تردد مرگ در جاده «سپیددشت»!
اقتصاد ایران: خرمآباد - جاده «ازنا سگوند» - سپیددشت از مسیرهای دوطرفه با عرض کم مرکز لرستان به شمار میآید و همواره صحنه وقوع تصادفات ناگوار است.
خبرگزاری مهر - گروه استانها: لرستان در قلب کریدور شمال به جنوب و غرب کشور قرار دارد و بهسازی و ایمنسازی محورهای مواصلاتی لرستان از اهمیت غیر قابل انکاری برخوردار است.
این در حالی است که پروژههای قدیمی نیمهکاره راهسازی از یک سو و عدم بهسازی و تعریض محورهای پرتردد از سوی دیگر به تصادفات رانندگی در این استان دامن زده است.
در این راستا جاده «ازنا سگوند» - به سمت سپیددشت، حدفاصل پلیسراه تا روستای «ایمان آباد» یکی از محورهای پرتصادف در مرکز لرستان به شمار میآید بهطوریکه هفته گذشته در جریان وقوع یک فقره تصادف در این جاده، چهار نفر از اعضای یک خانواده جان خود را از دست دادند.
تا الان ۳۰ نفر از اهالی منطقه در این جاده فوت کردهاند
یکی از اهالی این منطقه در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: چندین سال است که این جاده با این مشکلات مواجه است.
وی با بیان اینکه این جاده باید چهار باند باشد، الان سه باند است، عنوان کرد: حتی بعضی از جاهای این جاده، خطکشی درستی ندارد.
وی گفت: شاید در ۵۰۰ متر که چند روز پیش هم یک فقره تصادف در آن رخداده، تا الان ۳۰ نفر ما کشته داشتهایم.
این جاده خیلی خطرناک است
سرهنگ محمد زارعی رئیس پلیسراه لرستان دراینرابطه با مهر، اظهار داشت: جاده «ازنا سگوند» - به سمت سپیددشت، حدفاصل پلیسراه تا روستای «ایمان آباد» شاهد وقوع تصادفات هستیم.
وی با بیان اینکه باید دراسرعوقت اقدامات مؤثری برای جلوگیری از وقوع این تصادفات در این جاده صورت گیرد، عنوان کرد: متأسفانه سالانه شاهد وقوع تصادفات در این محور بهخصوص در فصلهای بهار و تابستان که فصل گردشگری بوده، هستیم.
رئیس پلیسراه لرستان با تأکید بر تعریض این محور و نصب جداکننده در آن، افزود: تحقق این امر از مطالبات پلیسراه به شمار میآید.
سرهنگ زارعی با بیان اینکه این محور، یک جاده خطرناک است، علاوه بر روستاها و افرادی که بومی این محل هستند، شاهد تردد گردشگران برای رفتن به آبشار «بیشه» در این محور هستیم، افزود: سالانه تعداد زیادی از گردشگران و مردم از این مسیر حرکت میکنند و شاهد سفرهای زیادی در مسیر هستیم.
لزوم تعریض و نصب جدا کننده در جاده برای جلوگیری از تصادفات رخ به رخ
وی ادامه داد: در این راستا یکی از اولویتهای ما در این محور، تعریض و نصب جداکننده است تا شاهد کاهش تصادفات و بهخصوص تصادفات گروهی باشیم، چند وقت قبل هم تصادفی را در این جاده داشتیم و چهار نفر از همشهریان را در این تصادف از دست دادیم.
رئیس پلیسراه لرستان با اشاره به وجود پیچها و قوسهای فراوان جاده، گفت: تنها راهی که ما بتوانیم تصادفات رخبهرخ را در این جاده از بین ببریم، بحث نصب جداکنندهها است و بعد از آن بحث تعریض را در دستور کار قرار دهیم.
سرهنگ زارعی با تأکید بر اینکه عمدهترین مشکل ما ۱۶ کیلومتر حدفاصل پلیسراه تا روستای «ایمان آباد» این جاده است، گفت: متأسفانه این قسمت هم دوربین نظارتی هم ندارد که باید نصب شود.
جاده نیاز به اصلاح هندسی دارد
رضا آریایی معاون عمرانی استانداری لرستان دراینرابطه با مهر، اظهار داشت: محور ازنا - سپیددشت ناهمگون است، در بعضی از قسمتها جاده دو بانده است، بعضی قسمتها نیز سه بانده است.
وی عنوان کرد: بعض ی از قسمتهای این جاده اصلاً شانه ندارد، بعضی قسمتها شانه آسفالت شده است، خطکشی جاده مشخص نیست، اینها قطعاً در شب برای رانندگی تولید اشکال میکنند.
معاون عمرانی استانداری لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بعضی از قسمتهای این جاده، مانند حدفاصل پلیسراه تا «ایمان آباد» نیاز به اصلاح هندسی دارد، تصریح کرد: رفع این مشکلات باید در اولویت قرار گیرد.
تلفات انسانی که در این جاده اتفاق میافتد، مقداری از حد معقول بالاتر است
آریایی با تأکید لزوم ایجاد یک گروه کارشناسی متشکل از راهداری و پلیسراه دراینرابطه، گفت: این گروه کارشناسی عاملهای لازم را برای ایمن کردن تردد در محور را مشخص کند تا بتوانیم دراسرعوقت این مشکلات را رفع کنیم.
وی بیان داشت: تلفات انسانی که در این جاده اتفاق میافتد، مقداری از حد معقول خودش بالاتر است، رانندگان هم قوانین رانندگی را رعایت نمیکنند، ولی جاده هم بیتأثیر نیست.
معاون عمرانی استانداری لرستان، افزود: باید علائم راهنماییورانندگی در جاده بیشتر شود، اصلاح هندسی صورت گیرد، خطکشی مناسب باشد، شانه سازی جاده انجام شود تا تلفات ناشی از تصادفات را به حداقل برسانیم.
آریایی، بیان داشت: تصادفات همیشه هست، اما باید شاهد تلفات انسانی در این تصادفات نباشیم.
وعده راهداری برای نصب نیوجرسی و ایمن سازی جاده
عارف امرایی مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای لرستان نیز دراینرابطه با مهر، اظهار داشت: هفته گذشته شاهد وقوع یک تصادف منجر به فوت چهار نفر در همین محل حدفاصل پلیسراه تا روستای «ایمان آباد» بودیم.
وی با بیان اینکه این جاده اختلاف سطح ندارد، خطکشی دارد، خطای انسانی در وقوع این تصادف کاملاً مشهود بود، گفت: ما بهعنوان متولی در بحث ایمنی، خطکشی، نصب علائم، ایمنسازی و… راهداری ورود پیدا میکند، هر چند که این امر در حیطه وظایف اداره کل راه و شهرسازی است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای لرستان با تأکید بر اینکه دراینرابطه برنامهریزی و مناقصه را برگزار کردهایم، گفت: پیمانکار مشخص شده و ظرف هفته آینده بحث نصب نیوجرسی در طول هشت کیلومتر از سوی راهداری لرستان انجام خواهد شد، هشت کیلومتر دیگر نیز از سوی اداره کل راه و شهرسازی انجام میگیرد.
امرایی، بیان داشت: اگر چه عرض جاده کافی برای نصب نیوجرسی نیست، منتها به دلیل اینکه عمدتاً تصادفات در این محور رخبهرخ است، با نصب نیوجرسی یا حفاظ جداکننده قطعاً دیگر شاهد تصادفات رخبهرخ نخواهیم بود.