیری از گرمازدگی باید از لباس‌های نخی و گشاد استفاده شود، افزود: در صورت احساس سرگیجه، تهوع یا ضعف شدید، سریعاً به مکان خنک بروید و آب بنوشید و در صورت تعریق زیاد، از پودر ORS محلول آب و نمک و شکر برای جبران املاح ازدست‌رفته استفاده کنید.

غذاها و نوشیدنی‌های ممنوع در هوای گرم

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره غذاها و نوشیدنی‌های ممنوعه در هوای گرم گفت: نوشیدنی‌های کافئین‌دار (چای پررنگ، قهوه، نوشابه) باعث دفع آب بدن می‌شوند؛ غذاهای شور و پرنمک از جمله چیپس، آجیل شور و غذاهای کنسروی تشنگی را افزایش می‌دهند.

وی ادامه داد: غذاهای سنگین و چرب مانند کباب‌های پرچرب، سوسیس و کالباس به دلیل هضم سخت ایجاد خستگی می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که تغذیه مناسب در حج، نقش کلیدی در حفظ سلامت و توان جسمانی حجاج دارد؛ تصریح کرد: با مصرف آب کافی، میوه‌های تازه و خشک، غذاهای سبک و پرهیز از مواد مضر می‌توان از گرمازدگی، کم‌آبی و ضعف و مشکلات گوارشی جلوگیری کرد. برنامه‌ریزی دقیق برای وعده‌های غذایی و همراه داشتن میان‌وعده‌های سالم مانند خرما، آجیل و میوه‌های خشک می‌تواند به حجاج کمک کند تا با انرژی و سلامت کامل، این فریضه بزرگ را به جا آورند.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ